Ηλιούπολη: Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το Κέντρο Υγείας
H δημοτική αρχή Ηλιούπολης, στην έκτακτη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα το απόγευμα στις 17:30, θα καταθέσει ψήφισμα με αίτημα την ακύρωση της μετατροπής του Κέντρου Υγείας, σε «μονοθεματικό» Εμβολιαστικό Κέντρο, χωρίς άλλες υπηρεσίες.

Το ψήφισμα θα αποσταλεί στα Υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομίας. Δείτε την ανακοίνωση του δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη:

Η υγεία είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα!
Το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης (πρώην ΙΚΑ) θα μπορούσε να αποτελεί μια πρότυπη μονάδα παροχής δωρεάν υπηρεσιών Υγείας και Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στους πολίτες των Νοτίων προαστίων.
Η υποβάθμισή του ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2014, με τις μαζικές μνημονιακές απολύσεις γιατρών της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, με αποτέλεσμα τότε να μείνουν 26 γιατροί από τους 108, που είχε το 2009.
Παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες της περιοχής, χάρη στην προσπάθεια του υγειονομικού και του διοικητικού του προσωπικού.
Προ μηνών ιδρύθηκε στο Κ.Υ.Η. κέντρο Covid, όπου οι πολίτες εξετάζονται δωρεάν, ενώ προ ημερών άρχισαν να ακυρώνονται τα προκαθορισμένα ραντεβού για εξετάσεις ασφαλισμένων, γιατί μετατρέπεται μόνο σε Εμβολιαστικό Κέντρο.
Σήμερα υπηρετούν εκεί 23 γιατροί, ο Διευθυντής και η Υποδιευθύντρια και άλλοι 21, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους θα στελεχώσουν τα 8 εμβολιαστικά κέντρα, το κέντρο Covid και τρεις την Υγειονομική Επιτροπή.
Αυτή η απόφαση, υπονομεύει την παροχή δημόσιας υγείας και θέτει βόμβα στα θεμέλια της τοπικής κοινωνίας.
Εκεί που ζητούσαμε την συνολική αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας μας καλούν να αποδεχτούμε ουσιαστικά την κατάργησή του!
Μέσα στην πανδημία δεν έγιναν προσλήψεις υγειονομικών, δεν ενισχύθηκε η Υγεία και τώρα το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης αναστέλλει τις βασικές του υπηρεσίες, με αιτιολογία την έλλειψη προσωπικού!
Δοκιμαζόμαστε από τα μέτρα περιορισμού για να επιβιώσουμε από τον Covid και στην Ηλιούπολη η ζωή μας θα κινδυνέψει από την αναστολή των υπηρεσιών υγείας.
Ο άνθρωπος για να επιζήσει χρειάζεται φαγητό και νερό αλλά, με την πρωτότυπη «λογική» που μας επιβάλει η πολιτεία, θα πρέπει να διαλέξουμε ή «φαγητό» ή «νερό», όχι και τα δύο μαζί.
«Υπηρεσίες υγείας» ή «εμβολιασμό» !!!
Η Υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του πολίτη και βαθειά ζήτημα πολιτικό.
Στηρίζουμε την δημόσια υγεία, που βασίζεται στις ασφαλιστικές εισφορές και την φορολογία μας σαν πολίτες, απαιτούμε να υπάρχουν όλες οι παροχές τις οποίες έχει ανάγκη κάθε πολίτης όταν τις έχει ανάγκη και ζητούμε:
• Προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και γενικά υγειονομικού προσωπικού.
• Επιπλέον χρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας
• Έκτακτη ενίσχυση των δημοσίων δομών και όχι αναστολή ή κατάργησή τους.
• Δωρεάν και εύκολη πρόσβαση σε μαζικά διαγνωστικά τεστ Covid.
Ενημερώνουμε τους Δημάρχους και τους Βουλευτές, ασκούμε πίεση προς κάθε κατεύθυνση, φέρνουμε το θέμα στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, για την δημιουργία συνθηκών επίλυσης του σοβαρού αυτού ζητήματος.
Ζητάμε την κανονική λειτουργία του ΚΥΗ και την αναβάθμισή του, παράλληλα με την λειτουργία του ως Εμβολιαστικό Κέντρο.
Υποστηρίζουμε τις θέσεις των τοπικών σωματείων και συλλογικοτήτων.

Καταθέτουμε ψήφισμα στο έκτακτο ΔΣ για την ψήφισή του από τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων και την άμεση αποστολή του στα Υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομίας, με αίτημα την ακύρωση της μετατροπής του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης, σε «μονοθεματικό» Εμβολιαστικό Κέντρο, χωρίς υπηρεσίες υγείας.Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.