“Το ΜΕΤΑ Αλίμου και η συνδικαλιστική κλόουν είναι ψεύτες και επικίνδυνοι”




Σκληρή απάντηση στις “καταγγελίες” του ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου Αλίμου και της επικεφαλής του Αναστασίας Παπαχρίστου, δίνει με ανακοίνωσή της η Συνδικαλιστική Ανατροπή Δήμου Αλίμου.

“Η ανεύθυνη και συκοφαντική δράση τους, σε βάρος των συναδέλφων, του κλάδου και των υπηρεσιών του Δήμου Αλίμου, αποτελεί φαινόμενο νοσηρής λειτουργίας πανελλαδικά. Η συνδικαλίστρια “γιαλατζί” με τα ψέματα και τις κοροϊδίες της αποτελεί αρχιτέκτονα εργασιακής ανωμαλίας στον Δήμο Αλίμου” αναφέρει η ανακοίνωση – καταγγελία:

Καταγγέλουμε δήμοσια το ΜΕΤΑ Αλίμου και την επικεφαλής του κα. Αναστασία Παπαχρίστου για την επικίνδυνη, ανεύθυνη και συκοφαντική δράση τους, σε βάρος των συναδέλφων, του κλάδου και των υπηρεσιών του Δήμου Αλίμου.

Η κυρία αυτή, που την έχουμε καταγγείλει και παλιότερα ως συνδικαλιστικό κλόουν της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μας αναγκάζει να ασχοληθούμε ξανά με τα καμώματά της, επειδή αποτελεί αρχιτέκτονα εργασιακής ανωμαλίας στον Δήμο Αλίμου. Με τα ψέματα και τις κοροϊδίες της σε βάρος συναδέλφων, με τις συκοφαντικές, κακοήθεις και προσβλητικές «Ανακοινώσεις», που μέρα παρά μέρα εκδίδει από τον καναπέ του σπιτιού της, αποτελεί μοναδικό φαινόμενο νοσηρής λειτουργίας πανελλαδικά.



Η συνδικαλίστρια της γιαλατζή ‘Αριστεράς’, της δήθεν ‘Προόδου’ και της Αποτυχίας, από το facebook ‘καταγγέλλει’ ενέργειες που υποτίθεται ότι έχουν γίνει εις βάρος των εργαζομένων, με πρωτοστάτες (λέει) των Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου και τα μέλη της Συνδικαλιστικής Ανατροπής.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ το ΜΕΤΑ και η επικεφαλής του Α. Παπαχρίστου, όταν αναφέρεται σε υποτιθέμενη «ιδιωτικοποίηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Αλίμου και των Παιδικών Σταθμών». Την προκαλούμε να παρουσιάσει επίσημα στοιχεία και έγγραφα που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της. Δεν θα παρουσιάσει τίποτα, γιατί κοροϊδεύει τους πάντες.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών του Δήμου Αλίμου είναι εξασφαλισμένος, χάρη στις έγκαιρες και σοβαρές ενέργειες της ΣΥΝ.ΑΝ. (Συνδικαλιστική Ανατροπή Αλίμου). Με πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων προς την Δημοτική Αρχή, ανανεώνεται το σύνολο του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου (απορριμματοφόρα, τράκτορες, containers, σάρωθρα κ.α.). Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια 7 νέων απορριμματοφόρων, 1 νταλίκας-τράκτορα, JCB και αρπάγης, από ίδιους πόρους, συνολικού ύψους 2.000.000 €, ενώ ήδη μας παραδόθηκε 1 μεγάλο σάρωθρο και άλλα 2 απορριμματοφόρα. Για το έτος 2021 συμφωνήθηκε και νέα δημοπράτηση μηχανολογικού εξοπλισμού, του οποίου η δαπάνη έχει ήδη συμπεριληφθεί στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό έτους 2021.

Μπορεί το ΜΕΤΑ και οι κλόουν του να μας πούνε που είδανε την ιδιωτικοποίηση; Πού είδανε την εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτη στον Δήμο Αλίμου και τα Νομικά του Πρόσωπα; Μπορούν να μας πουν γιατί κάνουν την «πάπια» όταν σε άλλους Δήμους (π.χ. Αργυρούπολη κ.λπ.) εκχωρούνται υπηρεσίες και ανταποδοτικά τέλη σε ιδιώτες επιχειρηματίες; Εκεί ούτε ‘κιχ’ δεν βγάζουν οι ‘αγωνιστές’.

Μήπως θυμάται το ΜΕΤΑ Αλίμου και η ανεκδιήγητη επικεφαλής του, τί έγινε όταν είχαν εκείνοι τη Γραμματεία και τη Διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων; Τότε δεν ήταν που ήρθε ανάδοχος ιδιώτης στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, με τη σύμφωνη γνώμη τους και με πολιτικό – συνδικαλιστικό αντάλλαγμα από την τότε Διοίκηση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών;

Τότε υπηρέτησαν μέσω ιδιώτη 14 άτομα στους Παιδικούς Σταθμούς και ουδέποτε η κα. Παπαχρίστου κατήγγειλε τη Διοίκηση. Άλλωστε ήταν η ίδια Διοίκηση. Η ΣΥΝ.ΑΝ. ήταν αυτή που είχε το θάρρος να διαφωνήσει και να καταγγείλει την Δημοτική Αρχή.

ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ το ΜΕΤΑ και η επικεφαλής του Α. Παπαχρίστου, όταν ισχυρίζεται ότι τάχα ο Δήμος Αλίμου δεν έχει ζητήσει μόνιμο προσωπικό με την Προκήρυξη 3Κ/2018.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου με την 323/2017 ομόφωνη απόφασή του έχει υποβάλει αίτημα για την πρόσληψη 33 τακτικών υπαλλήλων προς το Υπουργείο Εσωτερικών για Υπηρεσίες Ανταποδοτικού Χαρακτήρα και την ένταξη του Δήμου Αλίμου στην Προκήρυξη 3Κ/2018.

Το ΜΕΤΑ Αλίμου σαμποτάρισε την τροποποίηση του Νέου Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου, με αποτέλεσμα ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ το Υπουργείο να μην προλάβει να συμπεριλάβει τον Άλιμο στην Προκήρυξη 3Κ/2018. Με παρέμβαση του Προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Νίκου Τράκα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον τότε Υπουργό Εσωτερικών, τον Δήμαρχο Αλίμου και τον Σύλλογο Εργαζομένων, συμφωνήθηκε από κοινού η έγκριση του Νέου ΟΕΥ και η ένταξη του Δήμου στην 3Κ. Με τη συμφωνία αυτή, ξεπεράστηκαν τα τεχνητά εμπόδια που προκαλούσε το ΜΕΤΑ.

Η κα. Παπαχρίστου τα αποκρύπτει όλα αυτά και εξαπατά όποιον διαβάζει τα ανεκδιήγητα και ακατάσχετα ψέματά της. Έχει πολύ χρόνο να γράφει, αφού είναι κρυμμένη από τους συναδέρφους και δεν δίνει το παρών στους χώρους δουλειάς, αδιαφορώντας για τους εργαζομένους και τα πραγματικά τους ζητήματα. Είναι, όμως, πρώτης τάξεως ‘αγωνίστρια του καναπέ’.

Η κα. Παπαχρίστου διαρκώς παραπληροφορεί και παραπλανά τους συναδέρφους, τους παρακινεί εσκεμμένα σε άστοχες ενέργειες, που ζημιώνουν τους ιδίους και τον κλάδο, και στη συνέχεια η ίδια βγαίνει και κατηγορεί και καθυβρίζει τους πάντες και τα πάντα (ΣΥΝ.ΑΝ., ΠΟΕ-ΟΤΑ, Δήμο Αλίμου κ.α.).

Είναι, δηλαδή, οργανωμένο το ‘έγκλημα’ σε βάρος των εργαζομένων και του κλάδου, προκειμένου η ίδια από τη ζεστασιά του καναπέ της να παριστάνει την ‘αγωνίστρια’, να συκοφαντεί και να ταλαιπωρεί τους συναδέλφους που βρίσκονται στο κρύο και τη βροχή και βγάζουν ασπροπρόσωπο τον κλάδο μας, υπερασπιζόμενοι στην πράξη τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών μας.

Παρά το αμόκ και τις αποτυχημένες ενέργειες της ανεκδιήγητης ‘συνδικαλίστριας’, η οποία είναι άσχετη και επικίνδυνη για τον κλάδο, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου, μαζί με τους μάχιμους και εργατικούς συνάδελφους, έχει ήδη διασφαλίσει πλήρως τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου μας (Καθαριότητα, Παιδικοί Σταθμοί κ.α.) με στοχευμένες ενέργειες και όχι με φανφάρες και μεγάλα κούφια λόγια.

ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ το ΜΕΤΑ και η αποτυχημένη επικεφαλής του, όταν ισχυρίζεται ότι τάχα ‘καταστρατηγείται το νόμιμο ωράριο εργασίας και η αμοιβή των εργαζομένων’.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι το ωράριο εργασίας και η αμοιβή των εργαζομένων γίνεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και το ισχύον ενιαίο μισθολόγιο. Η άρνηση εκτέλεσης υπηρεσίας για πραγματοποίηση υπερωριακής απασχόλησης, μετά από απόφαση του αρμοδίου οργάνου, συνιστά πειθαρχικό αδίκημα. Η εξύβριση, ο χλευασμός, η αναξιοπρεπής και ανάρμοστη συμπεριφορά από υπάλληλο στον συνάδελφο ή στον Προϊστάμενό του, συνιστά επίσης πειθαρχικό αδίκημα.

Αποδεδειγμένα, η επικεφαλής του ΜΕΤΑ Αλίμου, παρουσία όλων των εργαζομένων, προέβη στα πειθαρχικά αδικήματα του Ν. 3584/2007, τα οποία προκύπτουν από έγγραφες σχετικές αναφορές των συναδέλφων. Παράτησε μάλιστα την υπηρεσία της και σηκώθηκε κι έφυγε, αφήνοντας τις συναδέρφους να κάνουν και τη δική της υπερωρία. Τόσο πολύ την νοιάζουν οι συνάδερφοι την κυρία αυτή.

ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ το ΜΕΤΑ και η επικεφαλής του, όταν ισχυρίζονται ότι δήθεν διώκεται άδικα συνάδερφος επειδή κοινοποίησε το δικό της έγγραφο.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι η συγκεκριμένη ‘κολλητή’ τους, στέλεχος του ΜΕΤΑ Αλίμου, καταδικάστηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη σε φυλάκιση 10 μηνών για υπεξαγωγή εγγράφου. Μήπως θέλανε να της πούμε και «μπράβο», επειδή είναι φίλη τους;

ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ η «αγωνίστρια του καναπέ» και το ΜΕΤΑ, ότι δήθεν διώκεται άδικα συνάδελφος Δημοτικός Αστυνομικός επειδή έκανε τη δουλειά του.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι για τον ‘κολλητό’ τους Δ. Αστυνομικό, στέλεχος του ΜΕΤΑ Αλίμου, ο πειθαρχικός έλεγχος ξεκίνησε έπειτα από πολλές έγγραφες και επώνυμες αναφορές πολιτών, καταστηματαρχών κ.λπ. για παράβαση καθήκοντος, απειλές κ.α. Η Δημοτική Αρχή ανέθεσε σε συνάδελφο, Διευθύντρια, τη διενέργεια ΕΔΕ για τον έλεγχο των καταγγελιών. Γιατί το ΜΕΤΑ θέλει συγκάλυψη των καταγγελιών των πολιτών; Τί έχει να κρύψει; Τί φοβάται; Ποιόν καλύπτει;

ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ το ΜΕΤΑ και η επικεφαλής του, όταν ισχυρίζεται ότι τάχα ‘έχουμε τοποθετηθεί παράνομα Προϊστάμενοι, όσοι είμαστε μέλη της ΣΥΝ.ΑΝ.’.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι η τοποθέτηση Προϊσταμένων έχει γίνει σύμφωνα με το άρθρο 100 του Ν. 3584/2007. Ντροπή της να μας συκοφαντεί και να μας διασύρει, ενώ είμαστε μάχιμοι συνάδελφοι και συνδικαλιστές, επειδή είμαστε μέλη άλλης παράταξης! Ντροπή της να μας παρουσιάζει ως δήθεν ανάξιους και παράνομους!

ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ το ΜΕΤΑ και η άσχετη επικεφαλής του, όταν ισχυρίζεται ότι τάχα ‘δεν έχουν δοθεί τα ΜΑΠ στους εργαζόμενους’.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι όλα τα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) 2020 έχουν χορηγηθεί στο σύνολο τους, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σε όλο το προσωπικό. Το ίδιο και όλο το γάλα, καθώς και έξτρα υγειονομικό υλικό για τον covid.

ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ το ΜΕΤΑ και η επικίνδυνη επικεφαλής του, όταν καταγγέλλουν την καταβολή του επιδόματος των 176 € στους συναδέλφους ΙΔΑΧ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι η καταβολή του επιδόματος αποτελεί επιτυχία της ΣΥΝ.ΑΝ., έγινε νόμιμα, σύμφωνα με τις Αποφάσεις 709/2013 του Ειρηνοδικείου Αθηνών και 244/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης, έχουν καταβληθεί και δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, σύμφωνα με την Απόφαση 2055/2019 Μονομελούς Πρωτοδικείου.

ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ το ΜΕΤΑ και η επικεφαλής του, όταν καταγγέλλουν επανειλημμένα την Εκπρόσωπο Εργαζομένων και Γραμματέα του Συλλόγου για υπερψήφιση της απόφασης περί μη ανανέωσης συμβάσεων εργαζομένων των Παιδικών Σταθμών.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου των Δ.Π.Σ.Α. αναφέρει ξεκάθαρα την καταψήφιση από την Εκπρόσωπο Εργαζομένων και Γραμματέα του Συλλόγου. Ψιλά γράμματα η αλήθεια για την κα. Παπαχρίστου… Το ζήτημα είναι να πετάξουμε λάσπη. ‘Πες-πες, κάτι θα μείνει’, όπως έλεγε και ο Γκέμπελς. Ε, κυρία Παπαχρίστου;

Δεν λέει επίσης η κα. Παπαχρίστου ότι η ίδια οδήγησε τους εργαζόμενους αυτούς στην απόλυση, όταν τους παρότρυνε να παρουσιαστούν, εν μέσω πανδημίας, στην Υπηρεσία μαζί με τα ανήλικα τέκνα τους, ενώ τα έκτακτα μέτρα λόγω covid ήταν σε ισχύ και οι Παιδικοί Σταθμοί όλης της χώρας κλειστοί για τα παιδιά.

Στις αρχές Αυγούστου, με παρέμβαση του Προέδρου της ΠΟΕ- ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων, δεν εκτελέστηκε η απόφαση του Δημάρχου Αλίμου για εργασία των υπαλλήλων των Δ.Π.Σ.Α τον Αύγουστο. Αυτό βέβαια ενόχλησε την κα. Παπαχρίστου, η οποία για μία ακόμη φορά κατήγγειλε τους πάντες!

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, η Συνδικαλιστική Ανατροπή Αλίμου και όλα τα μέλη της:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ το ΜΕΤΑ Αλίμου και την επικεφαλής του, που βρίσκονται σε παραλήρημα, συκοφαντούν τους συναδέλφους, πετάνε λάσπη και εξαπατούν τους πάντες με ασύστολα ψέματα.

ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ότι δεν θα αφήσουμε, επειδή αυτοί είναι συνδικαλιστικοί κλόουν, να μετατρέψουν σε ένα απέραντο τσίρκο τον κλάδο μας, το Σωματείο μας, τις υπηρεσίες του Δήμου Αλίμου, όλα τα συνδικαλιστικά όργανα.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ τους πάντες ότι το ΜΕΤΑ Αλίμου και η ψεύτρα επικεφαλής του προκαλούν μεγάλη ζημιά στον κλάδο και τις υπηρεσίες και έχουν εξαντλήσει την υπομονή και την κατανόησή μας. Μετά από τόσες πολλές, χοντρές συκοφαντίες σε βάρος μας, μετά από τόσες δυσφημιστικές, προσβλητικές, ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες, επιφυλασσόμαστε πλέον για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, απέναντι στους άθλιους ψεύτες του ΜΕΤΑ.

Για την ΣΥΝ.ΑΝ

                                                                                                            

Γεωργακόπουλος Δημ.

 Κουρτέλης Κων.

Χατζηδάκη Α.

Καραφουλίδης Δημ.

Μανωλάς Αντ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.