Γύρισαν την πλάτη στην ηρωίδα της Αναβύσσου




Μπορεί λίγες μόλις ώρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Αναβύσσου, στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, ο δήμαρχος Σαρωνικού και προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Φιλίππου να φωτογραφιζόταν με τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου του και με συγκινητικά λόγια να αναφερόταν στην αυταπάρνηση και στην προσφορά τους, όμως από τότε τα πράγματα άλλαξαν τόσο ώστε να τους γυρίσει την πλάτη.

Τότε (10 Σεπτεμβρίου) ο κ. Φιλίππου είχε αναφέρει τα εξής: «H Πολιτική Προστασία του Δήμου Σαρωνικού έδωσε μαθήματα δύναμης, καθήκοντος και αυταπάρνησης. Τους ευχαριστώ όλους.
Ευχαριστώ τον Μπάμπη τον Γαλάνη, τον Αντώνη Γκίνη, ως επικεφαλής αυτής της υπερπροσπάθειας Στο πρόσωπο της Κατερίνας Ιωαννίδου ακούμπησε όλη η Ελλάδα. Είναι η στιγμή που η αφοσίωση στο καθήκον και η αγάπη για τον τόπο υπερνικούν τις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες! Παιδιά να είστε όλοι σας καλά! Σας ευχαριστούμε!».

Όταν όμως έληξαν οι συμβάσεις τους, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Σαρωνικού επί ένα και πλέον μήνα κωλυσιεργούσε για την ανανέωσή τους παρά το γεγονός ότι υπήρχαν και χρήματα (Από τις 250.000 ευρώ που είχε εγκρίνει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος την επομένη κιόλας της μεγάλης πυρκαγιάς) αλλά και το νομικό πλαίσιο αφού ο Δήμος Σαρωνικού, όπως και ο Δήμος Λαυρεωτικής, είχαν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, γεγονός που δικαιολογεί την επαναπρόσληψη οκτώ τουλάχιστον ατόμων προκειμένου να στελεχωθούν τα τέσσερα μικρά οχήματα της Ομάδας. Δείτε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στο: notioanatolika.gr



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.