Κινητοποίηση φορέων στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας
Εξόρμηση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Κέντρο Αναφοράς COVID -19 στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας. Μαζικοί φορείς και σωματεία μοίρασαν ανακοίνωση σε περαστικούς και άτομα που περίμεναν να εξυπηρετηθούν στο Κέντρο Υγείας, καλώντας για πάλη για ενίσχυση παθολογικών κλινικών, κινητά συνεργεία Covid, συχνούς ελέγχους στους μεγάλους χώρους δουλειάς, δημιουργία Πρωτοβάθμιου Κέντρου Υγείας στην Καλλιθέα κ.ά.

Η κινητοποίηση συνεχίστηκε το απόγευμα στο Κέντρο Υγείας της Καλλιθέας, που έχει γίνει και Κέντρο Αναφοράς COVID -19. Μαζικοί φορείς και σωματεία όπως ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας της ΟΓΕ, η ένωση ΕΒΕ Καλλιθέας, το συνδικάτο οικοδόμων Καλλιθέας κ.ά. κρατώντας πανό, μοίρασαν ανακοίνωση των φορέων και ανακοίνωσαν με ντουντούκα τα αιτήματα για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, περισσότερα δρομολόγια των ΜΜΜ, δημιουργία Πρωτοβάθμιου Κέντρου Υγείας στην Καλλιθέα και ενίσχυση του Παίδων Καλλιθέας, μέτρα στήριξης των μικρών επαγγελματιών κ.ά.


Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΡΑ!!! Βρισκόμαστε μπροστά σε έκτακτες και κρίσιμες στιγμές, μπροστά στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας, σε συνθήκες lockdown, με εργαζόμενες εργαζόμενους και επαγγελματίες στο χείλος του γκρεμού και με μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. 
Καθημερινά αυξάνονται ταχύτατα τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα και μαζί τους οι ανάγκες νοσηλείας και τα περιστατικά που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ, ξεσκεπάζεται το κυβερνητικό παραμύθι περί δήθεν «θωράκισης» του δημόσιου συστήματος Υγείας. 

Από παντού ξεπροβάλλουν οι τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για την άθλια κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας και τις τεράστιες ελλείψεις σε ΜΕΘ, αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, που 8 μήνες από την εμφάνιση της πανδημίας δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα Υγείας με τις αναγκαίες κλίνες ΜΕΘ και με την αναγκαία στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό, ενώ ακόμα και σήμερα, μέσα στην έξαρση του δεύτερου κύματος, αρνείται να προχωρήσει στην αναγκαία επίταξη των μεγάλων μονάδων του ιδιωτικού τομέα

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΜΜ!
Παράλληλα, κανένα μέτρο προστασίας δεν λαμβάνεται στους χώρους εργασίας αλλά και στα ΜΜΜ όπου το πρόβλημα είναι τεράστιο. 

Στην Α’θμια φροντίδα υγείας τα κενά και οι ελλείψεις έχουν ως αποτέλεσμα τη μη έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας του πληθυσμού, εξετάσεις να μένουν πίσω ασθενείς να καθυστερούν να λαμβάνουν τις θεραπείες που χρειάζονται. 

Στην Καλλιθέα ο Δήμος «πανηγύριζε» με την λειτουργία το κέντρου Covid, αποκρύπτοντας όμως ότι τα τεστ που γίνονται καθημερινά δεν καλύπτουν σε καμία των περιπτώσεων τις ανάγκες τις περιοχής, αφού ακόμα και εκεί υπάρχει πλαφόν τεστ που θα γίνουν… 

Απαιτούμε : 

 • Να ενισχυθούν άμεσα οι παθολογικές κλινικές και η κλινικές covid με επιπλέον προσωπικό. Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους στο Δήμο μας στο κέντρο Covid της περιοχής.
 • Να εγκατασταθούν στην περιοχή κινητά συνεργεία για rapid test και να διεξάγονται με μαζικούς όρους και εντελώς δωρεάν. Τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα να παρέχουν δωρεάν τεστ.
 • Στους μεγάλους χώρους δουλειάς της περιοχής να γίνονται συχνοί έλεγχοι από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, για την τήρηση των μέτρων από την εργοδοσία και να τηρούνται όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα όταν υπάρξει κρούσμα.
 • Να παρθεί πίσω ο απαράδεκτος νόμος της κυβέρνησης που αναγκάζει τον εργαζόμενο, αν νοσήσει, να αναπληρώσει τις ώρες εργασίας που έχασε με απλήρωτες υπερωρίες.
 • Να πυκνώσουν τα δρομολόγια των ΜΜΜ και να δημιουργηθεί άμεσα γραμμή τοπικής συγκοινωνίας για τις ανάγκες μετακίνησης εντός του Δήμου.
 • Μέτρα στήριξης των μικρών επαγγελματιών με αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, με αναστολή όλων των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ (ή άλλους ιδιώτες παρόχους) και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ.
 • Δημιουργία Πρωτοβάθμιου Κέντρου Υγείας στην Καλλιθέα, που να λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο, με όλες τις βασικές ειδικότητες γιατρών.
 • Απαιτούμε την συνέχιση λειτουργίας του Νοσοκομείου Παίδων Καλλιθέας, την άμεση στελέχωση του με παιδιάτρους και νοσηλευτικό προσωπικό μόνιμο και όχι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή αποσπάσεις.
 • Ειδική φροντίδα για τις ευπαθείς ομάδες της περιοχής, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες με ειδικά ενημερωτικά-διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές που μένουν και στους χώρους που συχνάζουν.
 • Δημιουργία νέων αιθουσών διδασκαλίας, αξιοποίηση χώρων του Δήμου, με 15 μαθητές το πολύ ανά τάξη. Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, βρεφονηπιοκόμων και παιδαγωγών στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία.
 • Μαζικές προσλήψεις καθαριστριών στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα νηπιαγωγεία, στο Δήμο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.