Χάρης Πασβαντίδης: Μεγάλη η προσφορά των πωλητών των Λαϊκών Αγορών προς τα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων




Ο νέος διευθυντής της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής Χάρης Πασβαντίδης, ευχαρίστησε τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς, για την μεγάλη τους προσφορά, στα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων. “Φτωχοί σε εισοδήματα, πάμπλουτοι όμως σε συναισθήματα. Η ζωή τους, ένας ακατάπαυστος, αγχωτικός αγώνας για την επιβίωση. Από τα άγρια χαράματα, με παγωνιά, βροχή, καύσωνα είναι πάντα εκεί”

ΕΝΑ ΘΕΡΜΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΓΕ.

“Προς τους πωλητές των Λαικών Αγορών. Για την ΑΓΑΠΗ, την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, την ΠΡΟΣΦΟΡΑ τους στα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων.

Με έκαναν να ξαναπιάσω μικρόφωνο και να κάνω ρεπορτάζ έπειτα από 15 χρόνια για παρουσιάσω τις κοινωνικές τους δράσεις. Η ζωή τους, ένας ακατάπαυστος, αγχωτικός αγώνας για την επιβίωση. Από τα άγρια χαράματα, με παγωνιά, βροχή, καύσωνα είναι πάντα εκεί. Όρθιοι και ακάματοι στους πάγκους τους για να εφοδιάζουν τους καταναλωτές, αλλά και με την αέναη αγωνία της απόκτησης του μεροκάματου. Επαγγελματίες και Παραγωγοί. Φτωχοί σε εισοδήματα, πάμπλουτοι όμως σε συναισθήματα.



Όχι μόνο στις γιορτές, που η προσφορά τους στο περιθωριοποιημένο κομμάτι της κοινωνίας μας, παίρνει κάποια προβολή, αλλά σε όλη την διάρκεια του χρόνου, στηρίζουν με τα προϊόντα τους τα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων, τα ιδρύματα , τα φιλανθρωπικά σωματεία. Αθόρυβα, διακριτικά, ταπεινά. Όπως είναι όλες οι ανιδιοτελείς προσφορές. Δεν διεκδικούν προβολή, δημοσιότητα και αξιώματα.

Εκείνο που προέχει γι αυτούς είναι η αίσθηση της ικανοποίησης από μια μικρή χαρά που μπορούν να προσφέρουν σε πληγωμένους, από τις πολλαπλές κρίσεις των τελευταίων χρόνων, συμπολίτες τους. Ίσως γιατί ως γενναίοι μαχητές της επιβίωσης και του καθημερινού μόχθου, κατανοούν καλύτερα από τον καθένα μας τους ηττημένους των σκληρών μαχών, στα μαρμαρένια αλώνια της βιοπάλης. Τους ακολούθησα σε μια πορεία αλληλεγγύης στους Δήμους. Σ’ ένα οδοιπορικό προσφοράς με ηχηρά μηνύματα. Και του απευθύνω, πέρα από τα θερμά συγχαρητήρια μου, ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, γιατί με έκαναν συμμέτοχο σε πράξεις που προσφέρουν μια συναισθηματική συγκίνηση, μία ψυχική ανάταση, μία συνειδησιακή ευφορία.

Αισθήματα που βίωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Λαϊκών και Υπαιθρίων Αγορών Σταύρος Μελάς που συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία αγάπης. Υπό το άγρυπνο πάντα μάτι και την ενθάρρυνση του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Πατούλη. Ήταν τόση η χαρά μου, που δεν δίστασα να ξαναπιάσω έπειτα από 15 χρόνια το μικρόφωνο, να θυμηθώ τα χρόνια μου στη δημοσιογραφία και να κάνω ρεπορτάζ που θα προβληθεί την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στο κανάλι ALERT, όπου έχουν την δική τους εκπομπή με τον τίτλο «Λαϊκών Βήμα» και την παρουσιάζει ο ένας μεγάλος ρεπόρτερ, ο Αργύρης Ντινόπουλος”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.