Νέα μέτρα ανακοινώνονται σήμερα – Όλα τα σενάρια
Εκρηκτική είναι η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα και σήμερα το απόγευμα ανακοινώνονται νέα μέτρα με τη χώρα να είναι ήδη σε lockdown. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι είναι να κοπούν επιλογές στο 13033, αλλά και απαγόρευση κυκλοφορίας στις 9.

Επί ποδός βρίσκεται η κυβέρνηση και η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για τη ξέφρενη πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη ειδικότερα, αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα. Μάλιστα, επιβεβαιώνεται αρμοδίως ότι εντός της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση πιο σκληρών μέτρων, σε μία ύστατη προσπάθεια να ανακοπεί η εκθετική πορεία της πανδημίας.


Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη
Η δύσκολία του εγχειρήματος έγκειται στο ότι ήδη η περιοχή όπως και η ολόκληρη η χώρα βρίσκονται σε καθεστώς lockdown και οι κινήσεις είναι σημαντικά περιορισμένες.

Στη συμπρωτεύουσα βρίσκονται από το πρωί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, οι οποίος είναι σε διαρκείς συσκέψεις, ενώ στην Αθήνα συνεδριάζει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων προκειμένου να υπάρξει, μέσα στην ημέρα, εισήγηση προς τον πρωθυπουργό.

Χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις, οι κινήσεις που φαίνεται να υπάρχουν στο τραπέζι είναι οι εξής :

  • Αυστηρότεροι έλεγχοι στην μετακίνηση των πολιτών. Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξει περαιτέρω συνδρομή των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων με δυνάμεις από την Αθήνα και άλλες περιοχές
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 έως τις 05.00, αλλά και μείωση των επιλογών που θα έχουν στη διάθεσή τους οι πολίτες για να εξέλθουν από τα σπίτια τους.
  • Κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων στη Θεσσαλονίκη ή και σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Κυβέρνηση και ειδικοί εμφανίζονται έντονα προβληματισμένοι για το γεγονός ότι εν μέσω τέτοιας κατάστασης κι ενώ το δημόσιο σύστημα στη Βόρεια Ελλλάδα έχει ξεπεράσει τις αντοχές του, καταγράφονται αθρόες μετακινήσεις πολιτών και μάλιστα όχι μία φορά την ημέρα αλλά περισσότερες.

Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας, συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, που βρίσκεται από χθες στην πόλη, ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, ο πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και λοιμωξιολόγοι και εντατικολόγοι των νοσοκομείων της πόλης.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης βρίσκεται στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης, όπου έχει συναντήσεις με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για την οργάνωση της αυστηροποίησης των ελέγχων σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. ( Έλλη Τριανταφύλλου/ieidiseis.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.