Κορωνοϊος: Επιπτώσεις – Εμβόλια
Την Πανελλήνια Διαδικτυακή Επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε περασμένη εβδομάδα στο Metropolitan General, χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ.Γεώργιος Πατούλης, ο οποίος τόνισε ότι δεν περισσεύει κανένας σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα της πανδημίας και επίσης ότι όλοι οι γιατροί του Ι.Σ.Α. πρέπει να είναι στο πρώτο μέτωπο.

Ο Πρόεδρος του Παννελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι το πρόβλημα δεν έχει τελειώσει, βρισκόμαστε στο μέσον της πανδημίας και αναφέρθηκε στις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στη Μακεδονία. Εισηγήθηκε να συνεχιστούν τέτοιου είδους επιστημονικές εκδηλώσεις για την ενημέρωση των πολιτών.


Ανδρέας Κονδύλης: Οκτώ αλήθειες για το νέο Δημαρχείο Αλίμου
Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Metropolitan General, κ. Θεόδωρος Ξενάκης μίλησε για το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των ιατρών του Νοσοκομείου μας και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνεχή προσπάθεια όλου του προσωπικού να μείνει μακριά από το χώρο μας ο κορωνοϊός. Έκλεισαν οι χαιρετισμοί με την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων, όπου τονίστηκε η στενή συνεργασία επιστημόνων και Εκκλησίας και ευχαρίστησε τους γιατρούς για τη συνεισφορά τους στη θεραπεία του Αρχιεπισκόπου Ελλάδος Ιερώνυμου και του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου και παρότρυνε όλους να συμβουλεύονται τους ειδικούς.

 Από τους ομιλητές ο καθηγητής κ. Χαράλαμπος Γώγος αναφέρθηκε στα νεότερα δεδομένα όσον αφορά στη θεραπεία της COVID-19 (αντιϊκά φάρμακα, δεξαμεθαζόνη και μονοκλωνικά αντισώματα) αλλά κυρίως επικεντρώθηκε στη χρησιμότητα των εμβολίων, που είναι ασφαλή κι αποτελεσματικά. Ο καθηγητής κ. Γεώργιος Σαρόγλου παρότρυνε ότι στην αντιμετώπιση της COVID-19 προτεραιότητα πρέπει να έχει  πρωτοβάθμια φροντίδα. Αυτό μπορεί να γίνει σε όσους έχουν θετικό τεστ κορωνοϊού με ένα ειδικό σκορ, σύμφωνα με το οποίο οι συνάνθρωποί μας χωρίζονται σε υψηλού και χαμηλού κινδύνου.

Οι υψηλού κινδύνου ασθενείς μεταβαίνουν στο νοσοκομείο ενώ οι χαμηλού κινδύνου παραμένουν εντός της οικίας τους με συχνή, ανά 2-3 ημέρες, ιατρική παρακολούθηση, έστω και δια τηλεφωνικής επικοινωνίας καθώς και εργαστηριακό έλεγχο. Ο καθηγητής κ. Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο οποίος συμμετείχε από το Παρίσι, τόνισε ότι το πρόβλημα οφείλεται σε δύο προβλήματα, πρώτον στη φλεγμονή από την αυξημένη παραγωγή κυτονινών και δεύτερον, στην αυξημένη θρόμβωση στα αγγεία των διαφόρων συστημάτων.

Ο μηχανισμός της φλεγμονής πυροδοτεί τη θρόμβωση και γι’ αυτό είναι άκρως απαραίτητη η αντιαιμοπεταλιακή και η αντιπηκτική αγωγή. Στη συνέχεια, η διευθύντρια κα Μαρία Βασιλάκη αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία των συνανθρώπων μας, που πάσχουν από καρκίνο και την επίδραση του κορωνοϊού στη θεραπεία τους. Τέλος, το σημαντικό αυτό επιστημονικό έργο συντονίστηκε από το διευθυντή του Τομέα Καρδιάς Metropolitan General, κ. Στέφανο Φούσα, ο οποίος επισήμανε ότι εξαιτίας του κορωνοϊού στο καρδιαγγειακό σύστημα μπορεί να προκληθεί οξεία μυοκαρδίτιδα, οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, καρδιακή ανεπάρκεια, αρρυθμίες κ.α.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.