“Πόλεμος” Ανδρούτσου – Πρεκετέ για τον εορταστικό στολισμό στον Άγιο Δημήτριο




Δείτε τι απαντά η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου στις καταγγελίες του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστου Πρεκετέ για την προμήθεια νέου εορταστικού στολισμού:

“Βραχυκύκλωμα ημιμάθειας και μικροπολιτικής…Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 11ης Νοεμβρίου, με την 389/2020 απόφαση (ΑΔΑ: 662ΦΩ63-6ΡΘ) εγκρίθηκαν τα πρακτικά της επιτροπής που διενήργησε τον Ηλεκτρονικό Ανοικτό Μειοδοτικό Διαγωνισμό άνω των ορίων, για την ανάδειξη προσωρινών αναδόχων για: α) την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού, προϋπολογισμού 107.995 € και β) την προμήθεια, συντήρηση και τοποθέτηση εορταστικού διάκοσμου, προϋπολογισμού 195.047 €για τα έτη 2020, 2021, 2022.Πρόκειται για καταγεγραμμένες ανάγκες για τα επόμενα 3 έτη σε προμήθειες και για τα επόμενα 2 έτη σε εργασίες συντήρησης, επισκευών και τοποθέτησης.

Είχε προηγηθεί, όπως ο νόμος ορίζει, η 218/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ: ΩΛΞΗΩ63-ΞΞΘ) για την έγκριση της 44/2020 Μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας και την κατάρτιση των όρων διακήρυξης.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο διαδίκτυο από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Δήμος δεν πρέπει να προμηθευτεί ηλεκτρολογικό υλικό, δηλαδή λαμπτήρες ώστε να αντικαθίστανται οι καμένοι, ηλεκτρολογικό υλικό για πλήθος εργασιών σε δημοτικά κτήρια, σχολεία, κοινόχρηστες εγκαταστάσεις κ.λπ. και προτείνει να μην προβούμε στην προμήθεια νέου εορταστικού στολισμού, να μη συντηρηθεί και επανατοποθετηθεί ο υπάρχων διάκοσμος στις πλατείες, στους δρόμους που αναπτύσσονται οι εμπορικές δραστηριότητες, για την ενίσχυση του εορταστικού κλίματος των Χριστουγέννων, όχι μόνο τη φετινή ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο αλλά και τις επόμενες δύο χρονιές.



Άραγε πότε έλεγε αλήθεια, τα προηγούμενα έτη, που δήλωνε στο ΔΣ ότι ο εορταστικός στολισμός δεν επαρκεί, ή φέτος; Μας υπέδειξε δε να απευθυνθούμε σε χορηγούς κατά το πρότυπο του Δήμου Αθηναίων, που πέρυσι εκτός των πολλών ερωτημάτων (ποιος, πώς και γιατί) μόνο αρνητικές εντυπώσεις άφησε και ήδη εγκαταλείφθηκε. Κυρίως όμως, με υπονοούμενα αμφισβητεί τη νομιμότητα των πρακτικών που συνέταξε η επιτροπή του διαγωνισμού και υπέβαλε προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή, εγείροντας ζητήματα επάρκειας και εντιμότητας των υπαλλήλων, στην πλέον διαφανή διαγωνιστική διαδικασία του ηλεκτρονικού διαγωνισμού, γιατί, όπως ισχυρίζεται, στην ομάδα του εορταστικού διάκοσμου υπήρξε «μόνο μία και όχι νόμιμη προσφορά».

Αμφισβητεί ψευδώς και σκοπίμως την άσκηση της δραστηριότητας ΣΤΟΛΙΣΜΟΙ – ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ, με έδρα στο Δήμο μας, από τον προσωρινό ανάδοχο, ο οποίος έχει έως τώρα συνάψει πλήθος συμβάσεων με τους Δήμους Αγ. Παρασκευής, Περιστερίου, Ν. Σμύρνης, Αγ. Βαρβάρας, Φιλοθέης Ψυχικού, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Προκαλούμε για μια ακόμη φορά όσους δημόσια τοποθετούνται με λαϊκισμούς και ψεύδη να μην υποτιμούν την εργασία των υπηρεσιών και να μην υπονομεύουν τη λειτουργία του Δήμου, αλλά να προσφεύγουν στον Ελεγκτή Νομιμότητας με στοιχεία κατά των αποφάσεων, όπως ο νόμος ορίζει.

Κατανοούμε τον πανικό, αφού πληθαίνουν οι φυγόκεντρες και διαλυτικές τάσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και οι διαγκωνισμοί για την επόμενη μέρα. Θα προτείνουμε για μια ακόμη φορά δημιουργική αντιπολίτευση με ιδέες, προτάσεις και επιχειρήματα. Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και με απόλυτο σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ που δαπανάται, για την υλοποίηση του προγράμματός μας. Και όπως στην πρώτη φάση της πανδημίας, έτσι και τώρα, συνεχίΖΟΥΜΕ να στηρίΖΟΥΜΕ τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη και να σχεδιάΖΟΥΜΕ την επόμενη ημέρα για την επιστροφή στην κανονικότητα. Με σύνεση και αισιοδοξία! «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό,λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό» Αβραάμ Λίνκολν

H απάντηση του Χρήστου Πρεκετέ στην… απάντηση της Ανδρούτσου

Μετά από τόσες ημέρες σιωπης ( 7 για την ακρίβεια ) μετά από πολύ …περίσκεψη κι αφού άφησε τον καθρέπτη της πολιτικής της αυταρέσκειας θέλησε η κα Ανδρουτσου να ξεπεράσει και τον ίδιο τον Αβρααμ Λίνκολν καθώς με περίσσειο πολιτικο θρασσος (!) προσπαθεί κι επιτυχημένα θα έλεγα μεχρι πρότινος να ξεγελάει πολλούς για πολλά χρονια!!

Μπορει τελικα το φωτεινό άστρο των Χριστουγέννων να μην φώτισε το εν πολιτική τρικυμία τελών πολιτικο αυτοδιοικητικό της πνεύμα της αλλά ελπίζουμε να φωτίσει την κατασκοτεινη πόλη του Αγίου Δημητριου! Καθότι αντί να προνοήσει τόσα και τόσα χρονια για την μόνιμη και διαρκή βελτιώση του οδοφωτισμού με λάμπες LED σπαταλά 107.000€ για προσωρινό εορταστικό φωτισμό.Οπως όμως κάλλιστα μπορεί κάποιος να δει στην από 16/11/2020 απόφαση της Οικονομικης Επιτροπης Δήμου Αγίου Δημητριου ενώ η κα Ανδρουτσου αναφέρει ο,τι η παράταξη ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ …για τον Άγιο Δημήτριο ΔΕΝ ψήφισε τα του φωτισμού, στο αποφασιστικό αναφέρεται προφανέστατα πως η παράταξη μας ΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΕΧΟΝΤΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ που θα υλοποιηθούν από σοβαρές στον τομέα τους εταιρείες!!! Αρα η αναφερει η κα Ανδρουτσου ανυπόστατα ψεύδη εν γνωσει της η κάποια άλλη φαεινή…. πένα έγραψε Αντ αυτής την απάντηση!!Ας αποφασίσει λοιπόν τι από τα δυο ισχύει κι ας μας ενηνερωσει επιτέλους ΟΡΘΑ ΚΙ ΟΧΙ ΨΕΥΔΩΣ !

Βεβαια η μια και μοναδική αλήθεια είναι μια:190.000€ θα δοθούν μόνο για στολίδια και.. καθρεφτάκια τις δύσκολες οικονομικά αυτές για όλους μας εποχές- ανερυθριαστα -από την δημοτική αρχή που ακολουθεί ατραπούς μη σώφρωνες. Εμείς στον δρόμο αυτό της κατασπατάλησης δημοσίου χρηματος αλλά και πρωτοφανους( στους καιρους που ζούμε κοινωνικής πρόκλησης δεν θα την ακολουθήσουμε. Χρηστος Αθ. Πρεκετες Επικεφαλής ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ για τον Άγιο Δημήτριο

Στον απόηχο της χθεσινής (16/11/20) Οικονομικής Επιτροπής οφείλω να ενημερώσω τους φίλους δημότες του Δήμου Αγίου Δημητριου πως η υπεύθυνη στάση της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ… για τον Άγιο Δημήτριο , την οδήγησε να εκφράσει ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ αλλά και να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ το χρηματικό κονδύλι των 303.000€ (!!!) για στολισμό της πόλης μας Χριστούγεννα και Πάσχα 2020-2022.

Οχι μόνο οι ιδιαίτερα διαμορφούμενες συνθήκες κυλιόμενων lockdown αλλά πολύ περισσότερο το υψηλό κόστος του στολισμού που χορηγεί την οικονομική μερίδα του λέοντος (190.000€!!!!) σε ΕΝΑΝ μόνο συμμετέχοντα στον διαγωνισμό στην κατηγορία ΣΤΟΛΙΔΙΑ κι ο οποίος μάλιστα παρουσιάζει σαν κυρια επαγγελματική δραστηριότητα -όχι τον στολισμό πόλεων όπως λογικά θα αναμένετο -αλλά…. συντηρήσεις συστημάτων κλιματισμου ,δημιουργούν αρκετά ερωτηματικά στην λογική όλων μας·τόσο όσον αφορά τη ποιότητα των …ακριβοπληρωμένων παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και αυτό καθαυτό το ύψος του ποσού. Ιδίως σε μια τέτοια δεινή οικονομικά για όλους μας περίοδο που το μεροκάματο του δημοτη είναι δυσεύρετο ,η χορήγηση ενός τέτοιου ΥΠΕΡΟΓΚΟΥ ΠΟΣΟΥ καθίσταται ιδιαίτερα προκλητική.

Ας ελπίσουμε πως το λαμπερό άστρο των Χριστουγέννων θα φωτίσει τα φαεινα μυαλά των διοικούντων…. έστω και την τελευταία στιγμή…
Χρηστος Αθ. Πρεκετες
Επικεφαλής ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ …για τον Άγιο Δημήτριο

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.