Παγώνει για δέκα μέρες η αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ




Σε δέκα ημέρες θα κριθεί το ύψος των προστίμων για τους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης «παγώνει» την αύξησή τους από 300 στα 500 ευρώ.

«Στόχος δεν είναι η καταστολή αλλά η συμμόρφωση στα μέτρα», διευκρίνισε στην τριτολογία του στη Βουλή.

«Να δούμε πως θα ανταποκριθεί για μία εβδομάδα η αγορά γιατί ο σκοπός δεν θα μπορεί να είναι κατασταλτικός αλλά συμμόρφωσης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Αρνητές στην… πληρωμή
Τα 500 ευρώ «καμπάνα» για μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσεις έβαλαν φωτιά στην αγορά λίγα 24ωρα πριν από το άνοιγμα του λιανεμπορίου με πολλούς από τους καταναλωτές να εκτιμούν πως αυτά τα πρόστιμα δεν θα εισπραχθούν.



Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ τη δήλωση του πρωθυπουργού καθώς είχε προηγηθεί σκληρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα για την αύξηση που είχε ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης.

«Για να δικαιολογήσει την επικών διαστάσεων αναδίπλωση, απευθύνθηκε προς τους πολίτες λες και απευθύνεται σε παιδάκια νηπιαγωγείου» ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρκετοί είναι εκεινοι που πιστεύουν πως ένα τόσο υψηλό πρόστιμο θα συμμορφώσει αρκετούς από τους επίδοξους παραβάτες.

Από τη Δευτέρα αναμένονται σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. σε όλα τα νευραλγικά σημεία των αγορών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.