Απατεώνισσες «κάνουν αντισηψία για κορονοϊό» σε ηλικιωμένη και την κλέβουν (VIDEO)
Σε εγρήγορση βρίσκεται η αστυνομία για τη σύλληψη τριών γυναικών οι οποίες από το 2018, με όπλο την πειθώ τους και την φιλική τους εμφάνιση έχουν καταφέρει να κλέψουν, κυρίως από ηλικιωμένους συμπολίτες μας, χρηματικά ποσά αλλά και αντικείμενα μεγάλης αξίας.

Στο βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα αποκλειστικά το L&O, φαίνονται δύο από τις τρεις της συμμορίας να έχουν καταφέρει να πείσουν μία ηλικιωμένη γυναίκα στην Ελευσίνα ότι θα της κάνουν αντισηψία για τον κορονοϊό.


Ανδρέας Κονδύλης: Οκτώ αλήθειες για το νέο Δημαρχείο Αλίμου
Η ηλικιωμένη ανοίγει την πόρτα του σπιτιού της και όσο η μία της συμμορίας κάνει «αντισηψία», η άλλη ψάχνει τα δωμάτια για χρήματα και τιμαλφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία εκ των γυναικών, η οποία φέρεται να είναι και η «αρχηγός», έχει ταυτοποιηθεί από την αστυνομία καθώς είναι σεσημασμένη για αντίστοιχες απάτες και στο παρελθόν και πλέον είναι θέμα χρόνου να εντοπισθεί. Για τις άλλες δύο αν και οι αρχές δεν γνωρίζουν τα στοιχεία τους, έχουν τις περιγραφές τους καθώς και φωτογραφίες και βίντεο από τη «δράση» τους. Θεωρείται βέβαιο πως εφόσον συλληφθεί η «εγκέφαλος», οι αξιωματικοί της ασφάλειας θα φτάσουν γρήγορα στα ίχνη τους.

Οποιοσδήποτε έχει πληροφορίες για τις συγκεκριμένες γυναίκες, καλείται να επικοινωνήσει με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ή να καλέσει το 100.

Σε κάθε περίπτωση, όταν οποιοσδήποτε χτυπάει την πόρτα μας πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Οι απατεώνες είναι εφευρετικοί και σκαρφίζονται κάθε είδους «κόλπο» για να καταφέρουν να αποσπάσουν χρήματα ή αντικείμενα αξίας, βασιζόμενοι στη δική μας καλοσύνη.

Είναι γνωστά άλλωστε από το παρελθόν τα περιστατικά όπου απατεώνες καλούν τηλεφωνικά σε σπίτια ηλικιωμένων προφασιζόμενοι πως είναι αστυνομικοί και ζητούν χρήματα ώστε να «γλιτώσουν» τα παιδιά των ηλικιωμένων από κάποιο υποτιθέμενο «μπλέξιμο», συνήθως από τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό ή θάνατο. Οι απατεώνες έχουν το θράσος ακόμα και να βάλουν κάποιον ή κάποια από τους συνεργούς τους να υποδυθούν το παιδί του ηλικιωμένου το οποίο «κλαίει» και παρακαλά το γονιό του να κάνει «τα πάντα» για να το «γλιτώσει». Οι συμμορίες αυτές βασίζονται στην γονεϊκή αγάπη και στην ευπιστία μας. Προσοχή λοιπόν. (Ηλίας Ψυχογιός/lawandorder.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.