Στήνουν κορονοπάρτι στην Αράχωβα με χαρτί από την «Εργάνη»!




Πάρτι με έγγραφο μετακίνησης από την Εργάνη ή με μήνυμα στο… 13033, στήνουν δεκάδες άτομα σε must χειμερινούς προορισμούς όπως η Αράχωβα. (Πηγή: lawandorder.gr)

Την ώρα που η χώρα βιώνει το δεύτερο lockdown και τα θύματα από τον φονικό ιό αυξάνονται μέρα με την ημέρα, μερίδα της κοινωνίας συνεχίζει να συμπεριφέρεται να σαν να μην υπάρχει πανδημία. Μάλιστα φροντίζει να βρίσκει νέους τρόπους να διασκεδάζει, αδιαφορώντας αν η ενέργειά τους αυτή θα έχει ενδεχομένως δραματικές συνέπειες για τους οικείους τους.

Όπως αποκαλύπτει το «L&O», μετά τα πάρτι στις πλατείες και σε ταράτσες, πλέον στήνονται κορονοπάρτι  και σε περιοχές εκτός Αττικής. Παράλληλα αποκαλύπτει πώς διοργανώνονται τα «αμαρτωλά» κορονοπάρτι σε ξενοδοχεία αλλά και σε βίλες μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ενοικίασης ακινήτων.

Μάλιστα για την προστασία του χώρου από αδιάκριτα βλέμματα και αιφνιδιαστικούς ελέγχους από την Ελληνική Αστυνομία, επιστρατεύεται και  «τσιλιαδόρος», ενώ οι συμμετέχοντες στο κορονοπάρτι περνούν face control πριν περάσουν την πόρτα.



Μετακίνηση με έγγραφο από την Εργάνη

Όσο και αν μοιάζει απίστευτο, εν μέσω πανδημίας και θεωρητικής απαγόρευσης μετακίνησης, δεκάδες είναι τα άτομα που κάθε Σαββατοκύριακο, μεταβαίνουν στην Αράχωβα και σε άλλους κοντινούς χειμερινούς προορισμούς προκειμένου να συμμετάσχουν σε πάρτι!

Πώς το καταφέρνουν αυτό; Μα με την έγκριση του κράτους και συγκεκριμένα με έγγραφο που εκτυπώνουν από το σύστημα Εργάνη του υπουργείου Εργασίας. Μπορεί λοιπόν να απαγορεύεται η μαζική μετακίνηση πολιτών από νομό σε νομό, αλλά ο νόμος δίνει την δυνατότητα μετακίνησης για εργασιακούς λόγους. Έτσι λοιπόν εάν κάποιος είναι επιχειρηματίας και επικαλεστεί εργασιακούς λόγους, έχοντας όλα τα νόμιμα έγγραφα -και κυρίως από «Εργάνη»- που να βεβαιώνουν το αναγκαίο της μετακίνησης μπορεί να το κάνει.

Επίσης, στο συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρεται η περιοχή δράσης του επαγγελματία, όχι και η βάση της επιχείρησης, οπότε αυτό το «παραθυράκι» το εκμεταλλεύονται επιτήδειοι για να κινούνται ανενόχλητοι κατά το δοκούν.

Μάλιστα όσοι συμμετέχουν σε αυτά τα κορονοπάρτι, φροντίζουν να μετακινούνται κατά μόνας ώστε να μην κινούν τις υποψίες των αστυνομικών που στήνουν μπλόκα κατά μήκος της Εθνικής οδού. Οι συμμετέχοντες μάλιστα φροντίζουν να ενοικιάσουν και κάποιο κατάλυμα όπου συνδυάζουν το πάρτι με διήμερη εξόρμηση!

Συνήθως το μόνο που έχουν μαζί τους, εκτός από την καλή τους διάθεση, είναι κάποια μπουκάλια αλκοόλ, καθώς το σαλέ που θα γίνει το πάρτι, αλλά και ο DJ, είναι πληρωμένος από τον διοργανωτή. Άλλωστε τα συγκεκριμένα κορονοπάρτι γίνονται εναλλάξ, οπότε το κόστος μοιράζεται.

Παράλληλα σε αυτά τα πάρτι έχουν την δυνατότητα συμμετοχής άτομα που έχουν στην διάθεση τους ειδική άδεια μετακίνησης, οπότε δεν αντιμετωπίζουν κανένα θέμα αν «πέσουν» σε έλεγχο.

Άδεια μετακίνησης με… 13033

Όσο και αν μοιάζει απίστευτο τα άτομα που έχουν διάθεση να συμμετάσχουν στα πάρτι διάδοσης του κορονοϊου αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει για τα άτομα του κύκλου τους, αλλά και για την κοινωνία γενικότερα, έχουν εφεύρει έναν νέο τρόπο μετακίνησης μέσω του 13033.

Συγκριμένα «βαφτίζουν» μια επαφή στο κινητό τους τηλέφωνο με τον συγκεκριμένο αριθμό και στέλουν αίτημα μετακίνησης… σε άλλον δευτερο κινητό που έχουν στην διάθεσή τους και ουσιαστικά λαμβάνουν άδεια από τον εαυτό τους!

Η περίπτωση του χειρόγραφου εγγράφου

«Για λόγους υγείας οικογενειακού μου προσώπου θα πρέπει να μεταβώ στην περιοχή, προκειμένου να βοηθήσω την ηλικιωμένη μητέρα μου». Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα κείμενο γραμμένο σε μια απλή κόλλα Α4 με την οποία ο υπογράφων πολίτης, βεβαιώνει τους αστυνομικούς πως πρέπει να μετακινηθεί στο Ναύπλιο λόγου χάρη, προκειμένου να βοηθήσει ένα οικείο του πρόσωπο που χρήζει άμεσης βοήθειας από συγγενικό του πρόσωπο.

Έτσι λοιπόν ο καθείς μπορεί να βαφτίσει την ανάγκη του για βόλτα σε… παροχή βοήθειας σε συγγενικό του πρόσωπο και να μετακινηθεί από νομό σε νομό, με την έγκριση του κράτους.

Πώς γίνονται τα «αμαρτωλά» πάρτι

Για πολλοστή φορά η κοινωνία και οι αρχές… έπεσαν από τα σύννεφα όταν διαπιστώθηκε πως σε roof garden ξενοδοχείου της Λεωφόρου Συγγρού είχε στηθεί πάρτι με την συμμετοχή τουλάχιστον 30 ατόμων, μεταξύ αυτών παίκτες του Ολυμπιακού… αιθέριες γυναικείες υπάρξεις αλλά και ο γιος ενός εκδότη.

Τα συγκεκριμένα λοιπόν πάρτι, όπως επισημαίνουν άτομα με γνώση, κανονίζονται μεταξύ 10-20 ατόμων. Ο καθένας από αυτούς κανονίζει να ενοικιάσει ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου και όλοι μαζί μια σουίτα με όλες τις ανέσεις. Τα… προεόρτια ξεκινούν στο lobby και στα εστιατόρια των ξενοδοχείων που λειτουργούν κανονικά, στην συνέχεια το πάρτι μεταφέρεται στα δωμάτια και στην σουίτα, πίσω από κλειστές πόρτες, με πλήρη εχεμύθεια και προφανώς με την άδεια του νόμου!

Τα πάρτι στα Βόρεια Προάστια και τη Δυτική Αττική

Ένας άλλος τρόπος διεξαγωγής κορονοπάρτι είναι η ενοικίαση βίλας μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Άλλωστε πολλές αγγελίες έχουν υποσημείωση πως «ο χώρος διατίθεται και για εκδηλώσεις».

Οι συμμετέχοντες επιλέγουν βίλες είτε στα Βόρεια Προάστια, είτε στην Δυτική Αττική, σε απόμερα σημεία για να μην τραβούν τα «αδιάκριτα βλέμματα» γειτόνων. Εκεί καταβάλλουν έως 50 ευρώ το άτομο προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της μίσθωσης, ο dj αλλά και τα ποτά, καθώς το αλκοόλ σε αυτά τα πάρτι ρέει άφθονο!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.