Ξεκίνησαν από σήμερα το πρωί τα δρομολόγια του τραμ, από και προς το Σύνταγμα




Ξεκίνησαν από σήμερα το πρωί εκ νέου τα δρομολόγια του τραμ, από και προς το Σύνταγμα, που είχαν διακοπεί από τον Οκτώβριο του 2018. Αυτή σίγουρα είναι από τις πιο ευχάριστες ειδήσεις για τους Νεοσμυρνιώτες καθώς δεν χρειάζεται να γίνεται μετεπιβίβαση στο μετρό στο Νέο Κόσμο ή να περπατούν μέχρι τις δουλειές τους, όσοι εργάζονται στο Σύνταγμα και στις γειτονιές γύρω από αυτό.

Η ΣΤΑΣΥ, το Σεπτέμβριο που πέρασε, εγκατέστησε ειδικό σύστημα μέτρησης των παραμορφώσεων της πλάκας που καλύπτει την υπόγεια κοίτη του Ιλισού και πραγματοποίησε επισταμένους ελέγχους στο κλειστό τμήμα της διαδρομής μεταξύ των στάσεων «Κασομούλη» και «Λεωφ. Βουλιαγμένης. Από τις μετρήσεις και τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν, τους δύο μήνες που μεσολάβησαν, δεν προέκυψε ουδεμία παραμόρφωση στην πλάκα κάλυψης του Ιλισού από τις διελεύσεις του Τραμ, επιτρέποντας την ασφαλή απόδοση στο επιβατικό κοινό της Αττικής του τμήματος Σύνταγμα – Κασομούλη, καθώς και τις ενδιάμεσες στάσεις σε Ζάππειο, Λεωφ. Βουλιαγμένης και Φιξ. Κατά τη διάρκεια της πλήρους εμπορικής λειτουργίας οι μετρήσεις θα συνεχιστούν για ακόμη τέσσερις μήνες.

Επιπλέον σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την ΣΤΑΣΥ επισπεύδεται η επανέναρξη των δρομολογίων του Τραμ και στο τμήμα από τη στάση «Μπάτης» στο Π. Φάληρο έως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τα οποία διακόπηκαν τον Μάρτιο του 2020, προκειμένου να εκτελεστούν από την Περιφέρεια Αττικής τα έργα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, στο πλαίσιο των οποίων προβλέπεται η μετατόπιση της γραμμής του τραμ. Τα έργα αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν σε λίγες μέρες. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι δοκιμές της νέας γραμμής, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η επανακυκλοφορία των συρμών του τραμ»



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.