Πανόραμα Βούλας: Ξεκινάει η μηχανική αποκομιδή απορριμμάτων
Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου σταματάει στο Πανόραμα Βούλας η απαρχαιωμένη μέθοδος αποκομιδής των οικιακών απορριμμάτων με τα χέρια από τους ιδιόκτητους μεταλλικούς κάδους και ξεκινάει η μηχανική αποκομιδή με τη χρήση πράσινων κάδων 660 λίτρων.

Μέχρι σήμερα, το ανάγλυφο της περιοχής δεν επέτρεπε την μηχανική αποκομιδή, καθώς δεν μπορούσαν να φτάσουν σε κάθε σπίτι τα συμβατικά απορριμματοφόρα. Για την επίλυση του θέματος, ο Δήμος πρόσφατα απέκτησε ειδικό απορριμματοφόρο με κίνηση στους τέσσερις τροχούς (4Χ4) και με ειδικούς κάδους για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις δύσκολες απαιτήσεις της συγκεκριμένης περιοχής.

Από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσει στην περιοχή η διανομή 180 νέων ειδικών πράσινων κάδων χωρητικότητας 660 λίτρων (οι γνωστοί πράσινοι κάδοι που χρησιμοποιούνται στις άλλες περιοχές του Δήμου έχουν χωρητικότητα 1.100 λίτρα) που έχουν ήδη χωροθετηθεί και 40 μπλε κάδοι 660 λίτρων για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών φτάνοντας το σύνολο των μπλε κάδων στην περιοχή στους 70.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι της περιοχής να μην κάνουν χρήση των νέων κάδων πριν την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου όταν θα ξεκινήσει η διαδικασία της μηχανικής αποκομιδής.Για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των κατοίκων του Πανοράματος, εντός της επόμενης εβδομάδας θα διανεμηθεί σε όλα τα σπίτια της περιοχής ειδικό ενημερωτικό έντυπο.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος καλεί όλους τους κατοίκους της περιοχής να συμμετέχουν στην προσπάθεια μέσω της ακόλουθης επιστολής:

Αγαπητοί συμπολίτες μας – κάτοικοι του Πανοράματος Βούλας ,

Σας ευχόμαστε το 2021 να είναι για όλους μια υγιής, δημιουργική και ασφαλής χρονιά. Με αλληλεγγύη και κοινή προσπάθεια να χαρούμε ξανά, όλα όσα τόσο απρόσμενα στερηθήκαμε.

Όπως γνωρίζετε, για πολλές δεκαετίες από την οικοδόμηση της όμορφης συνοικίας του Πανοράματος Βούλας, η περισυλλογή των οικιακών αποβλήτων, κυρίως λόγω του ιδιαίτερου ανάγλυφου της περιοχής, γινόταν από σταθερούς μεταλλικούς κάδους που κάθε ιδιοκτησία χρησιμοποιούσε. Η έως σήμερα απαρχαιωμένη μέθοδος περισυλλογής απορριμμάτων με τα χέρια μέσα από ιδιωτικούς μεταλλικούς κάδους, αν και αναγκαία, ήταν άκρως επικίνδυνη για το προσωπικό καθαριότητας, καθώς υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού από σπασμένα γυαλιά ή σύριγγες και δημιουργούσε αρνητική εικόνα για την πόλη μας, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά.

Στη συνολικότερη προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου μας και με στόχο την βελτιστοποίηση των συνθηκών διαβίωσης στην πόλη μας, πρόσφατα εφοδιαστήκαμε με ειδικό απορριμματοφόρο με κίνηση στους τέσσερις τροχούς (4Χ4) και με ειδικούς κάδους, έτσι ώστε η μηχανική περισυλλογή να γίνει επιτέλους πραγματικότητα και στην περιοχή του Πανοράματος.

Η αρμόδια υπηρεσία έχει ήδη χωροθετήσει και τοποθετεί 180 πράσινους κάδους για τα σύμμεικτα απορρίμματα μεσαίου μεγέθους (660 λίτρα) καθώς και 40 μπλε κάδους για ανακυκλώσιμα υλικά επίσης μεσαίου μεγέθους (660 λίτρα), οι οποίοι προστίθενται στους ήδη 30 μπλε κάδους που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή.

Οι υπάρχοντες ιδιωτικοί πράσινοι κάδοι μηχανικής περισυλλογής μικρού μεγέθους (240 λίτρα) θα παραμείνουν στη θέση τους και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται.

Η νέα διαδικασία μηχανικής περισυλλογής ξεκινάει την Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2021

Οι υπάρχοντες ιδιωτικοί μεταλλικοί κάδοι θα σταματήσουν να χρησιμοποιούνται και πλέον όλα τα απορρίμματα θα πρέπει να τοποθετούνται στους νέους δημοτικούς κάδους, οι οποίοι θα ελέγχονται για την κατάσταση και τη λειτουργικότητα τους και θα πλένονται από ειδικά καδοπλυντήρια ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σας καλώ να γίνετε μέρος των προσπαθειών μας για την βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας στον Δήμο μας και την αναβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου.

Όλοι μαζί, κάνουμε μαζί την πόλη μας ομορφότερη.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία.

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.