Νέα Σμύρνη: Οργή για τα ΜΑΤ έξω από το Άλσος – Χαμός στο παραλιακό μέτωπο και τις εκκλησίες (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Τα πάρκα στα νότια προάστια είναι σήμερα γεμάτα κόσμο, οι περισσότερες παιδικές χαρές γεμάτες παιδιά, στο παραλιακό μέτωπο επικρατεί το αδιαχώρητο, στις εκκλησίες είδαμε όλοι τι γίνεται. Η αστυνομία δεν είδε τίποτα από αυτά, δεν έστειλε τα ΜΑΤ αλλά φρόντισε να το κάνει στο Άλσος της Νέας Σμύρνης.

Η οργή ξεχειλίζει απέναντι στη δημοτική αρχή που αποφάσισε μόνη της και έκλεισε το Άλσος της Νέας Σμύρνης, τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου για να βγουν οι κάτοικοι, να περπατήσουν και να αθληθούν. Γιατί η Νέα Σμύρνη δεν έχει παραλιακό μέτωπο, όπως το Παλαιό Φάληρο, ο Άλιμος, η Γλυφάδα η Βούλα, η Βουλιαγμένη κλπ. Έτσι λοιπόν σήμερα, βλέποντας τις εικόνες στις εκκλησίες και στις παραλίες, οι Νεοσμυρνιώτες, αγανάκτησαν!

Πήγαν στο Άλσος αλλά βρήκαν μπροστά τους τα ΜΑΤ!

Σύμφωνα με το Nea Smyrni News, στο κάλεσμα ενάντια στο λουκέτο του Άλσους απάντησαν πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο το μεσημέρι της Τετάρτης, έχοντας απέναντί τους την αστυνομία, αντιδρώντας στον σοβαρό περιορισμό των ελεύθερων δημοσίων χώρων της πόλης.Παρούσα με πανό και έχοντας καλέσει τον κόσμο να παρευρεθεί στην διαμαρτυρία της ήταν η Δημοτική Κίνηση ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ που έχει αναδείξει το θέμα.

Οι δυο πλευρές: Τα ΜΑΤ δεν τόλμησαν να εμφανιστούν στις εκκλησίες, αλλά στο Άλσος πήγαν πρώτοι!!!

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ…

“Είμαστε αναγκασμένοι να ξανακλείσουμε το Άλσος σε μια προσπάθεια να μας βρει η 11η Ιανουαρίου στην βέλτιστη επιδημιολογική κατάσταση ώστε μαθητές, εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό να επιστρέψουν με ασφάλεια στο φυσικό τους χώρο. Παίζουμε άμυνα για να προστατεύσουμε ό,τι αγαπάμε περισσότερο αφενός και αφετέρου γιατί δεν επιθυμούμε με κανένα τρόπο αυτά που χτίσαμε σε διάστημα τόσων μηνών να γκρεμιστούν από την χαλάρωση λίγων ημερών. Αξίζει να προσπαθήσουμε για μια ακόμα φορά.

Να μείνουμε σπίτι και να μείνουμε ασφαλείς” δήλωσε ο Δήμαρχος.Ωστόσο, η απόφαση προκύπτει ακατανόητη, καθώς το άλσος αποτελεί έναν από τους ελάχιστους ελεύθερους πνεύμονες της περιοχής, ώστε να μπορεί ο κόσμος να πραγματοποιήσει έναν περίπατο εν μέσω πανδημίας, την ώρα μάλιστα που η παρακείμενη πλατεία της πόλης λειτουργεί κανονικά. Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς το θέμα τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, με την συντριπτική πλειοψηφία να τάσσεται υπέρ του ανοιχτού άλσους

.«Ο δήμαρχος επιδεικτικά αδιαφορεί για την απόφαση του δημοκρατικά εκλεγμένου τοπικού οργάνου και ενεργεί ως μικρός τοπικός δικτάτωρ. Συντασσόμενος πλήρως με τις άστοχες κυβερνητικές επιλογές δείχνει να περιφρονεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των δημοτών.

Αυτή η απόφασή του δεν έχει σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς η ασφαλής λειτουργία των σχολείων εξασφαλίζεται μόνο με τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη. Είναι εμφανές ότι η δημοτική αρχή δεν προτίθεται να ξοδέψει χρήματα σε μισθούς δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι θα έχουν την επιτήρηση της λειτουργίας του Άλσους, καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας {…} Να υπερασπιστούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας για πρόσβαση στους ελεύθερους χώρους ως βασικό και κρίσιμο παράγοντα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου στις 11 π.μ. θα είμαστε εκεί για να εφαρμόσουμε την πλειοψηφική απόφαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου για ανοιχτό άλσος έως τις 9 το βράδυ», αναφέρει από την πλευρά της η Μια Πόλη Ανάποδα της αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται πως για τις 11 το μεσημέρι της Τετάρτης υπήρχε κάλεσμα και από την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, με την αστυνομία να αναπτύσσει ισχυρές δυνάμεις ώστε να αποτρέψει τη διαμαρτυρία.

«Η Δημοτική Κίνηση Στροφή Νέας Σμύρνης δηλώνει την πλήρη αντίθεση στην αναστολή λειτουργίας του Άλσους Νέας Σμύρνης. Το Άλσος πρέπει να παραμείνει ανοιχτό με φύλαξη του υπαίθριου γυμναστηρίου και της παιδικής χαράς εντός του άλσους και με ελεγχόμενη είσοδο, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Τέλος, ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή σε καμία περίπτωση δε νομιμοποιούνται να παρακάμπτουν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν η επιδημιολογική εικόνα της πόλης έχει αλλάξει, τότε το θέμα πρέπει να συζητηθεί σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο θα πρέπει να κατατεθούν όλα τα σχετικά στοιχεία που έχει λάβει η δημοτική αρχή από τον ΕΟΔΥ» δήλωσε από την πλευρά της η δημοτική κίνηση «Στροφή της Νέας Σμύρνης».

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης Στροφή Νέας Σμύρνης 

“Στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής κορωνοιού αποφασίστηκε μετά από πρόταση του Δημάρχου η πλήρης αναστολή λειτουργίας του Άλσους με πρόσχημα την αυστηροποίηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την κυβέρνηση και το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Η Δημοτική Αρχή, παρακάμπτοντας την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε στις 29/12 και αποφάσισε την πλήρη λειτουργία του Άλσους, επιλέγει να υιοθετήσει τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας» στην οποία επιδίδεται συστηματικά η κυβέρνηση που δεν έχει κανένα σχέδιο για τη διαχείριση της πανδημίας, απαντώντας με περισσότερους περιορισμούς στους δημότες.

Είναι σαφές ότι τα σχολεία για να λειτουργήσουν με ασφάλεια, απαιτούν αραίωση μαθητών ανά τάξη και προσλήψεις εκπαιδευτικών και όχι αυστηρότερα lock down.

Το επιδημιολογικό φορτίο της πόλης δε θα μειωθεί αν κλείσει το Άλσος της Ν. Σμύρνης για λίγες μέρες. Όταν οι γύρω πλατείες είναι γεμάτες κόσμο γιατί ακριβώς αποτελούν τη μόνη διέξοδο απέναντι στον εγκλεισμό, έιναι το λιγότερο άτοπο να κλείνει ο μοναδικός χώρος πρασίνου που υπάρχει στην πόλη μας.

Η ασφάλεια των κατοίκων επιτυγχάνεται με περισσότερη φύλαξη στο χώρο του Άλσους και κανόνες που ασφαλώς πρέπει να τηρούνται από όλες και όλους.

Επιτυγχάνεται κυρίως με αυστηρή επιδημιολογική επιτήρηση στην πόλη μας (αλλά και σε κάθε δήμο και πόλη), στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία που θα ανοίξουν από Δευτέρα.

Η αντίληψη της καταστολής και των περιορισμών σε όλα τα επίπεδα ως «λύση» απέναντι στον ιό μόνο προβλήματα έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα. Στην οικονομία, την υγεία, την κοινωνική συνοχή.

Τις συνέπειες των οποίων δυστυχώς ήδη πολύ συμπολίτες μας βιώνουν.

Η Δημοτική Κίνηση Στροφή Νέας Σμύρνης δηλώνει την πλήρη αντίθεση στην αναστολή λειτουργίας του Άλσους Νέας Σμύρνης. Το Άλσος πρέπει να παραμείνει ανοιχτό με φύλαξη του υπαίθριου γυμναστηρίου και της παιδικής χαράς εντός του άλσους και με ελεγχόμενη είσοδο, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Τέλος, ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή σε καμία περίπτωση δε νομιμοποιούνται να παρακάμπτουν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν η επιδημιολογική εικόνα της πόλης έχει αλλάξει, τότε το θέμα πρέπει να συζητηθεί σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο θα πρέπει να κατατεθούν όλα τα σχετικά στοιχεία που έχει λάβει η δημοτική αρχή από τον ΕΟΔΥ”.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΟΧΙ μόνο αυθαίρετη και αντιδημοκρατική είναι η Απόφασή του Δημάρχου να σφραγίσει όλη μέρα το ΑΛΣΟΣ…ΟΧΙ μόνο καταπατά με “βάναυσο” και αυταρχικό τρόπο την ακριβώς αντίθετη Απόφαση που έλαβε στις 29 Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο με 38 ψήφους υπέρ και 3 λευκά, υπέρ του ανοίγματος του ΑΛΣΟΥΣ, με τήρηση από Δημοτικούς υπαλλήλους και τους ακριβοπληρωμένους ιδιωτικούς security (180.000 ευρώ ετησίως)των μέτρων προφύλαξης για την Παιδική Χαρά και τα Οργανα Γυμναστικής…Αλλά η μονομερής Απόφαση του να ΚΛΕΊΣΕΙ όλη μέρα το ΑΛΣΟΣ, είναι κατά την γνώμη μας και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ αφού “υποχρεώνει”το σύνολο των πολιτών να συνωστίζεται στην Κεντρική Πλατεία και στις άλλες μικρότερες …Για αυτό λοιπόν τον συνωστισμό και τους προφανείς κινδύνους που υποθάλπτει… υπεύθυνος είναι ο Δήμαρχος …εκτός αν δεν έχει εικόνα ως όφειλε για το τι γίνεται στην Πλατεία που απένειμε ως μοναδικός χώρος βόλτας για τα παιδιά και τους πολίτες …”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.