Ο μεταλλαγμένος κορονοϊός έφτασε και στην Ελλάδα (VIDEO)




Όπως μετέδωσε πριν από λίγο ο ΑΝΤ1 και συγκεκριμένα ο δημοσιoγράφος Τάσος Τέλλογλου το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού, το οποίο ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία, φαίνεται ότι εντοπίστηκε στην Αθήνα και σε κάποια δείγματα που δόθηκαν στο Ίδρυμα Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου, είναι 4 αυτά τα δείγματα και η ανίχνευσή τους έπαιξε κάποιο ρόλο στα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η Κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση όλα τα δεδομένα θα συνεκτιμηθούν στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρθούν και αποφάσεις που σχετίζονται με το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, εντοπίστηκαν στελέχη του μεταλλαγμένου κορονοϊού, σε επιβάτες (πέντε Έλληνες και ένας αλλοδαπός) πτήσης από Βρετανίας, που έκαναν τεστ. Ειδικότερα, σε τέσσερις επιβάτες επιβεβαιώθηκε η μετάλλαξη του ιού που εντοπίστηκε στη Βρετανία και σε δύο η μετάλλαξη που εντοπίστηκε στην Ταϊλάνδη.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Κυριακής



390 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν την Κυριακή (03.01) από τον ΕΟΔΥ, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 140.099, εκ των οποίων το 52,3% είναι άνδρες.

Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.463 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41.926 (29.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, 421 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Εξ αυτών, 282 (67,0%) είναι άνδρες. To 79,8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 897 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, επιβεβαιώθηκαν 36 νέοι θάνατοι από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 4.957 θανάτους συνολικά στη χώρα από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων 2.938 (59,3%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.