Πέθανε ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος (TAZ)




Έχασε τη μάχη για τη ζωή, την Πέμπτη, ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος. Ο Τάσος Θεοδωρόπουλος, γνωστός και ως TAZ, είχε νοσήσει από κορωνοϊό και νοσηλευόταν για αρκετό διάστημα στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Ο Τάσος Θεοδωρόπουλος εργαζόταν ως δημοσιογράφος αλλά και ως κριτικός κινηματογράφου. Είχε εργαστεί στο «Πρώτο Θέμα», σε ιστοσελίδες, σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Μάλιστα το 2015 είχε αποκαλύψει με θάρρος ότι ήταν φορέας του AIDS. «Είμαι ο ΤΑΖ και μολονότι δεν με λες ακριβώς χαρούμενο άνθρωπο, θα διεκδικώ το δικαίωμα στη χαρά όποιου του έχει στερηθεί. Ακόμα και με μπουνιές. Απελευθέρωσα από μέσα μoυ μια φορτωμένη από άλλους ντροπή. Όχι για τη δική μου αυτοπροβολή από τη στιγμή που γνωρίζω και δεν με αφορά όμως καθ’ όλου το όποιο προσωπικό ή επαγγελματικό κόστος μπορεί να πληρώσω. Μου αρκεί να κοιμάμαι ήρεμα ·και να να κάνω σεξ χαμογελώντας. Το έκανα για τη ζωή των άλλων που για μένα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη δική μου. Τον ομοίων μου και φοβισμένων, Δεν ζεις αν δεν αντιμετωπίζεις το κόστος της αλήθειας σου. Κι αν δεν τη χρησιμοποιείς για να βοηθήσεις άλλους, απλά έρπεσαι. κι αλήθεια ποτέ δεν είχες…», είχε πει τότε.

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός της δημοσιογράφου Ελένης Σπανοπούλου, στον Τάσο Θεοδωρόπουλο:

Αντίο παράξενο αγόρι του Σινεμά και της Δημοσιογραφίας . Πολύς νωρις παλικάρι μου .
Πολύ νωρις! Σ αποχαιρετώ με ένα δικό σου κείμενο εδώ στο fb πριν 7 μήνες :
«Και για ότι εγώ λυπήθηκα, σπάραξα από πόνο, μετά, χρόνια μετά, χάρηκα. Γιατί το να έχεις απώλειες, σημαίνει ότι ήταν θησαυροί στη ζωή σου. Κι έτσι πάει μωρό μου. Το πολύτιμο μας κάποια στιγμή θα χαθεί. Τότε κάνουμε με μάσκα βουτιά στη θάλασσα, μήπως το βρούμε. Κι αν δεν το βρούμε ψάχνουμε για έναν αστερία, να μας ξαναγράψει τη ζωή απ’ την αρχή.»
ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
(Απο το flix.gr )
Το επίσημο βιογραφικό του, ήταν εξίσου «ανατρεπτικό» όσο κι ο ίδιος. Ο Τάσος έγραφε: Μικρός ήθελε να γίνει καραγκιοζοπαίχτης και πορνοστάρ. Αγαπημένη του ταινία είναι «Η Υπολοχαγός Νατάσσα» γιατί πάντα κλαίει εκεί που η Αλίκη βρίσκει το παιδί της και ξεμουγκεύει. Στα σινεμά τον έβαζαν πάντα τσάμπα γιατί χάζευε με τις ώρες τις φωτογραφίες από έξω και τον λυπόντουσαν για φτωχό. Τότε αποφάσισε ότι η ζωή είναι σινεμά. Από τα media πέρασε μια μέρα τυχαία σαν ντελιβεράς με καφέδες, αλλά τον έκαναν συντάκτη για λόγους που σύντομα θα διδάσκονται ως παράδειγμα προς αποφυγή σε όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα των media.
Ο Τάσος πέθανε σήμερα από κορονοϊό και επιπλοκές του ιού που επιβάρυναν σημαντικά την κατάσταση της υγείας του και τον καθήλωσαν για εβδομάδες στην εντατική. Σχεδόν μέχρι το τέλος, έγραφε ασταμάτητα, είτε επαγγελματικά είτε στα δικά του social media. Στη θάλασσα των γραπτών του, μπορεί κανείς να ανακαλύψει ταραχώδεις τρικυμίες και γαλήνια απάγκια, λιμάνια με ερωτύλους ναύτες, βγαλμένους από τον «Καυγατζή» του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ και Αλίκη-Μανταλένα μοναχή μέσα σ’ αυτή τη βάρκα…
RIP



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.