Μεγάλη αύξηση εισαγωγών στις ΜΕΘ Αττικής – Kρούσματα στην παραλιακή ζώνη




Μπροστά στο πιο εφιαλτικό σενάριο στην Αττική βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας αλλά και των υγειονομικών αρχών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr καταγράφεται ραγδαία αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ λόγω κορονοϊού που αγγίζει το 15%.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο ethnos.gr, ότι τις τελευταίες ημέρες οι εισαγωγές ειδικά στα νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (2η ΥΠΕ) δηλαδή σε αυτά που βρίσκονται στο μέτωπο της παραλιακής, του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας, καταγράφεται μία αξιοσημείωτη αύξηση στις εισαγωγές στις ΜΕΘ οι οποίες μάλιστα βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες. Στο υπουργείο Υγείας λένε οι ίδιες πηγές του ethnos.gr, έχει σημάνει συναγερμός προκειμένου να ετοιμασθεί το σύστημα Υγείας, καθώς εκτιμάται ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση που θα οφείλεται στις συναντήσεις των εορτών.

Άλλωστε μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί ακόμη η επίπτωση των εορτών και η πιθανή διασπορά. Αυτή των Χριστουγέννων αναμένεται να φανεί ξεκάθαρα τα επόμενα 24ωρα, ενώ το υπουργείο Υγείας είναι σε αναμονή για τα κρούσματα που θα προκύψουν από την Πρωτοχρονιά που υπολογίζονται για την επόμενη εβδομάδα. Ο μεγάλος φόβος βέβαια των αρμοδίων είναι για μία πιθανή αύξηση από τα Φώτα εξαιτίας των πολιτών που συγκεντρώθηκαν στις εκκλησίες αλλά και της Θείας Κοινωνίας που πραγματοποιήθηκε σε πολλούς ναούς, αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι οι αυξημένες εισαγωγές στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων της Αττικής και ειδικά σε αυτά της 2ης ΥΠΕ, δεν προέρχονται από πολίτες που διαμένουν στη Δυτική Αττική όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαιτέρως αυξημένο γι αυτό άλλωστε και βρίσκεται σε σκληρό lockdown, αλλά από όλες τις περιοχές της Αττικής και ειδικά από όσες βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη, περιγράφουν πηγές στο ethnos.gr.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.