Απολογισμός των δράσεων του Δήμου Νέας Σμύρνης το 2020 για τα αδέσποτα ζώα




Ο Δήμος Νέας Σμύρνης το 2020 διαχειρίστηκε το ζήτημα των αδέσποτων ζώων με υπευθυνότητα, αίσθημα ευθύνης και γνώμονα την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους. Δείτε το δελτίο τύπου:

Από τον Φεβρουάριο του 2020, οπότε και εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το έργο έχει ως εξής:

  1. (Φεβρουάριος 2020) Πρόγραμμα στειρώσεων και περίθαλψης αδέσποτων ζώων συντροφιάς αξίας 10.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου (κτηνίατρος: κα Βάια Λύτρα).
  2. (Μάρτιος 2020) Διανομή ζωοτροφής σε φιλόζωους από δωρεά ΚΕΔΕ.
  3. (Μάιος 2020) Διάθεση 7.500 ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης για τα αδέσποτα λόγω Covid-19. Από αυτά 1.000 ευρώ δόθηκαν σε πανσιόν ζώων στο Κορωπί και 6.500 ευρώ δόθηκαν για στειρώσεις και περίθαλψη με σύμβαση στην κυρία Σύλβια Δημητρακοπούλου. – Υπάρχουν παραστατικά από όλα τα ζώα που στειρώθηκαν ή τους έγινε περίθαλψη (εμβόλια, εξετάσεις, ακτινογραφίες, επεμβάσεις).
  4. (Νοέμβριος 2020) Νέο πρόγραμμα στειρώσεων αξίας 5.800 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου. Συνολικά το 2020 στειρώθηκαν 160 γάτες και έγιναν 73 θεραπείες σε αδέσποτα ζώα της πόλης μας.
  5. (Δεκέμβριος 2020) Αγορά ζωοτροφών αξίας 10.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου και έναρξη διανομής της στις φιλοζωικές του Δήμου μας και στους εθελοντές.
  6. (Δεκέμβριος 2020) Ολοκλήρωση του πρώτου πάρκου σκύλων στην πόλη μας με έξοδα του Δήμου μας (συνολικό κόστος 24.600 ευρώ). Είναι χώρος περιφραγμένος με ειδική περίφραξη ύψους 1,60 μέτρων, έχει δάπεδο με χώμα και διαθέτει ξύλινες και λαστιχένιες κατασκευές για παιχνίδια.
  7. Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας είχε ξεκινήσει το εκπαιδευτικό διαδραστικό και πολυθεματικό πρόγραμμα «Ζωό …φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης». Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και στοχεύει σε ένα ανθρωπινότερο αύριο για όλους, όπου δίποδοι και τετράποδοι θα απολαμβάνουν έναν κόσμο με ισότητα, ισονομία και δικαιοσύνη. Δίχως πόνο. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί αμέσως μετά τη λήξη της καραντίνας εμπλουτισμένο με διαδραστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από την ομάδα ΖΩ.Ε.Σ.
  8. Έναρξη δημιουργίας επίσημου δημοτικού μητρώου πολιτών-φροντιστών αδέσποτων ζώων και καταγραφή των αδέσποτων ζώων της πόλης μας. Διευκόλυνση άσκησης της εθελοντικής δράσης κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
  9. Ξεκίνησε η λειτουργία του Γραφείου Αστικής Πανίδας και Χλωρίδας σε μεγάλο χώρο που βρίσκεται επί της οδού Σινώπης 17, στην Άνω Νέα Σμύρνη.
  10.  Ανταποκριθήκαμε άμεσα σε εισαγγελική παραγγελία ολικής αφαίρεσης σκύλου από άτομο που διέπραξε αδίκημα. Φιλοξενούμε το συγκεκριμένο σκυλί τους τελευταίους 3 μήνες σε πανσιόν ζώων με έξοδα του Δήμου.
  11.  Η 5μελής Επιτροπή του Δήμου μας συνεδριάζει τακτικά και μέσα από διάλογο και συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία αντιμετωπίζονται όλα τα τρέχοντα ζητήματα.
  12.  Υπάρχει συνεχής και αγαστή συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μας για την αντιμετώπιση περιπτώσεων κακοποίησης ζώων.

«Το κεφάλαιο στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων είναι πολύ μεγάλο και έχοντας πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας και της έκτασης του θέματος κατανοούμε ότι το έργο που εκτελέσαμε αποτελεί μόνο την αρχή αντιμετώπισης των προβλημάτων. Δεσμευόμαστε για τη συνέχεια και δουλεύοντας με οργάνωση και συντονισμένες ενέργειες, πάντα σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης μας, τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να διαφαίνονται στο άμεσο μέλλον» δηλώνει η Υπεύθυνη του Δήμου για τα αδέσποτα Κλαίρη Δεληγιάννη.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.