Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 21:00 έως τις 05:00
Από την Παρασκευή το πρωί, μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι τις 5 το πρωί, η μετακίνηση θα γίνεται μόνο για εργασία, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας με SMS και κωδικό 1 και μικρή βόλτα με κατοικίδιο πλησίον της οικίας με SMS και κωδικό 6, δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στη σημερινή έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, στην οποία εξειδίκευσε τα πιο αυστηρά μέτρα για τις μετακινήσεις των πολιτών, την τηλεργασία και την ατομική άθληση.Remaining Time-0:33FullscreenUnmute

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου τίθεται σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες: δηλαδή αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.


Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη
Ο λόγος του περιορισμού βασίζεται στην διαπίστωση ότι πραγματοποιούνται περιττές μετακινήσεις κυρίως σε οικίες πολιτών που αυξάνουν την κινητικότητα και άρα διευκολύνουν την μετάδοση του ιού.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms στο 13033.

Όσον αφορά την ατομική άθληση ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι αυτή δεν αφορά την άθληση-προπόνηση στο πλαίσιο αθλητικών σωματείων αλλά αυστηρά και μόνο την ατομική άθληση σε συνθέσεις ως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.

Το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται, ιδίως από τη στιγμή που η επιτροπή των επιδημιολόγων απέρριψε το σχετικό αίτημα βασισμένη τόσο σε επιδημιολογικά κριτήρια όσο και σε κριτήρια αποφυγής περιττών μετακινήσεων.

Πηγή: ΕΡΤ1

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.