Γλυφάδα:“Κούρεμα” οφειλής δανειολήπτη – Πως σώθηκε το διαμέρισμά του




Στην διαγραφή οφειλής ύψους 30.000 ευρώ, δανειολήπτη γιατρού ο οποίος είχε υποστεί δραστική μείωση των εισοδημάτων του προχώρησε με απόφαση του το Ειρηνοδικείο της Αθήνας, πετώντας …σωσίβιο σωτηρίας και για την ακίνητη περιουσία του οφειλέτη, λίγο πριν την βγάλουν στο σφυρί… οι πιστώτριες τράπεζες!

Ο οφειλέτης, γιατρός εν ενεργεία, τρίτεκνος και διαζευγμένος, προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, δια μέσω της πληρεξούσιας δικηγόρου του Πηνελόπης Κωνσταντάκη, “κυνηγημένος” από τις πιστώτριες τράπεζες καθώς παρουσίαζε αντικειμενική αδυναμία της μηνιαίας καταβολής των 1300 ευρώ, προερχόμενα από στεγαστικό δάνειο που του είχε χορηγηθεί – την εποχή της οικονομικής ευρωστίας – με αποτέλεσμα τα χρέη του προς τις τράπεζες να αγγίζουν τα 140.000 ευρώ. Κατόπιν νομικών ενεργειών στο δικαστήριο δέχθηκε ότι ήταν πια αδύνατον να καταβάλλονται σταθερά και ενήμερα προς τις Τράπεζες, οι δόσεις καθώς η οικονομική κρίση επηρέασε σημαντικά και το πελατολόγιο του ιατρείου. Η πτώση των εισοδημάτων από την εισαγωγή της αίτησης μέχρι και σήμερα άγγιξε το ποσοστό του 60% . Η δικηγόρος του δηλώνει ότι η δικαστική απόφαση εξασφαλίζει μια βιώσιμη δόση για τα δάνεια του και πλέον να ζήσει αξιοπρεπώς. Παράλληλα με την δικαστική απόφαση, προστατεύονται από ρευστοποίηση, δύο ακίνητα του δανειολήπτη και κληρονομιαία μερίδια.

Δέχθηκε την αδυναμία

Ειδικότερα, με την 3645/2020, απόφαση της Ειρηνοδίκου Αθηνών Αικατερίνης Λούκου, αποφασίστηκε η διαγραφή οφειλής ύψους 30.000€ περίπου, από 3 χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα. Το δικαστήριο απέρριψε όλες τις ενστάσεις των Τραπεζών, δέχτηκε την μόνιμη αδυναμία πληρωμών του δανειολήπτη και κυρίως προστάτεψε από κάθε καταδιωκτικό μέτρο την περιουσία του, αξίας 350.000€ περίπου.



ΕΞΑΙΡΕΙ από την εκποίηση την κύρια κατοικία του αιτούντος, ήτοι την οριζόντια ιδιοκτησία (οροφοδιαμέρισμα) του πέμπτου (Ε) ορόφου πάνω από το ισόγειο – πιλοτή πολυκατοικίας κειμένης στην Γλυφάδα Αττικής και επί της οδού πρώην Υμηττού, επιφανείας 121,55 τ.μ., της πλήρους κυριότητάς του (100%). Στην αποκλειστική χρήση της ανωτέρω οριζοντίου ιδιοκτησίας και των εκάστοτε ιδιοκτητών και ενοίκων της, ανήκει η ανοικτή θέση σταθμεύσεως αυτοκινήτου στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, επιφανείας 10,13 τ.μ.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον αιτούντα την υποχρέωση να καταβάλει προς τους α’ και β’ των καθ’ ων-πιστωτών, καθώς και προς το κυρίως παρεμβαίνον, με την ιδιότητά του ως διαχειριστή της αναφερομένης στο σκεπτικό της παρούσας, απαιτήσεως, για την αναφερομένη στην αμέσως ανωτέρω διάταξη, αιτία, 138 μηνιαίες δόσεις των 800 ευρώ (έκαστη εξ αυτών) και σε μία (1) μηνιαία δόση των 600 ευρώ, κατ’ αναλογική εφαρμογή των άρθρων 974 επ. ΚΠολΔ. Η αποπληρωμή θα ξεκινήσει από τον πρώτο μήνα μετά τη δημοσίευση της παρούσας αποφάσεως και θα γίνεται εντός του πρώτου τριημέρου εκάστου μηνός. (Πηγή: dikastiko.gr)

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Γλυφάδα:“Κούρεμα” οφειλής δανειολήπτη – Πως σώθηκε το διαμέρισμά του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.