Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έσωσαν επίδοξο αυτόχειρα που είχε μαχαιρώσει την πρώην γυναίκα του (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Είναι πολλές φορές που οι αστυνομικοί με τις πράξεις και τις επιχειρησιακές ενέργειες τους, κερδίζουν τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη της κοινής γνώμης για τον τρόπο διαχείρισης ενός άκρως ιδιαίτερου από κάθε άποψη περιστατικού.

Τα γεγονότα που παρουσιάζει το bloko.gr με ρεπορτάζ και αυθεντικό φωτοσκόπιο, καταδεικνύουν στο έπακρο πως οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ Πειραιά, αξίζουν και τους πρέπουν πολλά και ολόθερμα συγχαρητήρια.
 Το πως και το γιατί, στα στοιχεία και στις φωτογραφίες που έπονται.
 Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Κερατσίνι, όταν άνδρας αλβανικής καταγωγής, οπλισμένος με μαχαίρι, πήδηξε από το παράθυρο σε οικία όπου εργαζόταν η 45χρονη πρώην σύζυγος του και της προκάλεσε πολλαπλά τραύματα στο λαιμό και στα χέρια. 

 Στη συνέχεια έγινε αντιληπτός από τους γείτονες και αφού τραυμάτισε σοβαρά την άτυχη γυναίκα, τράπηκε σε φυγή. Στο σημείο κατέφθασαν άμεσα περιπολικά της Άμεσης Δράσης καθώς επίσης και μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.Πειραιά, όπου προσέφεραν μαζί με πολίτες, τις πρώτες βοήθειες στο θύμα, το οποίο είχε έντονη αιμορραγία σε όλο της το πρόσωπο και τα χεριά.  Όταν κατέφθασε σταθμός του ΕΚΑΒ για να παραλάβει την γυναίκα για το πλησιέστερο εφημερεύον νοσοκομείο, φαινόταν να έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Το περιστατικό όμως δεν έλαβε τέλος, καθώς μέσα στο σπίτι όπου εργαζόταν το θύμα, είχαν πέσει τα προσωπικά έγγραφα του δράστη τα οποία και οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν και πληροφορήθηκαν της διεύθυνση κατοικίας του.  Μεταβαίνοντας στην εν λόγω οικία, εντόπισαν το όχημα του φερόμενου ως δράστη να είναι παρκαρισμένο απέξω, ξεκλείδωτο και με την μηχανή ζεστή. Το εσωτερικό του οχήματος ήταν καλυμμένο με αίματα, πιθανώς του ιδίου του δράστη, καθώς όπως είχε ενημερώσει τους αστυνομικούς το θύμα νωρίτερα, στην προσπάθεια του να την μαχαιρώσει, είχε τραυματιστεί και ο ίδιος στα χεριά του. 



 Ακολουθώντας οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. κηλίδες αίματος από το αμάξι, έφτασαν μέχρι την εξώπορτα του δράστη, ενώ ολόκληρο το κτίριο ήταν επιχειρησιακά αποκλεισμένο, αποκόπτοντας την οποία πιθανότητα να διαφύγει. Ακολουθήσε μια ώρα περίπου, όπου οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τον δράστη μέσα στο σπίτι, χωρίς επιτυχία.  

Φοβούμενοι πως έχει ήδη κάνει κακό στον εαυτό του μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της πρώην συζύγου του, επιστράτευσαν και τον αδερφό του, ο οποίος με την καθοδήγηση των αστυνομικών, ήρθε σε επικοινωνία μαζί του και λίγα λεπτά αργότερα, πείστηκε να ανοίξει την πόρτα.  

Αυτό που αντίκρυσαν οι αστυνομικοί, επιβεβαίωσε τις ανησυχίες τους, καθώς ο άνδρας νομίζοντας πως η πρώην σύζυγος του ήταν νεκρή, είχε προκαλέσει πολύ σοβαρά τραύματα και στον εαυτό του. Βρισκόταν αιμόφυρτος μπροστά στην πόρτα του, με ένα μεγάλο ανοιχτό τραύμα στην κοιλιακή χώρα με έντονη εκσπλάχνωση και πολλαπλά τραύματα στα χεριά του.  

Χωρίς δεύτερη σκέψη, οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. ενήργησαν αποτελεσματικά, κάνοντας χρήση ιδιωτικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού πρώτων βοηθειών, αιμοστατικές γάζες και κυρίως των γνώσεων τους, για να διατηρήσουν τον τραυματισμένο άνδρα εν ζωή. Αφού τον μετέφεραν στο κρεββάτι του, κατάφεραν να σταματήσουν την αιμορραγία, να περιδέσουν τα τραύματα του, και να τον εμψυχώσουν μέχρι να φτάσει ο διασωστικός σταθμός του ΕΚΑΒ να τον παραλάβει για το πλησιέστερο νοσοκομείο. 

 Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απέδειξαν για άλλη μια φορά την αξία τους και πάρα τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν καθημερινά, είναι πάντα ταγμένοι στο καθήκον, αποδεικνύοντας μας, πως η ανθρώπινη ζωή είναι μια αξία που δεν χωρά συμβιβασμούς.  Δείτε τις φωτογραφίες στο bloko.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.