914.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση στο κτίριο του Δημαρχείου Καισαριανής
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε την απόφαση για την υλοποίηση παρεμβάσεων, εξοικονόμησης ενέργειας στο κτίριο του Δημαρχείου Καισαριανής, προϋπολογισμού 914.000 ευρώ, παρουσία του Δημάρχου Καισαριανής Χ. Βοσκόπουλου.

Κατά την υπογραφή που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, παραβρέθηκε επίσης ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την  Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (2014-2020), Άξονας Προτεραιότητας 4.

Η πρόσκληση που έχει εκδοθεί από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας αφορά σε 54 Δήμους (εξαιρούνται οι Δήμοι που συμμετέχουν σε ΟΧΕ/ΒΑΑ) και έχει συνολικό προϋπολογισμό 24,9 εκ. €. Ο κάθε Δήμος έχει συγκεκριμένο επιλέξιμο προϋπολογισμό για την υλοποίηση των παρεμβάσεών του, ανάλογα με το πληθυσμιακό του μέγεθος.

Το έργο αφορά την Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτιρίου του Δημαρχείου Καισαριανής και ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες:

• Αντικατάσταση κουφωμάτων

• Εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας

• Θερμοϋγρομόνωση δώματος

• Αντικατάσταση επικάλυψης αιθρίου

• Αναβάθμιση συστήματος κλιματισμού (Ψύξη και Θέρμανση κτιρίου) μέσω της αντικατάστασης Υδρόψυκτου Ψύκτη, αντικατάστασης Λέβητα, αντικατάστασης FCU, αντικατάσταση αντλιών Συστήματος Ψύξης, αντικατάσταση κλιματιστικών συσκευών διαιρουμένου τύπου.

 • Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων

• Εγκατάσταση συστήματος BMS • Εγκατάσταση Φ/Β Συστήματος Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και απολύτως απαραίτητες (για τη λειτουργία του κτιρίου και για την ασφάλεια των χρηστών-επισκεπτών) εργασίες συντήρησης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε: «Αξιοποιώντας ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, επιβραβεύουμε και  στηρίζουμε Δήμους όπως η Καισαριανή που εστιάζουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση για την ποιοτική βελτίωση της ζωής των πολιτών. Πρόκειται για ζητήματα που σχετίζονται με την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να επικεντρώσουμε τις πολιτικές μας.

Σε συνεργασία με τους Δήμους εργαζόμαστε για να μετατρέψουμε  την Αττική σε μία «Πράσινη Περιφέρεια», βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό ισοζύγιο των τοπικών κοινωνιών».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καισαριανής Χ. Βοσκόπουλος, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι κάθε παρέμβαση που συμβάλλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση είναι πολύ σημαντική.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.