Μήνυμα της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Μαρίας Ανδρούτσου, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου




Ο φετινός εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου γίνεται κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας που πλήττει την ανθρωπότητα.

Έτσι, δεν θα έχουμε την ευκαιρία να αναβιώσουμε μνήμες από το ένδοξο παρελθόν του λαού μας με το γνωστό πανηγυρικό κλίμα που έχουμε συνηθίσει κάθε χρόνο αυτή την ξεχωριστή ημέρα.

Το γεγονός αυτό ωστόσο, σε τίποτε δεν μειώνει το μήνυμα που από τα βάθη του χρόνου στέλνουν οι γενιές του 1940 στις σημερινές γενιές του 2020 για έννοιες, αξίες και αρχές.▪️ Για την ελευθερία, την ειρήνη και την αξιοπρέπεια, αλλά κυρίως για τη θυσία που απαιτεί η υπεράσπισή τους.▫️ Για τον αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού, αρχικά στα βουνά της Πίνδου με το έπος του ‘40 και στη συνέχεια σε όλη την επικράτεια με την Εθνική Αντίσταση που κατάφερε σοβαρά πλήγματα στον κατακτητή.

Για την αντοχή και το σθένος με τα οποία ο ελληνικός λαός υπέμεινε τα χρόνια της ναζιστικής κατοχής.▫️



Για την επαγρύπνηση που είναι αναγκαία, ώστε κάθε φαινόμενο αναζωπύρωσης της σκοταδιστικής και εγκληματικής «ιδεολογίας» του φασισμού να απομονώνεται και να μπαίνει στο περιθώριο της ιστορίας, όπως έγινε πρόσφατα με τη Χρυσή Αυγή.

Αυτό το μήνυμα του αγώνα και της θυσίας, που αναδύεται από τα βάθη της ιστορίας του λαού μας, ας το κρατήσουμε ζωντανό, ας το υιοθετήσουμε ως στάση ζωής, ας το μεταλαμπαδεύσουμε στις νεότερες γενιές ως παρακαταθήκη και εγγύηση για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και προόδου, για ένα κόσμο ειρήνης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.