Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να βάλετε τις αλυσίδες στις ρόδες του αυτοκινήτου σας (VIDEO)




Σε αρκετά σημεία του χιονισμένου επαρχιακού δικτύου είδαμε χθες σταθμευμένα αυτοκίνητα με τους οδηγούς να προσπαθούν να τοποθετήσουν τις αντιολισθητικές αλυσίδες. Οι περισσότεροι τις είχαν βγάλει από τις συσκευασίες τους για πρώτη φορά. Άλλοι τις «σήκωναν» στα χέρια για να δουν ποια είναι η σωστή μεριά.

Άλλοι γονάτιζαν μέσα στα χιόνια και επιχειρούσαν να τις βάλουν χωρίς να έχουν ιδέα πως δένονται από το εσωτερικό του ελαστικού. Κάτι συνέχεια τους περίσσευε.

Κάποιοι άλλοι ζητούσαν τη βοήθεια του …κοινού ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που τηλεφωνούσαν στην οδική βοήθεια.

Δυστυχώς έναν μεγάλο ποσοστό οδηγών δεν ξέρει να οδηγεί με ασφάλεια σε χιονισμένους δρόμους. Και είναι λογικό αφού στις περιοχές που κατοικούν το χιόνι το βλέπουν κάθε τρία χρόνια και για λίγες ώρες. Όμως δεν είναι λογικό να έχουν στο πορτμπαγκάζ  τους τις αντιολισθητικές αλυσίδες και να μην ξέρουν πως τοποθετούνται.



Ζητήσαμε από τον Ρόναλντ Ζέλλιτς (www.zellits.gr) , ειδικό σε θέματα ελαστικών να μας δώσει απλές αλλά χρήσιμες συμβουλές για την τοποθέτηση των αλυσίδων.

 Ρόναλντ Ζέλλιτς:

Πρέπει οι αλυσίδες να είναι κατάλληλες σε διαστάσεις για τα ελαστικά του Ι.Χ που έχετε.

Οι αλυσίδες τοποθετούνται πάντα εκεί που είναι η κίνηση του αυτοκινήτου. Αν έχει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς τότε οι αλυσίδες τοποθετούνται μπροστά. Αν η κίνηση είναι στους πίσω τροχούς τότε τοποθετούνται πίσω.

Όταν τοποθετηθούν πρέπει να “αγκαλιάσουν” σφιχτά τα ελαστικά διαφορετικά θα κοπούν με αποτέλεσμα να κάνουμε ζημιά στο αυτοκίνητο.

Κάλο είναι να κάνετε δυο -τρεις δοκιμές πριν ξεκινήσετε για τα χιόνια και να φοράτε απαραίτητα γάντια.

Ο χρόνος τοποθέτησης δεν είναι πάνω από ένα λεπτό . 

Παρακολουθήστε το βίντεο για το σωστό τρόπο που τοποθετούνται οι αλυσίδες

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.