Στασινόπουλος: Ο Αραμπατζής μπλοκάρει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης




Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών το Δήμου Ηλιούπολης, Αποστόλης Στασινόπουλος, απαντά στον Γαβριήλ Αραμπατζή, επικεφαλής της παράταξης “Η Πόλη που Θέλω” για τις απευθείας αναθέσεις από το Δήμαρχο για το Δεκέμβριο και λέει ότι “ο ίδιος είναι ο μοναδικός υπεύθυνος που το 1/3 των εν λόγω αναθέσεων, ποσού 115.000 ευρώ δεν υλοποιήθηκαν τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη, εξαιτίας των αλλεπάλληλων προσφυγών του εναντίον των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό αποτέλεσμα να μπλοκάρει η λειτουργία του Δήμου και να μείνουν πίσω βασικές και αναγκαίες προμήθειες και συντηρήσεις”.

Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ
Τις τελευταίες μέρες, μέσα σ’ αυτή την ιδιαίτερη περίοδο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γεμίσει με ευχές και μηνύματα ελπίδας για το νέο έτος από τους συμπολίτες, με μια θλιβερή εξαίρεση, τον συνήθη υπονομευτή της πόλης, τον κ. Αραμπατζή, που θεώρησε τη στιγμή κατάλληλη για ένα επικριτικό κείμενο για τις απευθείας αναθέσεις του Δήμου Ηλιούπολης, μέσα στον Δεκέμβρη.
Ειδικά για τον κύριο αυτό, θα κάνουμε μια εξαίρεση και θα απαντήσουμε στις αστήρικτες «καταγγελίες» του.
Μιλάει για συμβάσεις ύψους 327.000 ευρώ μέσα στον Δεκέμβρη.
Τον ενημερώνουμε ότι ο ίδιος είναι ο μοναδικός υπεύθυνος που το 1/3 των εν λόγω αναθέσεων, ποσού 115.000 ευρώ δεν υλοποιήθηκαν τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη, εξαιτίας των αλλεπάλληλων προσφυγών του εναντίον των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό αποτέλεσμα να μπλοκάρει η λειτουργία του Δήμου και να μείνουν πίσω βασικές και αναγκαίες προμήθειες και συντηρήσεις.
Του υπενθυμίζουμε πως τελικά όλες οι προσφυγές του απορρίφθηκαν και πως τον βαρύνει απόλυτα η ευθύνη της καθυστέρησης επί δύο μήνες της επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών για προμήθεια tablet και της μη πραγματοποίησης της διενέργειας τεστ covid-19 για τους υπαλλήλους του Δήμου.
Οι υπόλοιπες συμβάσεις αφορούν πάγιες προμήθειες, υπηρεσίες και συντηρήσεις του Δήμου που συνήθως λήγουν τον μήνα Δεκέμβρη και κάθε χρόνο ανανεώνονται, με την πλειονότητα των ανάδοχων εταιρειών να έχουν συμμετάσχει με οικονομικοτεχνικές προσφορές και στο παρελθόν αλλά και σήμερα, στις διαδικασίες του Δήμου και να έχουν έδρα στον Δήμο Ηλιούπολης.
Η σημερινή δημοτική αρχή είναι ίσως η μοναδική στην Ελλάδα, που επέλεξε να ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ πρόσκληση ενδιαφέροντος ακόμα και για τις απευθείας αναθέσεις, κάτι που θα έπρεπε να επικροτείται και όχι να επικρίνεται, ειδικά από αυτόν που παρέμεινε σιωπηλός σε ότι συνέβαινε στο παρελθόν, όταν κατείχε τη θέση του Δημοτικού συμβούλου, του Αντιδημάρχου, του προέδρου δημοτικής επιχείρησης και του Συμπαραστάτη (?) του Δημότη και της Επιχείρησης!
Είναι δυνατόν να αναμένει κάποιο πολιτικό όφελος, από την στασιμότητα και την κωλυσιεργία, που προκαλεί εις βάρος των δημοτών;
Αφού δεν βρήκε το θάρρος να απολογηθεί για τις πολλαπλές προσβολές του κατά υπηρεσιακών παραγόντων, έχει τώρα την ευκαιρία να απολογηθεί δημόσια σε όλη την τοπική κοινωνία για τις λαϊκιστικές αμετροέπειές του.
Εμείς πάντως ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά και ευτυχισμένο το νέο έτος, παραμερίζοντας τις υπερβολές και τις τεχνητές αντιπαραθέσεις.
Αποστόλης Στασινόπουλος
Αντιδήμαρχος Οικονομικών



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.