Άρθρο του Κώστα Στέφα για την επένδυση στο Ελληνικό




Ως δημοτική παράταξη μετά τις δημοτικές εκλογές του 2019, υποσχεθήκαμε στους πολίτες του Ελληνικού και της Αργυρούπολης να κάνουμε μία εποικοδομητική αντιπολίτευση, με θέσεις και προτάσεις συγκεκριμένες, χωρίς λαΪκισμούς και προσπάθειες εντυπωσιασμού.

Κύριο μέλημα και αγωνία μας είναι να καταφέρουμε ως δήμος να διεκδικήσουμε και να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη από την μεγαλύτερη επένδυση που θα γίνει στην χώρα μας, την αξιοποίηση και ανάπτυξη του πρ. Αεροδρομίου Ελληνικού, μία επένδυση που θα πραγματοποιηθεί σε μία έκταση της οποίας το 90% βρίσκεται στα γεωγραφικά και διοικητικά όρια μας.

Δυστυχώς, και αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα, η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, λίγο πριν παραχωρηθεί ο χώρος αυτός στον επενδυτή, να πάρει ως αντισταθμιστικά οφέλη, γραπτώς, σχεδόν τίποτα.

Τουναντίον, ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων που λειτουργούσε χρόνια στην άκρη του χώρου αυτού-προφανώς λόγω πιέσεων –μεταφέρθηκε ήδη στην καρδιά της Αργυρούπολης, δίπλα σε κατοικημένη περιοχή και απέναντι από αθλητικές εγκαταστάσεις (Σπίτι Γυμναστικής).



Επίσης, λόγω της επένδυσης, ο Δήμος αποχώρησε από κτίρια όπου στεγάζονταν δημοτικές υπηρεσίες (πρώην δημαρχείο Ελληνικού), υπηρεσίες καθαριότητας που μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο και μέσα σε αφιλόξενα κοντέινερ, χάθηκαν δημοτικά κτίρια που στέγαζαν πολιτιστικούς συλλόγους (Ένωση Ποντίων Σουρμένων, Κρήτες Ελληνικού), όπως και κτίρια που στέγαζαν κοινωνικές υπηρεσίες, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο μέχρι και κτίριο που στέγαζε δημοτικό παιδικό σταθμό.

Επίσης απομακρύνθηκε από το λιμανάκι μας, όπου και στεγαζόταν, ο Ναυταθλητικός Όμιλος «Ιππόκαμπος».

Η σημερινή δημοτική αρχή αποχώρησε από όλα τα παραπάνω, που αποτελούσαν δημοτική περιουσία, χωρίς κανένα αγώνα και χωρίς να διεκδικήσει κανένα αντισταθμιστικό μέτρο, αρκούμενη μέχρι τώρα μόνο σε προφορικές υποσχέσεις από τον επενδυτή και την πολιτεία. Τίποτα γραπτό, τίποτα δεσμευτικό.

Ως Παράταξη Ευθύνης θεωρούμε τις μέχρι τώρα κινήσεις της δημοτικής αρχής, ένα τεράστιο πολιτικό λάθος, στον τομέα της μη διεκδίκησης αντισταθμιστικών οφελών για τους δημότες μας από μία τόσο εμβληματική επένδυση.

Επίσης μας ανησυχεί ιδιαίτερα και η έκβαση της ίδιας της επένδυσης αυτής.
Θεωρούμε ότι από χώρο δημιουργίας Μητροπολιτικού Πόλου Πρασίνου που γύρω από αυτό θα υπήρχαν χρήσεις τουρισμού, πολιτισμού, αθλητισμού και εστίασης, στον υπάρχοντα σχεδιασμό έχει ανατραπεί ο σκοπός αυτός. Μάλλον πρόκειται για κάτι απολύτως αντίθετο.

Όλος ο σχεδιασμός περιστρέφεται πλέον γύρω από ένα τεράστιο καζίνο με μεγάλα ξενοδοχεία, υπερμεγέθη mall και πολυτελείς κατοικίες, που θα αλλοιώσουν εντελώς την περιοχή και θα δημιουργήσουν αθέμιτο ανταγωνισμό στις εμπορικές αγορές των όμορων δήμων. Η δημιουργία πράσινου χώρου ανάσας για όλο το λεκανοπέδιο, αντί να αποτελεί την πρωτεύουσα στόχευση, υποβιβάζεται δυστυχώς σε απολύτως δευτερεύον ζήτημα.

Εμείς ως παράταξη θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα θέματα αυτά, με όσες και όποιες παρεμβάσεις χρειαστεί να κάνουμε, έτσι ώστε όταν τελειώσει η επένδυση αυτή να έχει σαφή οικολογικό προσανατολισμό, να είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να την επισκεφτεί και να προσφέρει σημαντικά οφέλη για τους πολίτες.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΞΑΝΑ Η ΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ»
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.