Ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας για τον καρκίνο του πνεύμονα




Ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας για τον καρκίνο του πνεύμονα «FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» (Fairlife L.C.C.), δημιουργήθηκε στην Ελλάδα στη μνήμη του Simon Βell*, 57 ετών, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, που έδωσε μια πολύ σύντομη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα, την οποία δυστυχώς δεν κατάφερε να κερδίσει.

Σκοπός του κοινωνικού φορέα «FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα», σε συνεργασία με την επιστημονική του ομάδα, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την πρόληψη και πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, η υποστήριξη ομάδων υψηλού κινδύνου η φροντίδα και συνδρομή των ασθενών, με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας, η πρόσβαση σε διαγνωστικές μεθόδους, κλινικές μελέτες, νέα φάρμακα, και λοιπές ιατρικές παρεμβάσεις αιχμής, καθώς και η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε καινοτόμες θεραπείες.

Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΜΑΣ

Από τη μέρα που χάσαμε τον πολυαγαπημένο μας Simon, μετά από μία άνιση μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα, τίποτα δεν είναι πια ίδιο για εμάς. Η τραγικότητα της απώλειας πάντα αφήνει ένα τεράστιο «Γιατί;» αλλά και ένα εξίσου τεράστιο «Και τώρα;».Το «Γιατί;» σε εγκλωβίζει αρκετό διάστημα στο παρελθόν, για όλα όσα έγιναν ή δεν έγιναν έγκαιρα, σωστά και οργανωμένα, ώστε ίσως να ήταν αποτελεσματική η αγωνιώδης προσπάθειά μας και όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη λήψη, εν προκειμένω, πειραματικού φαρμάκου, καθώς η κλασική θεραπεία δεν έφερνε αποτέλεσμα.



Η χορήγησή του, ήταν δυστυχώς αδύνατη στη χώρα μας και ξεκίνησε ένα ανελέητο κυνήγι, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να του χορηγηθεί (μέσω κλινικής μελέτης) στις ΗΠΑ, όπου και υπήρχε. Δυστυχώς, στη δική μας περίπτωση, όταν πλέον μπορούσαμε να ταξιδέψουμε, ήταν ήδη αργά λόγω παγκόσμιων τραγικών συνθηκών! Μοιραίες, οι παράπλευρες απώλειες της πανδημίας COVID-19 που μαστίζει τον πλανήτη μας.Ωστόσο το δεύτερο ερώτημα, το «Και τώρα;» μας έφερε αντιμέτωπους με τη βαθιά επιθυμία μας να συνεχίσει να υπάρχει ο Simon, όχι μόνο για τους πολύ δικούς του ανθρώπους, αλλά για να απλωθεί η «εμπειρία μας» και πρωτίστως η φιλοσοφία της ζωής του.

Το να βοηθάει και να στηρίζει όσους ήταν δίπλα του. Το να μεταφέρει τη γνώση του για καλό. Κάτι που έκανε για δεκαετίες και στον επαγγελματικό του χώρο και του προσέδωσε σεβασμό και εκτίμηση απ’ όσους, πολλούς, τον συναναστράφηκαν και συνεργάστηκαν μαζί του, μέχρι το μοιραίο πρωινό της 4ης Αυγούστου 2020, που ενώ του κρατούσαμε το χέρι, με την κόρη μας Μελίνα και τον αδελφό του Steven, το βλέμμα του έσβησε και δεν υπάκουε στις φωνές μας που διαπερνούσαν τους τοίχους του δωματίου 416 στο Metropolitan, καλώντας τον απεγνωσμένα να μείνει κοντά μας. Αλλά και μην μπορώντας πια να αγναντέψει τη θάλασσα, που τη λαχταρούσε και το διάστημα της νοσηλείας του.

Μια θάλασσα, που είχε συνδέσει μαζί της και την επαγγελματική του ζωή, με πολυετή δραστηριότητα στο χώρο της ναυτιλίας μέχρι και τον τελευταίο του σταθμό, την Εταιρεία Fairseas Average Adjusters, στην οποία ήταν συνιδρυτής και μέτοχος.Αυθόρμητα πήραμε την κοινή απόφαση να γίνει ο πόνος μας σπόρος. Σπόρος αγάπης, ενσυναίσθησης, δύναμης, ουσιαστικής βοήθειας. Αυτά μας καθοδήγησαν στη δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού κοινωνικού φορέα στη μνήμη του Simon, που θα βοηθήσει στην ενημέρωση, πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα. Μέσα απ’ αυτό, ο άνθρωπός μας θα συνεχίσει να προσφέρει, έτσι μοναδικά και γενναιόδωρα όπως πάντα έπραττε.

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως και δυστυχώς και στην Ελλάδα μας. Άρα θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με όλα τα μέσα και τις μεθόδους που διαθέτει ήδη η επιστήμη και σ’ αυτό να έχουν πρόσβαση ελπίδας οι πάντες. Δρόμος και στόχος μακρύς και μεγάλος, όμως το όραμα, η πιστή και το πείσμα μας καθοδηγούν.

Το γεγονός δε, ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο οργανωμένο στον τόπο μας για τον καρκίνο του πνεύμονα, ήταν το έναυσμα, ώστε εξίσου αυθόρμητα, δυναμικά και συγκινητικά να συμπλεύσουν μαζί μας ένα σωρό σημαντικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και συμπολίτες «συνοδοιπόροι» στον ιερό μας σκοπό. Η αμέριστη στήριξη της πρωτοβουλίας μας, ως μια «συνομωσία» του καλού, ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη που έσβησε όλες τις κακές «εκπλήξεις» που αντιμετωπίσαμε.Εκατομμύρια «ευχαριστώ» δεν φτάνουν για να ευχαριστήσουμε.

Καρμικά, ο Simon, ίσως ήταν ο άνθρωπος που χρησιμοποιούσε τη λέξη «Ευχαριστώ» πιο πολύ από κάθε άνθρωπο στη ζωή. Ας μεταφέρουμε με πόνο ψυχής αλλά και αίσθηση ευθύνης και πάθους για δράση, μερικά από τα λόγια που άφησε σε γραπτό μήνυμα με την υπογραφή του:«Δυστυχώς ζω μια μάχη που όσο δυνατά και αν παλέψαμε, δεν καταφέραμε να νικήσουμε. Ο πόνος και η αγωνία που βλέπω στα μάτια των παιδιών μου και της γυναίκας μου, είναι πάνω και πέρα από τον πόνο και τη θλίψη του δικού μου καρκίνου».

Η υπόσχεσή μας όπως τη μετέφεραν τα παιδιά μας «Μπορεί να ήταν αργά για τον δικό μας μπαμπά αλλά εύχομαι κανένα παιδί να μη χάσει τον γονιό του τόσο άδικα όπως εμείς».Μαζί σας…Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Οικογένεια Simon Bell

Κορίνα, Μελίνα, Έρικ*Ο Simon Βell, Average Adjuster, δραστηριοποιήθηκε για σχεδόν 4 δεκαετίες, με αφοσίωση στο χώρο της ναυτιλίας, με τελευταίο σταθμό την εταιρεία «FairSeas Average Adjusters», της οποίας ήταν συνιδρυτής και μέτοχος.

Κάποιες φορές είναι η απώλεια που σε οδηγεί στην περισσότερη αγάπη και προσφορά. Στη μνήμη του Simon Bell, ενός αγαπημένου πατέρα, συντρόφου, αδελφού και συναδέλφου, ο μη κερδοσκοπικός φορέας Fair Life Lung Cancer Care, υπόσχεται να βοηθήσει στην ενημέρωση, πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, που είναι η πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα.

Δρόμος και στόχος μακρύς και μεγάλος, όμως το όραμα, η πίστη και το πείσμα μας καθοδηγούν. Κύριος στόχος μας είναι να βοηθήσουμε κάθε άνθρωπο που υποφέρει, παλεύει με την αρρώστια αυτή και έχει την ανάγκη μας. Ο φορέας μας συνεργάζεται με μία μεγάλη επιστημονική ομάδα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και θα προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την πρόληψη, την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου, και τις ίσες ευκαιρίες σε καινοτόμες θεραπείες, με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας.

Τα λόγια του Simon θα μας συντροφεύουν πάντα «Δυστυχώς ζω μια μάχη που όσο δυνατά και αν παλέψαμε, δεν καταφέραμε να νικήσουμε. Ο πόνος και η αγωνία που βλέπω στα μάτια των παιδιών μου και της γυναίκας μου, είναι πάνω και πέρα από τον πόνο και τη θλίψη του δικού μου καρκίνου».

Η υπόσχεση μας όπως τη μετέφεραν τα παιδιά του Simon Bell «Μπορεί να ήταν αργά για τον δικό μας μπαμπά αλλά ευχόμαστε κανένα άλλο παιδί να μην χάσει τον γονιό του τόσο άδικα όπως εμείς». Μαζί σας θα προσφέρουμε αισιοδοξία και δύναμη! Σας ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας!! Korina Pateli – Bell Κορίνα Πατέλη ΜπελΚορίνα Πατέλη BellKorina Pateli – Bell

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.