Πέθανε ο Κώστας Μπατής




Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής:

Το “κοντό σουτ” όπως έλεγε και ήταν ο πρώτος που το είπε στην Ελλάδα… Δυστυχώς είναι αλήθεια… Εφυγε τη νύχτα από τη ζωή ο φίλος και συνάδερφος μας, Κώστας Μπατής. Πρώην διεθνής παίκτης του Παναθηναϊκού, του Μίλωνα και του Εσπέρου και επί σειρά ετών τηλεσχολιαστής και παρουσιαστής εκπομπών στο Mega. Καλό Παράδεισο να έχει…

Το "κοντό σουτ" όπως έλεγε και ήταν ο πρώτος που το είπε στην Ελλάδα… Δυστυχώς είναι αλήθεια… Εφυγε τη νύχτα από τη…

Gepostet von Vassilis Skountis am Sonntag, 18. Oktober 2020

Σε ηλικία 61 ετών ο παλαίμαχος αθλητής μπάσκετ και δημοσιογράφος Κώστας Μπατής έφυγε από τη ζωή προδομένος από την καρδιά του
Η οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ και της αθλητικής δημοσιογραφίας θρηνεί την απώλεια του Κώστα Μπατή, ο οποίος έφυγε σήμερα από ανακοπή καρδιάς.
Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, ο οποίος όταν εγκατέλειψε την ενεργό δράση έγινε δημοσιογράφος και ήταν αυτός που επί πολλά χρόνια μετέδιδε τους αγώνες μπάσκετ στην ιδιωτική τηλεόραση, γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1959 κι από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το μπάσκετ.
Ο Κώστας Μπατής ξεκίνησε την καριέρα του ως μπασκετμπολίστας, τιμώντας την φανέλα του Παναθηναϊκού επί 8 χρόνια (1974-1982).
Αναδείχθηκε 4 φορές πρωταθλητής Ελλάδας (1975, 1977, 1980, 1982) ενώ κατέκτησε και 2 κύπελλα Ελλάδας (1979, 1982).
Με την ομάδα του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε 3 φορές στους 8 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (1978, 1980, 1981).
Συμμετείχε στις Εθνικές ομάδες Παίδων και Εφήβων με αξιόλογη συγκομιδή πόντων (8,2 μ.ο. και 8 μ.ο. αντίστοιχα).
Με την Εθνική Παίδων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Παίδων του 1975.
Μετά την καριέρα του στο τριφύλλι αγωνίστηκε στον Μίλωνα και στον Έσπερο Καλλιθέας πριν αποφασίσει να ακολουθήσει μια εντελώς διαφορετική καριέρα.Άριστος γνώστης του αθλήματος, όταν έβγαλε τη στολή του αθλητή, εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους δημοσιογράφους της ελληνικής μπασκετικής κοινωνίας.
Η πρώτη του δημοσιογραφική εμπειρία ήταν στην ιστορική Αθλητική Ηχώ, για να ακολουθήσει το Sportime και πολλά ακόμη έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), ενώ έγινε ευρέως γνωστός μέσα από την τηλεόραση, όταν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έκαναν την εμφάνιση τους στη χώρα μας.
Αρχικά συνεργάστηκε με τον ΑΝΤ1, έχοντας την ευθύνη των μεταδόσεων των αγώνων μπάσκετ (αλλά και των αθλητικών ειδήσεων στα δελτία), ενώ κατόπιν βρέθηκε και στο MEGA.
Η χαρακτηριστική φωνή του και η απόλυτη γνώση των όσων έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο του επέτρεπε να μεταφέρει να μεταδίδει με μοναδικό τρόπο τους αγώνες κάνοντας τον ιδιαίτερα αγαπητό στους τηλεθεατές, αλλά και στους συναδέλφους του που έχουν συγκλονιστεί με τα θλιβερά μαντάτα.Η χαρακτηριστική φωνή του, οι παθιασμένες μεταδόσεις του, η διαφορετική προσέγγιση που ακολουθούσε όταν περιέγραφε αγώνες τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό.
Μάλιστα, στη μνήμη όλων έχει μείνει η ατάκα «κοντό σουτ», που προφανώς αναφερόταν στα σουτ που έφταναν ίσα-ίσα στη στεφάνη της μπασκέτας, με τον Βασίλη Σκουντή να μας θυμίζει την ατάκα αυτή, με το ποστάρισμά του, στα social media.

Το τηλεφώνημα το πρωί της Κυριακής από τον Φίλιππα δεν ήταν για καλό… "Φίλε, "έφυγε" ο Κώστας", ακούστηκε από την…

Gepostet von Nikos Zamparas am Sonntag, 18. Oktober 2020



Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Πέθανε ο Κώστας Μπατής

  • 18/10/2020 at 4:52 μμ
    Permalink

    Τί κρίμα, τόσο νέος καί τόσο ωραία φυσιογνωμία καί άνθρωπος.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.