Σε οικονομικό αδιέξοδο οι γονείς της 9χρονης που δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι
Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκονται οι γονείς της 9χρονης η οποία δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι στις Θεσπιές Θηβών καθώς έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της, το Πάσχα του 2019. Σε μια μάχη βρίσκεται η οικογένεια για την αγωγή που διεκδικεί και για την μικρή Αλεξία η οποία θα χρήζει βοηθείας για το υπόλοιπο της ζωής της. Στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ1 μίλησε η δικηγόρος της οικογένειας Σαμαρτζή, Β. Τσονόγλου.

Η μικρή Αλεξία, παρουσιάζει μια μικρή βελτίωση αλλά παρόλα αυτά η κατάσταση της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη.

Η Αλεξία νοσηλευόταν σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο της Γερμανίας. Η θεραπεία της σταμάτησε απότομα, εξαιτίας της διασποράς του κορονοϊού και στην Ευρώπη. Στις 22 Μαρτίου, με πτήση charter, επέστρεψε στην Ελλάδα. Το 9χρονο κοριτσάκι παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

Αναμένεται η απόφαση για τη μικρή Αλεξία που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα. Την περασμένη Πέμπτη συζητήθηκε στο Πολυμελές στρατοδικείο της Θήβας αγωγή για την 9χρονη που είναι ανάπηρη κατά 95%.Η αγωγή αφορά την χρηματική ικανοποίηση της μικρής Αλεξίας λόγω της ιδιαίτερης ηθικής, σωματικής και συναισθηματικής βλάβης που προκλήθηκε από αδέσποτη σφαίρα και απο την απερίσκεπτη συμπεριφορά του δράστη ο οποίος πυροβολούσε σε ευθεία βολή για να γιορτάσει το Πάσχα.

«Ο 54χρονος δράστης αυτοβούλως προσφέρθηκε να δώσει 800 ευρώ το μήνα. Τα χρήματα είναι λίγα αν αναλογιστεί κανείς τις δαπάνες που υποβάλλεται η οικογένεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων», σημειώνει η δικηγόρος της οικογένειας Β. Τσονόγλου.

Οι δύο γονείς έχουν αφοσιωθεί αποκλειστικά στην φροντίδα της κόρης τους και δεν εργάζονται. «Ζούνε με εράνους και φιλανθρωπίες. Είναι ανάπηρη εφ’ όρου ζωής. Έχει τεθεί άλλη μια αγωγή για τις δαπάνες νοσηλείας της, την τροφή της και την αντιμετώπιση της αναπηρίας της», συμπληρώνει η δικηγόρος.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.