Οι εργαζόμενοι της Audi συμφωνούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό “Audi spaces”
Η Audi έχει εξελίξει ένα προηγμένο λογισμικό που επιτρέπει στους εργαζόμενους να εργάζονται και να αλληλοεπιδρούν σε ένα τρισδιάστατο ψηφιακό περιβάλλον. Παρά το γεγονός ότι μιλάμε για ένα ψηφιακό περιβάλλον οι εργαζόμενοι το βρίσκουν ρεαλιστικό και συμφωνούν να συμμετέχουν. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι αυτό το περιβάλλον εργασίας από τη μια βελτιώνει τις συνθήκες στη δουλειά τους και από την άλλη τους αυξάνει τα επίπεδα κοινωνικής επαφής.

Τι είναι όμως αυτό το “Audi spaces”; Είναι ένας νέος εικονικός τρισδιάστατος κόσμος  για ρεαλιστική κοινωνική επαφή, εργασία και μάθηση.  Είναι ένα νέο λογισμικό εξελιγμένο από την Audi Akademie που δημιουργεί διαδραστικούς τρισδιάστατους κόσμους,  αντίγραφα του πραγματικού εργασιακού περιβάλλοντος. Οι κόσμοι αυτοί ξεχωρίζουν από τα ευρέως γνωστά εργαλεία ψηφιακής επικοινωνίας, καθώς προσφέρουν πολλές δυνατότητες για πιο ρεαλιστική επαφή και κοινωνική αλληλεπίδραση.

Βλέπετε ότι ο κορωνοϊός έχει και τα καλά του. Η ανάγκη της τηλεεργασίας επίσπευσε το σχέδιο του “Audi spaces”. Οι εργαζόμενοι πάνω από όλα βρίσκουν αυτόν τον τρόπο εργασίας ασφαλή. Γι αυτό  συμμετέχουν και απολαμβάνουν την εξελισσόμενη ψηφιοποίηση της μάρκας στην καθημερινότητά τους.

Οι συναντήσεις πλέον δεν είναι απρόσωπες. Οι  συμμετέχοντες επικοινωνούν, μαθαίνουν και συνεργάζονται με συναδέρφους τους μέσω του δικού τους avatar, της δικής τους ψηφιακής οπτικής ταυτότητας, σε πραγματικό χρόνο και σε εικονικό χώρο. Τα avatars μπορούν να κάνουν χειρονομίες, να αλληλοεπιδρούν και να επικοινωνούν μεταξύ τους, όπως στον πραγματικό κόσμο.Το Audi spaces, είναι κατάλληλο για πολλές εφαρμογές, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διαφορετικές ομάδες και για ποικιλία θεμάτων. Οι συμμετέχοντες το περιγράφουν ως πιο χαλαρό και λιγότερο κουραστικό από την τηλεδιάσκεψη, καθώς τους προσφέρει δυνατότητες για πολλές ρυθμίσεις και παρουσία σε ένα ψηφιακό χώρο με διάφορα επίπεδα αλληλεπίδρασης. Με αυτόν τον τρόπο, το Audi spaces, επαναφέρει την αίσθηση της κοινότητας – ακόμη και για συνεργασία σε διεθνές πλαίσιο: το λογισμικό είναι διαθέσιμο για όλους τους εργαζόμενους της Audi, σε όλο τον κόσμο.

Το Audi spaces επιτρέπει όχι μόνο συναντήσεις, αλλά και προγράμματα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης από το Audi Akademie.

Με το συνεχώς αυξανόμενο λειτουργικό εύρος του καινοτόμου λογισμικού, ενδοεταιρικές συναντήσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια και συνεδρίες συμβουλευτικής καθώς και πολλές άλλες μορφές επικοινωνίας, μπορούν να διεξάγονται με έναν τρόπο όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Σήμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο ήδη περισσότεροι από 4.000 εργαζόμενοι της Audi χρησιμοποιούν το Audi spaces, σε περίπου 200 διαφορετικές εκδηλώσεις κάθε μήνα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.