Το “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ” μας διαψεύδει αλλά μας…επιβεβαιώνει




Από τη δημοτική κίνηση “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι”, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή- απάντηση σε δημοσίευμα μας:

Ναι, είμαστε και θα παραμείνουμε μια αυτόνομη κίνηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας!

Αναφερόμενοι στο κείμενο του Τ. Μαστρογιαννόπουλου, το οποίο ανάρτησε ο ιστότοπος της δημοτικής κίνησης «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» με τίτλο “Οφείλουμε να ομολογήσουμε το λάθος μας”, γράφετε τα εξής:

«Έπειτα από όλα αυτά, το ερώτημα που προκύπτει είναι: τελικά ποιόν εκφράζουν και ποιόν εκπροσωπούν; Και αφού είναι έτσι, γιατί διέδιδαν σε όλες τις εκλογές που πήραν μέρος ότι “είναι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ”; Ας αποφασίσουν κάποια στιγμή, για να ξέρει και ο κόσμος: είναι ή δεν είναι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ; Και κάτι τελευταίο: Διάφορα μέλη της κίνησης που υπηρετούσαν σε γραφεία υπουργών και βουλευτών, αλλά και σε άλλες θέσεις του κρατικού μηχανισμού, όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαν διοριστεί από κάποιο άλλο κόμμα;»



Πρόσφατα είχατε γράψει επίσης ότι «Η δημοτική κίνηση “Άνω κάτω στο Καλαμάκι”, φαίνεται ότι έχει αποκόψει κάθε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του NOTIA.GR, ότι έχει “αλωθεί” πια από τη ΛΑΕ του Λαφαζάνη»

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε και εσάς και τους αναγνώστες σας ότι η Δημοτική Κίνηση «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι», είναι -σύμφωνα και με την ιδρυτική της διακήρυξη (2006)- «Μία κίνηση αυτόνομη, με δημοκρατική οργάνωση, λειτουργία και ανοιχτές διαδικασίες», μια κίνηση η οποία εκφράζει «όλον τον κόσμο της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς και Οικολογίας, ενταγμένο σε κάποια συλλογικότητα ή ανένταχτο».

Η δημοτική μας κίνηση είναι αυτόνομη, αλλά δεν είναι και απολίτικη. Γι’ αυτό και στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες έχει λάβει μέρος έως σήμερα υποστηρίχτηκε από διάφορα πολιτικά κόμματα και οργανώσεις: από τον «Συνασπισμό της Αριστεράς, της Οικολογίας και των Κινημάτων» -πριν μετατραπεί σε ΣΥΡΙΖΑ- το ΔΗΚΚΙ, τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», τη ΔΗΜΑΡ, τους «Οικολόγους Πράσινους», το Σχέδιο Β και βεβαίως τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης και από πολλούς ανένταχτους της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς και της πολιτικής και ριζοσπαστικής οικολογίας. Ως εκ τούτου ποτέ δεν διαδίδαμε, όπως λανθασμένα αναγράφεται στην ανάρτησή σας, ότι είμαστε «παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ».

Θέλουμε εδώ να σας υπενθυμίσουμε ότι σε όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις μας υπάρχει χαιρετισμός εκπροσώπων κομμάτων και ότι στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, χαιρέτισαν ο Νίκος Ξυδάκης και ο Πάνος Λάμπρου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Τσιρώνης από τους Οικολόγους Πράσινους και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ.

Ασφαλώς και στη δημοτική μας Κίνηση -η οποία βέβαια δεν έχει «αλωθεί» από τη «ΛΑΕ του Λαφαζάνη» όπως ατυχώς αναφέρει το ρεπορτάζ σας, καθώς τα μέλη της ΛΑΕ αποχώρησαν το 2015- συμμετέχουν μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αυτά που «υπηρετούσαν σε γραφεία υπουργών», αλλά αυτό δεν την κάνει και δεν πρόκειται να την κάνει Κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος. Άλλωστε, κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπουν οι καταστατικές της αρχές.

Εξάλλου, σε όσους παρακολουθούν τα πολιτικά πράγματα είναι γνωστό ότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να συγκροτεί δημοτικές Κινήσεις ως παραρτήματα του κόμματος –παραδοσιακή θέση της ανανεωτικής αριστεράς- και έχει επιλέξει την υποστήριξη αυτόνομων σχημάτων, όπως είναι και η δημοτική κίνηση «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι». Υποστήριξη που αποτελεί πάντα απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της τοπικής Οργάνωσης Μελών του. 

H θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι σαφής. Το άρθρο 25 του καταστατικού του αναφέρει:

«1. Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για μια αυτοδιοίκηση που θα αποτελεί βασικό κύτταρο της δημοκρατίας και πυλώνα της κρατικής/διοικητικής λειτουργίας ισότιμο με το κεντρικό κράτος. Έναν γνήσιο λαϊκό θεσμό που θα συναρθρώνεται με τα κοινωνικά κινήματα των πολιτών για τα ζητήματα της περιοχής και της καθημερινότητάς τους. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παρέμβαση και δραστηριοποίηση των δυνάμεών του στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να διαμορφώνει και να στηρίζει αυτοδιοικητικά σχήματα αυτόνομα, αντιγραφειοκρατικά, που να λειτουργούν με διαφάνεια, συλλογικότητα, ισότητα και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς καμία διάκριση λόγω φύλου, φυλής, εθνικότητας, θρησκείας ή άλλου λόγου».

Η Συντονιστική Επιτροπή της Δημοτικής Κίνησης Αλίμου «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι»

To ερώτημα του notia.gr: τελικά, αυτά που λένε μας “διορθώνουν” ή μας επιβεβαιώνουν; Μάλλον το δεύτερο, αφού η Συντονιστική είναι ξεκάθαρη: “Δεν είμαστε παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.