Η απάντηση του Δήμου Αγίου Δημητρίου στους “Αταίριαστους” για τις κολόνες
Δείτε την απάντηση του Δήμου Αγίου Δημητρίου, στην εκπομπή “Αταίριαστοι” του ΣΚΑΪ για το ρεπόρτάζ με την κολόνες στην οδό Τρεμπεσίνας (δείτε εδώ το ρεπορτάζ)

Στην εκπομπή «Αταίριαστοι», που προβλήθηκε την 29.01.2021, παρουσιάσατε ρεπορτάζ από την περιοχή Μεσονήσι του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σχετικό με την ύπαρξη κολώνας επί του οδοστρώματος της οδού Τρεμπεσίνας, το οποίο αδικεί και τους τηλεθεατές σας, αλλά και την εκπομπή σας, αφού ήταν ημιτελές και αρκετά παραπλανητικό.

Για την ολοκλήρωσή του λοιπόν, σας παραθέτουμε ορισμένα στοιχεία, τα οποία καλό θα ήταν να κάνετε γνωστά στους τηλεθεατές σας, γιατί αυτά συνιστούν την ουσία του όλου θέματος και όχι η αποκομμένη εικόνα της κολώνας επί του οδοστρώματος.

Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη σημαντικό έργο περιβαλλοντικής αναβάθμισης και – ανάπλασης, η υλοποίηση του οποίου αποβλέπει στην ολοκλήρωση του «πράσινου σχεδιασμού» τον οποίο προωθεί ο Δήμος, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού και λειτουργικού χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής.Στόχος είναι η άμεση διευκόλυνση της κίνησης και στάσης των πεζών, η κατά το δυνατόν ηπιότερη κυκλοφορία των τροχοφόρων και η μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση της φύτευσης πρασίνου, που συνιστά βασικό μέσο αστικής περιβαλλοντικής αναβάθμισης και συμβολής στην αναστροφή της θερμικής κλιματικής αλλαγής.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του έργου αφορούν:

• Στην εφαρμογή του κατάλληλου διαγράμματος κίνησης πεζών και των απαραίτητων χαράξεων για την ομαλή διέλευση των οχημάτων.

• Στη δημιουργία χώρων αναψυχής, περιπάτου και στάσης.• Στο σχεδιασμό των παρόδιων φυτεύσεων, ώστε να συμβάλλουν στην αισθητική και λειτουργική ανάδειξη του χώρου.

• Στην εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού τεχνολογίας LED.Όπως υποδηλώνει και η μεγάλη ταμπέλα που δεσπόζει στο ρεπορτάζ σας, το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως σε εξέλιξη βρίσκεται και η μετατόπιση έξι και όχι μιας κολώνας που δείξατε και για την οποία, εντελώς τυχαία, την ώρα που προβαλλόταν το ρεπορτάζ, συνεδρίαζε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου για να αποφασίσει την έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής συνολικού ποσού 5.885 € στον ΔΕΔΔΗΕ για την ολοκλήρωσή του.

Ένα τηλεφώνημα στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, θα ήταν αρκετό για να έχετε ένα πλήρες ρεπορτάζ που δεν θα έμενε μόνο στα ρηχά σκωπτικά έως απαξιωτικά σχόλιά σας.

Βασική αρχή άλλωστε του ρεπορτάζ, όπως γνωρίζετε καλύτερα, είναι η διασταύρωση της πληροφορίας και η παράθεση όλων των απόψεων περί του εκάστοτε ζητήματος που πραγματεύεται, ώστε η ενημέρωση των τηλεθεατών να είναι κατά το δυνατόν πλήρης και σωστή.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.