Βούλα: Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα οικόπεδα “Κόνιαρη”




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ:

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ «ΚΟΝΙΑΡΗ»: Να δούμε ποιος θα μείνει μέχρι τέλους…

Με αφορμή αναφορές και ερωτήματα από συνδημότες μας, αλλά και δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, η Λαϊκή Συσπείρωση δημοσιοποιεί, ορισμένα στοιχεία – όσα διαθέτει μέχρι τώρα – και τα οποία έχουν αναφερθεί εκτενώς σε τρεις και πλέον συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, από τις 23 Σεπτεμβρίου 2020 και εντεύθεν.Τα στοιχεία αποτελούν τμήμα της δημόσιας συζήτησης στα δημοτικά συμβούλια και αφορούν τις παρεμβάσεις του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Πασακυριάκου.

Και αφού τα παραθέσουμε θα θέσουμε και εμείς ορισμένα ερωτήματα…Κάθε απάντηση, οποιουδήποτε επιθυμεί να τοποθετηθεί, είναι ευπρόσδεκτη.* * *1. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 σε δημόσια συνεδρίαση, συζητήθηκε θέμα που ήταν στην ημερήσια διάταξη (θέμα υπ αριθμόν 4) με τίτλο: «Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της ΔΕ Βούλας. Συμπλήρωση της υπ αριθμ. 214/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση αποφασίστηκε το εξής: «Εγκριση του σχεδίου της πρότασης τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου με τον χαρακτηρισμό των ΟΤ 262,263,247,252 και 256 ως κοινόχρηστοι χώροι – πράσινο και των ΟΤ 255, 255Α και 259 ως χώρων για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως ακριβώς εμφαίνονται – περιγράφονται στο από Σεπτεμβρίου 2020 διάγραμμα της Υπηρεσίας Δόμησης και για την τήρηση των προβλεπόμενων διατυπώσεων νομιμότητας».Σε εκείνη τη συνεδρίαση ο Κώστας Πασακυριάκος ψήφισε ΥΠΕΡ της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου, σε συνέχεια βέβαια της απόφασης για απαλλοτρίωση των ΟΤ προκειμένου να γίνουν κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου και αθλητικές εγκαταστάσεις.



Συμπερασματικά: Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020.2. Στις 26 Οκτωβρίου 2020, ο Κώστας Πασακυριάκος με αφορμή την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού για το 2021, φέρνει για συζήτηση ξανά το θέμα. Και σημειώνει:«…Στο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν βλέπω κάποια έργα, δεν βλέπω κάποιες μελέτες για τα οικόπεδα Κόνιαρη… Δεν ξέρω αν είναι μέσα στις προθέσεις του Δήμου για το 2021. Και αναρωτιέμαι, γιατί προχωρήσαμε σε απαλλοτρίωση στο ΔΣ, προχωρήσαμε στην συνέχεια, προς επίρρωση της απαλλοτρίωσης, στην τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου. Δεν πρέπει να αποτυπωθεί αυτό στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2021;».Η απάντηση του Δημάρχου κ . Γρηγόρη Κωνσταντέλλου:«Αναφέρατε ότι δεν βλέπετε μελέτες για τις περιοχές του Μουσείου Μπενάκη τα λεγόμενα κτήματα Κόνιαρη. Να πω το εξής ότι σήμερα που κουβεντιάζουμε τρέχει μία μελέτη η οποία λέγεται Υπηρεσίες Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών στην Δ.Ε. Εξοχή Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, έχει μπει στην τελευταία αναμόρφωση και είναι αυτή η οποία ουσιαστικά θα μας οδηγήσει στην πολεοδομική μελέτη βάσει της οποίας θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε την διαδικασία απαλλοτρίωσης η’ οτιδήποτε άλλης διαδικασίας προκύψει κατά την διάρκεια της μελέτης.»

«ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ ΘΕΤΩ ΤΟ ΘΕΜΑ»3. Στις 30 Νοεμβρίου 2020, ξανά ο Κώστας Πασακυριάκος, προ ημερήσιας διάταξης, τοποθετείται ως εξής:«Ξέρετε από τότε που εγώ στάθηκα υπέρ της απαλλοτρίωσης για την περίπτωση των οικοπέδων Κόνιαρη, σε κάθε συνεδρίαση θα θέτω θέμα για το πως εξελίσσεται αυτή η υπόθεση για να μπορώ με επίσημο τρόπο και εγώ και οι δημότες να ενημερώνονται για το που βρίσκεται αυτή η υπόθεση, ανεξάρτητα από τι πληροφόρηση έχει ο καθένας. Πρέπει να έχουμε μια επίσημη ενημέρωση για αυτό το κρίσιμο ζήτημα…»Απαντά ο Δήμαρχος: «Μιλήσατε για την εξέλιξη την έκταση του Κόνιαρη – Μπενακείου Μουσείου Μπενάκη. Συμβαίνουν πολλά μαζί, αυτό το οποίο συμβαίνει είναι μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου είναι η ημερομηνία για ενστάσεις επί της έναρξης της κήρυξης διαδικασίας απαλλοτρίωσης, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ένσταση από κανέναν, προφανώς από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες είτε νέους είτε παλαιότερους.Ολοκληρώνεται αυτή η διαδικασία και στη συνέχεια πρέπει να πάμε μετά από αυτή τη διαδικασία στη δεύτερη φάση η οποία είναι στα Υπουργεία αφού έχει προηγηθεί μία αναλογιστική μελέτη για πως τα κόστη απαλλοτρίωσης κατανέμονται στο Δήμο αλλά βάση της υφιστάμενης Νομοθεσίας στην ευρύτερη περιοχή. Ενδιαμέσως, υπάρχει μία πολεοδομική μελέτη την οποία συντάσσει ο Δήμος. Εχω την αίσθηση ότι θα είμαστε πλήρεις και ολοκληρωμένοι στην πολεοδομική αυτή μελέτη μέσα στις γιορτές.Είναι μία πάρα πολύ σοβαρή μελέτη η οποία γίνεται και η οποία θα έρθει στο 1ο ΔΣ προφανώς του 2021 και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια μας να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πειθώ και όσο το δυνατόν λιγότερη δόμηση σε αυτές τις ιδιοκτησίες σε αυτά τα 8 οικοδομικά τετράγωνα στην περιοχή του Κόνιαρη στα Καλύμνικα της Βούλας».

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ…Η Λαϊκή Συσπείρωση και ο Κώστας Πασακυριάκος, στη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν τοποθετηθεί με γνώμονα την προστασία από την τσιμεντοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης και τη δημιουργία χώρων αναψυχής, άθλησης και εκπαίδευσης για τους δημότες μας. Κάτι που παλεύει από το 2010 μέχρι και σήμερα.Στη συνεδρίαση της 23ης Σεπτέμβρη ο Κώστας Πασακυριάκος είχε τοποθετηθεί ως εξής:«Οποιαδήποτε έκταση ο δήμος απαλλοτριώνει με στόχο να μετατραπεί σε χώρο που θα εξυπηρετήσει ανάγκες των δημοτών, είμαστε σύμφωνοι. Ομως, από την απόφαση απαλλοτρίωσης στις 13 Ιουλίου μέχρι τις 18 Αυγούστου 2020, μεσολάβησαν κάποιες εξελίξεις. Η έκταση που εμείς απαλλοτριώσαμε, πουλήθηκε σε εταιρία για να φτιάξει συγκρότημα πολυτελών κατοικιών.Ερώτημα 1ο: Οταν συναντήθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων με το δήμαρχο, στις 13 Ιουλίου πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου – εγώ δεν ήλθα στη συνάντηση – γνωρίζατε ότι υπάρχει σε εξέλιξη αγοραπωλησία;Ερώτημα 2ο: Οταν συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο και ψηφίσατε για την απαλλοτρίωση – εγώ δεν ήμουν παρών – γνωρίζατε ότι υπάρχει σε εξέλιξη αγοραπωλησία;Εμείς, θα στηρίξουμε το να μην τσιμεντοποηθεί η έκταση και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.Και σάς καλούμε, εάν χρειαστεί να καλέσουμε και τους δημότες, να πάρουμε τα μηχανήματα του δήμου και να πάμε να διαμορφώσουμε την έκταση που έχουμε απαλλοτριώσει για να μην επιτρέψουμε την τσιμεντοποίηση.Για να δούμε ποιοι θα είναι εκεί…Υπάρχει αρκετό παρασκήνιο στην υπόθεση με στόχο να τσιμεντοποιηθεί η έκταση. Το γνωρίζουμε πολύ καλά. Ξέρουμε ότι στην πορεία, κάποιοι θα λακίσουν… Εμείς όμως θα είμαστε εκεί».

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΗ Λαϊκή Συσπείρωση είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να σταθεί απέναντι στις προθέσεις τσιμεντοποίησης. Ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο τσιμέντο!- όποιοι κι αν παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των δημοτών και του πρασίνου θα αποκαλυφθούν….είτε αυτοί είναι οι επιχειρηματίες που θέλουν να χτίσουν…είτε εκείνοι που επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν συμφέροντα που δεν έχουν καμία σχέση με το συμφέρον των δημοτών και της πόλης.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Γνωρίζει κανείς εάν υπάρχει σχέση ανάμεσα: στην έκταση που διεκδικεί η ΜΕΕΚΒ, στην έκταση «Κόνιαρη» και στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας;Οσο δύσκολα κι αν είναι τα ερωτήματα θα βρουν την απάντησή τους εν ευθέτω χρόνω..

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.