Ο κορωνοϊός νίκησε τον Αλιμιώτη καρδιολόγο, Γιάννη Μητρόπουλο – Ήταν ο αγαπητός σε όλους γιατρός της Βουλής




Ένας άνθρωπος που είχε σώσει δεκάδες ζωές εντός και εκτός Κοινοβουλίου όλα αυτά τα χρόνια, «έφυγε» χθες σε ηλικία μόλις 52 ετών.

Σύμφωνα με το newsbreak.gr, o καρδιολόγος Γιάννης Μητρόπουλος, ο γιατρός της Βουλής των Ελλήνων που ήταν αγαπητός σε όλους, από τους βουλευτές όλων των κομμάτων και τους υπαλλήλους του Μεγάρου, μέχρι τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και τους αστυνομικούς φρουρούς, είχε προσβληθεί εδώ και περίπου μια εβδομάδα από τον κορονοϊό.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι προϋπήρχε υποκείμενο νόσημα η κατάστασή του δεν εξελίχθηκε ομαλά και οι γιατροί οδηγήθηκαν στη διασωλήνωσή του. Τελικά όμως δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή.

Ο Γιάννης Μητρόπουλος, είχε το ιατρείο του στον Άλιμο (Λεωφόρος Καλαμακίου 38 & Νίκης 61) και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην πόλη.



Όπως αναφέρει το protothema.gr, τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός πως ο 52χρονος επιστήμονας, είχε τεθεί σε εθελούσια καραντίνα μαζί με την οικογένειά του, καθώς στις αρχές του Νοεμβρίου διαπίστωσε ότι μέλη της είχαν τα συμπτώματα του ιού.

Ο γνωστός ιατρός παρακολουθούσε καθημερινά την κατάσταση της υγείας των δύο του παιδιών και της συζύγου του, ενώ η γυναίκα του, μετά απο μερικές μέρες άρχισε να έχει μειωμένο κορεσμό οξυγόνου, κάτι που θορύβησε τον έμπειρο καρδιολόγο.

Ο 52χρονος και η σύζυγός του, χωρίς να χάσουν χρόνο, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, επισκέφτηκαν το νοσοκομείο αναφοράς για Covid-19, όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία, αφού η κατάστασή τους ήταν δύσκολη.

Μάλιστα ο καρδιολόγος της Βουλής των Ελλήνων, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου διασωληνώθηκε, καθώς η κατάσταση του χειροτέρεψε.

Χθες Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, μετά από μια εβδομάδα και ενώ η συζυγός του πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ο ίδιος άφησε το μεσημέρι την τελευταία του πνοή, χάνοντας την μάχη με την πανδημία.

Στο άκουσμα του θανάτου του συζύγου της, η άτυχη γυναίκα λύγισε, καθώς ο άντρας με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά έφυγε από την ζωή μαχητής, βοηθώντας την οικογένειά του όλες τις ώρες που ήταν σε καραντίνα και στερώντας από τον εαυτό του την ηρεμία και την χαλάρωση που ήταν απαραίτητες για την καλύτερη ανάρρωσή του.

Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, προς την οικογένεια του Γιάννη Μητρόπουλου, γιατρού καρδιολόγου, στελέχους της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Βουλής, που απεβίωσε το απόγευμα της Παρασκευής νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

«Ο γιατρός Γιάννης Μητρόπουλος υπήρξε διακεκριμένος επιστήμων, καλός οικογενειάρχης και άξιος συνεργάτης στην Υγειονομική Υπηρεσία της Βουλής, έχοντας επί σειρά ετών προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε υπαλλήλους και βουλευτές. Η απώλειά του μας συγκλονίζει όλους -τόνισε ο κ. Τασούλας- καθώς ήταν πάντα δίπλα σε όποιον τον χρειάστηκε και ανθρώπινα και επιστημονικά».

Συλλυπητήρια από Βούτση

Τα θερμά του συλλυπητήρια για την πρόωρη απώλεια του γιατρού και στελέχους της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου Γιάννη Μητρόπουλου προς την οικογένειά του και τους συναδέλφους του στη Βουλή, εξέφρασε ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

«Ο αγαπημένος μας Γιάννης, γιατρός για χρόνια μέσα στη Βουλή, δεν είναι πια μαζί μας. Φύλακας άγγελος για όλο το προσωπικό, τους χιλιάδες επισκέπτες αλλά και βέβαια τους βουλευτές έδωσε, παρότι έφυγε πολύ νέος, πάρα πολλά για την επιστήμη του, για το λειτούργημά του και για την υγεία όλων μας», σημειώνει.

«Θέλω προσωπικά να συλλυπηθώ την οικογένεια του και όλους τους συνεργάτες του στο ιατρείο της Βουλής και να καταθέσω την μεγάλη θλίψη μου για τον άδικο πρόωρο χαμό του», αναφέρει ο κ. Βούτσης.

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ εκφράζει την ειλικρινή θλίψη της για τον θάνατο  του  Γιάννη Μητροπουλου. Άξιος επιστήμονας και εξαιρετικός άνθρωπος, ο γιατρός μας όπως τον αποκαλούσαμε όλοι, ήταν πάντα δίπλα σε όποιον τον χρειάστηκε για να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Η απώλεια μας συγκλονίζει όλους.  Ως στέλεχος της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου κέρδισε την εκτίμηση και την αγάπη όλων, βουλευτών και υπαλλήλων. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Τα ειλικρινή της συλλυπητήρια εκφράζει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής αναφέρει : “Κύριε Πρόεδρε
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για την απώλεια του Καρδιολόγου Ιατρού και Στελέχους της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Βουλής Γιάννη Μητρόπουλου, ο οποίος από την θέση αυτή και για χρόνια προσέφερε με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης τις υπηρεσίες του σε όλο το προσωπικό της Βουλής και τους Βουλευτές.
Παρακαλούμε να διαβιβάσετε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Η ΔΗΜΤΟ ΑΛΙΜΟΥ τον αποχαιρετά με μια ανάρτηση στο Facebook:

Ο Άλιμος αποχαιρετά τον γιατρό καρδιολόγο, Γιάννη Μητρόπουλο, παλιό Καλαμακιώτη και άξιο συμπολίτη μας.
Καλό ταξίδι!

“Ο γιατρός της Βουλής, Γιάννης Μητρόπουλος, έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό” έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης

“Όσοι τον γνωρίσαμε αυτά τα χρόνια στη Βουλή είμαστε συγκλονισμένοι. Εξαιρετικός άνθρωπος, σπουδαίος γιατρός, αγαπούσε τη δουλειά του, ήταν πάντα δίπλα σε όλους μας. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”

Χθες το απόγευμα όταν έμαθα το δυσάρεστο νέο, δεν είχα λόγια να περιγράψω αυτό που ένιωθα.. Σήμερα αποφάσισα πως πρέπει δημόσια να εκφράσω τη βαθιά λύπη μου για το χαμό του αγαπημένου φίλου μας Γιάννη Μητροπουλου. Σχεδόν όλοι οι Καλαμακιωτες ήξεραν τον Γιάννη, τον γιατρό της Βουλής με τη χρυσή καρδιά.. Για εμάς όμως ήταν το φιλαράκι μας, που γυρνούσαμε σπίτι πολλές φορές μαζί όταν τελείωνε το σχολείο, που μιλούσαμε για την Αεκαρα και που αργότερα μας βοηθούσε και μας στήριζε σαν άξιος επιστήμονας που ήταν.. Καλο ταξίδι “μανιτσα μου” όπως λέγαμε πάντα και γελούσαμε.. Σ’ευχαριστω για όλα.. Α..ρε Γιάννη τώρα ποιος θα καθησυχάζει τους φόβους μου.Depy Tzelepi

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.