Συνάντηση Πατούλη με τον Εθνικό Συντονιστή παρά τω Πρωθυπουργώ για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών
Ζητήματα που αφορούν στους άστεγους χρήστες ναρκωτικών, την υλοποίηση δράσεων που θα συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου σε κεντρικά σημεία της Πρωτεύουσας, καθώς και η ένταξη σχετικών έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Εθνικό Συντονιστή παρά τω Πρωθυπουργώ για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών, Δρ. Χ. Κουϊμτσίδη.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, η Ειδική Σύμβουλος για θέματα Πρόληψης των Εξαρτήσεων από εξαρτησιογόνες ουσίες, ψυχικών εξαρτήσεων Γ. Πίσπα και επιστημονικοί συνεργάτες του Περιφερειάρχη


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Ο Εθνικός Συντονιστής, παρά τω Πρωθυπουργώ, για την αντιμετώπιση των Ναρκωτικών Δρ. Χ. Κουϊμτσίδης, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη συνεργασία και επισήμανε ότι είναι σημαντική η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στο περιορισμό του προβλήματος. Στόχος των δράσεων, που είναι ανάγκη να αναπτυχθούν, θα πρέπει να είναι η εξασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, η μη δημόσια χρήση και η στέγαση των ναρκομανών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι κινούνται στο κέντρο της Αθήνας περίπου 1.500 χρήστες οι οποίοι σε ένα μεγάλο ποσοστό είναι και άστεγοι. 

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο Περιφερειάρχης, αφού αναφέρθηκε σε μια σειρά δράσεων που ήδη υλοποιούνται με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής και τη συνεργασία των δήμων (242 δομές, 130 εκ. ευρώ χρηματοδότηση, 230.000 ωφελούμενοι πολίτες) πρότεινε τη σύσταση μιας ομάδας εργασίας η οποία θα αναλάβει δράση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το οποίο εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Με συλλογική προσπάθεια και με τη συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κεντρικής Διοίκησης και Φορέων μπορούμε να ενισχύσουμε αποτελεσματικά το δίκτυο κοινωνικής προστασίας. Προτεραιότητά μας είναι ο άνθρωπος. Με στοχευμένες δράσεις θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό όλων των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκηΣε συνεργασία με Δήμους, με τον Εθνικό Συντονιστή  και κοινωνικούς φορείςδημιουργούμε μια  συμμαχία ισχυρής κοινωνικής ευθύνης και υλοποιούμε δράσεις και προγράμματα που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία και υποστήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Με σχέδιο, όραμα και ανθρωπιά αναδεικνύουμε την Αττική σε Περιφέρεια Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.