Σε αργία ο Νίκος Τσαμπαρλής για βαριά ποινικά αδικήματα




Mε Απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία απεστάλη στον Δήμο Αλίμου, τίθεται σε αργία ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Νίκος Τσαμπαρλής.
Η αργία του επιβλήθηκε ως αυτοδίκαια συνέπεια της τελεσίδικης καταδίκης του για βαριά ποινικά αδικήματα (πλαστογραφία, απάτη κ.λπ.) από το Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών.
Η αργία πρακτικά σημαίνει ότι αναστέλλεται η ιδιότητά του ως Δημοτικού Συμβούλου, δεν μπορεί να συμμετέχει στα Δημοτικά Συμβούλια κ.λπ. Συνεπώς εφεξής το Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει 32 συμμετέχοντες και όχι 33.
Η αργία μπορεί να λήξει με δύο τρόπους:

  • είτε θα επικυρωθεί η καταδίκη από τον Άρειο Πάγο, οπότε ο κ.Τσαμπαρλής εκπίπτει οριστικά από Δημοτικός Σύμβουλος και την έδρα του στο Δ.Σ. θα καταλάβει ο πρώτος αναπληρωματικός της παράταξής του (Αντώνης Φουστέρης)
  • είτε θα πρέπει να εκδώσει νεότερη αθωωτική απόφαση το Εφετείο, κατόπιν παραπομπής από τον Άρειο Πάγο. Αυτό το ενδεχόμενο είναι μάλλον απίθανο γιατί προϋποθέτει ότι θα κερδίσει δύο συνεχόμενα Δικαστήρια (Άρειο Πάγο και μετά Εφετείο), αλλά και σε κάθε περίπτωση αυτό θα πάρει πάρα πολύ καιρό για να ωριμάσει.

Όσον αφορά το πολιτικό σκέλος της απόφασης, ο κ.Τσαμπαρλής και η παράταξή του «Άλιμος Μπορούμε Καλύτερα», έχουν πλέον εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Ο ίδιος είναι πλέον ποινικός κατάδικος, η πολιτεία (Αποκεντρωμένη) τον απομακρύνει από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της παράταξής τους (και προσωπική επιλογή του Τσαμπαρλή) κ. Τσαμήτας τον έχει καλύψει πολιτικά στο Συμβούλιο και δεν έχει διαφοροποιηθεί, ενώ και οι λοιποί συνεργάτες τους (υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιό τους κ.λπ.) είναι και οι ίδιοι σοβαρά εκτεθειμένοι, καθόσον ήταν συνυποψήφιοι-συνεργάτες με τον Τσαμπαρλή και εξακολουθούν να τον καλύπτουν δια της σιωπής τους (δεν διαφοροποιούνται έστω με μία δήλωση, δεν παίρνουν αποστάσεις κ.λπ.).
Εφεξής θα είναι πολύ δυσχερής η θέση του Τσαμήτα και της παράταξής του μέσα στο ΔΣ, αλλά και μέσα στην κοινωνία, καθώς θα πρέπει διαρκώς να λογοδοτούν για την ντροπιαστική αυτή κατάσταση.

Όσον αφορά το διοικητικό σκέλος της απόφασης ο κ.Τσαμπαρλής πρέπει πλέον να αντικατασταθεί από Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.



Για τον λόγο αυτό, συνεδριάζει σήμερα Κυριακή 18/10 στις 12:30 το μεσημέρι, ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ (χωρίς κοινό) και με μυστική ψηφοφορία για να αναδειχθεί ο νέος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.