Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: «Ανακυκλώνουμε γιατί Μετράει»




Η μαθητική κοινότητα του Δήμου Moσχάτου-Ταύρου κάνει την ανακύκλωση «παιχνίδι» για 3η συνεχόμενη χρονιά με τη σχολική δράση «Ανακυκλώνουμε γιατί Μετράει».

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης followgreen.gr/moschato-tavros στα νηπιαγωγεία και δημοτικά του Δήμου, με τη συνεργασία της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Μοσχάτου – Ταύρου, τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), την Περιφέρεια Αττικής, την ΕΕΑΑ (σύστημα μπλε κάδου) και την ΑΦΗΣ Α.Ε. (ανακύκλωση μπαταριών).

H διανομή των κάδων ανακύκλωσης στις σχολικές μονάδες του Δήμου πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Καθαριότητας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας. Να τονιστεί πως για τις ανάγκες του διαγωνισμού ο Δήμος ενίσχυσε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία με 50 επιπλέον καλαίσθητους χάρτινους κάδους.

Mαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, θα ανακυκλώνουν χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, μπαταρίες, συγκεντρώνοντας πόντους ανάλογα με τη ποσότητα των υλικών που έχουν συλλέξει. Από την πλευρά τους, γονείς και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να ενισχύουν την προσπάθεια των παιδιών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, προσκομίζοντας ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας followgreen.gr/moschato-tavros/contest.



Ο δήμος φιλοδοξεί οι μαθητές να αγκαλιάσουν τη δράση με ενθουσιασμό διαδίδοντας το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλους μας, παρά τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες που διανύουμε. Στόχος είναι να ανακυκλώνονται τα ήδη υπάρχοντα υλικά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και να περιορίσουμε όλο και περισσότερο τα απόβλητα που παράγουμε.
Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.