Στο στόχαστρο των «Αδιάφθορων» οι «μπράβοι του κορωνοιού»




Αστυνομικοί-αρπακτικά που εκμεταλλεύονται τα μέτρα για τον κορωνοϊό και προσπαθούν να ρίξουν δίχτυα προστασίας σε μπαρ και εστιατόρια μπήκαν στο στόχαστρο των «Αδιάφθορων». Οι «επίορκοι με το πηλήκιο» εκμεταλλεύονται την εγκληματική αμέλεια, αλλά και την οικονομική ανάγκη των καταστηματαρχών και παρουσιάζονται ως σωτήρες φτάνοντας στο σημείο ακόμη και να ψευδορκίσουν προκειμένου να απαλλάξουν όσους παραβαίνουν τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του COVID-19 και το ωράριο.

Χαρακτηριστική περίπτωση ένας αξιωματικός σε Τμήμα της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά που όχι μόνο κάλυπτε μαζί με άλλους ενστόλους την παράνομη λειτουργία γνωστού μπαρ της περιοχής, αλλά έφτασε και στο σημείο να παρεμβαίνει ο ίδιος στα κλιμάκια ελέγχου προκειμένου να σβήσει την παράβαση. Το απίστευτο είναι ότι την ώρα που προσπαθούσε να εξυπηρετήσει τον επιχειρηματία που παραβίαζε όλα τα περιοριστικά μέτρα ο ίδιος είχε διαγνωστεί ως φορέας του κορωνοϊού και βρισκόταν σε καραντίνα. Ο, δε, συνάδελφός του όχι μόνο έπινε αμέριμνος το ποτό του στο συγκεκριμένο μπαρ την ώρα που έπρεπε να ήταν κλειστό, αλλά προσπαθούσε να βγάλει τρελούς τους ελεγκτές λέγοντας με θράσος ότι ενώ αυτοί διαπίστωσαν την παράβαση σε ένα μπαρ που έπαιζε μουσική και είχε 20 πελάτες εκείνος θα κατέθετε ενόρκως ότι ήταν κλειστό!

Οι Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. που εξετάζουν τη συγκεκριμένη ιστορία το τελευταίο διάστημα δέχονται καθημερινά καταγγελίες για παρόμοιες συμπεριφορές από «μπουμπούκια» της Αστυνομίας που μετατρέπονται σε «μπράβους του κορωνοιού». Μάλιστα, αξιολογούν τις καταγγελίες και πολλαπλασιάζουν τις έρευνες για να βάλουν στο χέρι τη νέα μορφή επίορκων αστυνομικών. Δείτε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στο protothema.gr (Δημήτρης Πώποτας, Aρια Καλύβα)



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.