“Ηθική και Ψυχολογική Παρενόχληση (mobbing), ένα διάχυτο φαινόμενο και η ανάγκη δημιουργίας νέου πλαισίου”




Χαιρετισμό απηύθυνε η βουλευτής Β’ 3 Νοτίου Τομέα Αθήνας της Ν.Δ & πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την Ισότητα, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Άννα Καραμανλή, κατά την διαδικτυακή εκδήλωση της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, για το σημαντικό ζήτημα της ηθικής και ψυχολογικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο ή αλλιώς Mobbing.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε στο θάρρος και τη δύναμη που χρειάζεται κάποιος για να αποκαλύψει ένα τέτοιο περιστατικό, αναγνωρίζοντας την δυσκολία και τον πιθανό ενδοιασμό αυτού που θίγεται, όμως το φαινόμενο του “mobbing” δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ριζικά εάν ο κάθε εργαζόμενος ή εργαζόμενη -θύμα δεν δράσει και απλά σιωπεί, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, η κυρία Άννα Καραμανλή, ανέλυσε τα στοχευμένα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αποτροπή και την πάταξη φαινομένων βίας και παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο, καθώς και την αυστηροποίηση των ποινών, που δημιουργούν ένα ισχυρό  πλαίσιο ασφάλειας για κάθε πολίτη, για κάθε εργαζόμενο.

Στην έννομη Πολιτεία επαφίεται η υποχρέωση αυτή, τόνισε η βουλευτής του Νοτίου τομέα της Αθήνας(Β’3) για να εξασφαλισθούν τα απαραίτητα εργαλεία για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων, κοινωνικού στιγματισμού.



Εν συνεχεία, η βουλευτής του Β’ 3 Νοτίου Τομέα Αθήνας,  ανέλυσε τη μεθοδικότητα με την οποία εργάζεται η κυβέρνηση και ενισχύει το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας με τη θέσπιση, πλεον, της έννοιας του πειθαρχικού παραπτώματος της παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, τόσο στο πειθαρχικό δίκαιο του ιδιωτικού τομέα, όσο και των δημοσίων υπαλλήλων.

Ενημέρωσε, επίσης, τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, για την δημιουργία ενός νέου ηλεκτρονικού εργαλείου, τη διαδικτυακή πλατφόρμα MeToogreece.gr, που ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων, σήμερα από τον Πρωθυπουργό και δίνει τη δυνατότητα σε θύματα σεξουαλικής ή εξουσιαστικής βίας στη δουλειά και σε κάθε είδους περιβάλλον να επικοινωνούν και να καταγγέλουν την εμπειρία τους και την κάθε μορφής κακοποίηση.

Κλείνοντας, η βουλευτής του Νοτίου Τομέας Αθήνας Άννα Καραμανλή, ευχαρίστησε την διοργανώτρια Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και τόνισε την αναγκαιότητα της συνεργασίας όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων του τόπου, στον κοινό αγώνα για την ανασυγκρότηση της χώρας και της κοινωνίας, πάνω σε μια σύγχρονη, στέρεα και κυρίως υγιή βάση.

«Η Εκστρατεία πληροφόρησης των εργαζοµένων όπως η σημερινή, αποτελεί την πιο ενδεδειγµένη µέθοδο πρόληψης και συνίσταται».

Άννα Καραμανλή ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθήνας

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.