“Ρωγμές Ιστορίας” – Ελευθερία Παναγιωτοπούλου από τις εκδόσεις Λιβάνη
Ένα κορίτσι µετακινείται βίαια από τον Καύκασο της Ρωσίας στην Ελλάδα το 1919, αφήνοντας πίσω την οικογένειά της, αλλά στην πραγµατικότητα αφήνοντας πίσω όλα όσα ορίζουν την ταυτότητα ενός ατόµου.

Μια αρκετά ταλαιπωρηµένη µοδίστρα καταφέρνει µε κόπο να ζήσει τη διαφορετική οικογένειά της.

Ένα κορίτσι σε ενέχυρη κατάσταση. Παραδίδεται από τον πατέρα της στον αρχηγό µιας οικογένειας για να εισπράξει χρήµατα. Στο πατάρι του νέου σπιτιού της, ονειρεύεται ό,τι δε ζούσε στην πραγµατικότητα.

«Ρωγµές ιστορίας» – «Σταυροδρόµια» – «Το πατάρι των ονείρων».
Τρία διηγήµατα, τρεις ιστορίες κοριτσιών σε διαφορετικές κοινωνικο-ιστορικές στιγµές, που ο ρόλος της οικογένειας και των συνθηκών στη διαµόρφωση των χαρακτήρων τους ήταν καταλυτικός.«Βλέπετε, αν και ήµουν µόνο έξι χρονών, είχα αποκτήσει και καηµούς και στεναχώρια».

«Είχε µια οικογένεια που κανένας δεν αµφισβήτησε την αγάπη της µητέρας ή τη µεταξύ τους αγάπη ποτέ».

«Εκεί ονειρευόµουν πως ήµουν κυρία, πως είχα παιδιά, πως ζούσα σε ένα ωραίο σπίτι µε κήπο και πολλά λουλούδια. Η ονειροπόληση δεν µπορούσε να µην έχει και το χωριό µου».

Η Ελευθερία Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11/11/1961. Έκανε πενταετείς σπουδές στη σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστηµίου Λοµονόσοφ της Μόσχας και πήρε Master στη Νευροψυχολογία (1986).

Το 1999 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στην Οµαδική Ψυχοθεραπεία και το 2012 αποφοίτησε από τη σχολή Κοινωνικής Ανθρωπολο-γίας του Παντείου Πανεπιστηµίου. Εργάστηκε ως ψυχολόγος στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκοµείο Αττικής, στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Αθηνών, στο Νοσοκοµείο Παίδων Π. & Α.

Κυριακού, καθώς και στο γραφείο της µε οµάδες ενηλίκων. Έχει συµµετάσχει σε έρευνες, σε συνέδρια/ηµερίδες και ήταν οµιλήτρια σε σχολεία διαφορετικής βαθµίδας µε θέµατα που άπτονται του αντικειµένου της.

Μετέφρασε από τα ρωσικά το βιβλίο Εισαγωγή στη Νευροψυχολογία της Λ. Σ. Τσβετκόβα, το οποίο κυκλοφορεί από τις ιατρικές εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδη. Έχει πραγµατοποιήσει δύο αυτοεκδόσεις: Οι Μύθοι της Düss – Παρουσίαση του Τεστ και Εγχειρίδιο για Ψυχολόγους Παιδιών και Εφήβων. Επίσης, το 2018 εκδόθηκε το πρώτο διήγηµά της, Τα Ανείπωτα, από τις Εκδόσεις Λιβάνη.

Χόµπι της είναι το διάβασµα, το γράψιµο, το περπάτηµα, η κηπουρική.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.