Στη Μύκονο και πάλι οι έρευνες μετά την εκτέλεση στην Ηλιούπολη
Του Θάνου Σωτήρη/astinomiko.gr

Σε συσχετισμό με μια απόπειρα δολοφονίας και την εν ψυχρώ εκτέλεση του Δημήτρη Καπέ, στις 9 Δεκεμβρίου στα Βριλήσσια, έχουν ξεκινήσει οι αξιωματικοί της Ασφάλειας την έρευνα για την νέα ενέδρα θανάτου που προστέθηκε στον κύκλο του «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» στον κόσμο της νύχτας.


Ανδρέας Κονδύλης: Οκτώ αλήθειες για το νέο Δημαρχείο Αλίμου
Αυτή που στήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην οδό Θερμοπυλών 38 στην Αγία Μαρίνα της Ηλιούπολης, με θύμα τον 38χρονο Κ.Α. Το θύμα δέχτηκε τουλάχιστον επτά σφαίρες από εννιάρι πιστόλι, από δύο άγνωστους άνδρες, οι οποίοι τον περίμεναν να επιστρέψει στο σπίτι του, στα σκαλάκια της οδού Χελμού, δέκα μέτρα από το σπίτι του, όπως κατέθεσαν κάτοικοι της γειτονιάς.

Για τους αστυνομικούς, ο Κ.Α. ήταν μέλος σπείρας εκβιαστών, είχε συλληφθεί το 2015 σε μια μεγάλη επιχείρηση του Τμήματος Εκβιαστών, με αρχηγό και άμεσο συνεργάτη του, έναν 50χρονο ο οποίος και αυτός έπεσε σε ενέδρα αγνώστων στις 28 Ιουλίου 2020, στον χώρο στάθμευσης φούρνου, στην περιοχή της Βούλας. Τότε είχε κατορθώσει να σώσει την ζωή του, γιατί αντιλήφθηκε έγκαιρα τους εκτελεστές να τον πλησιάζουν, και πρόλαβε να μπει στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του, με τραύματα από σφαίρες στην κοιλιά.

Ο συγκεκριμένος 50χρνος άνδρας, επίσης γνωστός των διωκτικών αρχών για συμμετοχή σε ομάδες των λεγομένων «νονών της νύχτας», ήταν μέχρι πρόσφατα στενός συνεργάτης του δολοφονημένου Δημήτρη Καπέ. Έτσι οι αστυνομικοί προσπαθούν μέσα από αυτές τις σχέσεις και τις επαφές να βρούν κάποιο στοιχείο που θα τους οδηγήσει, σε πρώτη φάση στο κίνητρο, και στην συνέχεια στον άνθρωπο που ήθελε νεκρό τον 38χρονο Κ.Α.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, στο κάδρο των ερευνών μπαίνει ακόμη για μια φορά η Μύκονος, το κοσμοπολίτικο νησί που τα τελευταία χρόνια αποτελεί “μήλο της έριδος” για τα μεγαλύτερα ονόματα των “νονών” που διεκδικούν μερίδιο από τα τεράστια χρηματικά ποσά που φέρνει εκεί ο πολυτελής τουρισμός.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.