Ο δήμος Αλίμου συνεχίζει την απόσυρση εγκαταλελειμμένων οχημάτων
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αντωνάκη σήμερα μάζεψαν από διάφορα σημεία της πόλης παρατημένα δίκυκλα.

Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα αποτελούν εστία μόλυνσης και καταλαμβάνουν πολύτιμες θέσεις στάθμευσης, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Συχνά, αποτελούν την αιτία για την πρόκληση ατυχημάτων για διερχόμενους πεζούς και οδηγούς. Ακόμη, δε μπορεί να παραλειφθεί η αρνητική εικόνα που δίνουν στο αστικό τοπίο καθώς πολλές φορές είναι σταθμευμένα σε πλατείες ή σε σημεία τουριστικής σημασίας.Τέλος, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ένα εγκαταλελειμμένο όχημα εμποδίζει τη διέλευση ανθρώπων με αναπηρία ή την προσπέλαση πυροσβεστικών οχημάτων και απορριμματοφόρων.

Πότε ένα όχημα θεωρείται εγκατελελειμμένο
Για να θεωρηθεί ένα όχημα εγκαταλελειμμένο θα πρέπει να πληροί μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Να είναι εγκαταλελειμμένο σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες
Να είναι εγκαταλελειμμμένο σε άλλους δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς ή λιμενικούς κοινόχρηστους ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες, και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Αρχής.
Να είναι εγκαταλελειμμένο σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη του χώρου.
Να αποτελεί γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς και για τη δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, ιδίως όταν λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται δε δύναται να ανταποκριθεί στο σκοπό για τον οποίο προορίζεται.
Τι συμβαίνει στα εγκαταλελειμμένα οχήματα;
Για τη συλλογή εγκαταλειμμένων οχημάτων τηρείται η ακόλουθη διαδικασία:

Η αρμόδια Υπηρεσία του σχετικού Δήμου εντοπίζει το εγκαταλελειμμένο όχημα και επικολλά σε εμφανές σημείο του οχήματος ειδικό αυτοκόλλητο που χαρακτηρίζει αυτό ως εγκαταλειμμένο.
Μέσα σε 45 ημέρες από την επικόλληση του αυτοκόλλητου εάν το όχημα δεν απομακρυνθεί, περιέρχεται στη κατοχή του οικείου Δήμου.
Ο Δήμος παραδίδει το όχημα σε κάποιο Επίσημο Κέντρο Απόσυρσης Οχημάτων, όπου το όχημα παραμένει για 10 ημέρες. Εάν μέσα στο διάστημα αυτό το όχημα αναζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του, τότε παραδίδεται, σε αυτόν αφού προηγουμένως καταβληθεί η δαπάνη απομάκρυνσης και αποθήκευσης του. Εάν το όχημα δεν αναζητηθεί, προωθείται για καταστροφή.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Ο δήμος Αλίμου συνεχίζει την απόσυρση εγκαταλελειμμένων οχημάτων

  • 25/02/2021 at 2:47 μμ
    Permalink

    Ωραία. Στη Μανδηλαρά, στο ύψος της Καλαμακίου (βλέπε κατάστημα Rock Avenue), που υπάρχει μάλιστα και απαγορευτικό στάθμευσης για τους ζυγούς μήνες, είναι ένα πράσινο αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, ένα μήνα τώρα εκεί πέρα. Του λείπουν και κάτι φανάρια, τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι είναι παρατημένο; Άντε να φεύγει από κει, γιατί η Μανδηλαρά, που στρίβει και αριστερά και δεξιά στην Καλαμακίου, πήζει τις ώρες αιχμής με τα παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα.

    Επιπλέον, φαίνεται ότι η Μανδηλαρά ανοίγει την όρεξη στους σουρωμένους της νύχτας να παρατούν εκεί τα αυτοκίνητα που έχουν ρημάξει μέσα στο μεθύσι τους. Και μάλλον τα ξεχνούν εκεί, τους ελκύει μάλλον και η αλάνα που είναι στην αριστερή πλευρά.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.