Γλυφάδα: Αφιέρωμα στα 200 χρόνια της Επανάστασης, στον Δρόμο των Ποιητών
Ο πεζόδρομος της Λαμπράκη, στην καρδιά της Γλυφάδας, ολοκληρώνεται και είναι χάρμα οφθαλμών. Ήδη από σήμερα οι περιηγητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και το τρίτο από τα τέσσερα τμήματά του, στο οποίο μάλιστα υπάρχει αφιέρωμα για τα 200 χρόνια της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Σύντομα το έργο θα ολοκληρωθεί, φθάνοντας μέχρι την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος. «Ο δρόμος των ποιητών προχωρά ! Παραδώσαμε σήμερα, Κυριακή, και το τρίτο κομμάτι (Μεταξά ως Λαζαράκη), με τις ίδιες υψηλές προδιαγραφές, με νέους στίχους στο διάβα σας από τους θησαυρούς της νεοελληνικής ποίησης.

Αφορμή για την κατασκευή του δρόμου των ποιητών ήταν οι προτομές του Οδυσσέα Ελύτη και του Γιώργου Σεφέρη που βρίσκονταν για χρόνια στη Γλυφάδα μας (Λαμπράκη & Μεταξά). Αποκαταστήσαμε πλήρως τις προτομές και τις τοποθετήσαμε εκ νέου, όπως αξίζει στους δύο Νομπελίστες της πατρίδας μας. Και κάτι ακόμα σημαντικό: Το μικρό κτίριο με τα μηχανήματα για τη λειτουργία του τραμ δεν μπορούσε προφανώς να γκρεμιστεί. Το αξιοποιούμε όμως για περιοδικές εκθέσεις, με πρώτη αυτή που βλέπετε, για τη μεγάλη επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821» τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Απολαύστε ένα μικρό οδοιπορικό στο νέο αυτό τμήμα του Δρόμου των Ποιητών, μέσα από τις υπέροχες φωτογραφίες του Zisimos Zizos PhotographyΜε αφιέρωμα στα 200 χρόνια της Επανάστασης, άνοιξε σήμερα το τρίτο από τα τέσσερα τμήματα του Δρόμου των Ποιητών Ο…

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Γλυφάδας (Municipality of Glyfada) στις Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2021

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.