Μετά τις καταστροφές πήγαν να κάψουν το 1ο Λύκειο Αλίμου (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)
Πριν από λίγες μέρες προξένησαν καταστροφές στην τουαλέτα για τους μαθητές με κινητικά προβλήματα. Το Σάββατο το βράδυ έβαλαν φωτιά σε αίθουσα διδασκαλίας στον δεύτερο όροφο του σχολικού συγκροτήματος.

Γείτονες είδαν στις 22:20 να βγαίνουν καπνοί από το σχολείο και αμέσως ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. Επιτόπου έσπευσαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα οι οποίοι φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες μπήκαν στην αίθουσα και κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο πριν να πάρει διαστάσεις και προκαλέσει μεγάλη καταστροφή.

H ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Οι γνωστοί – άγνωστοι δράστες είχαν βάλει φωτιά στην έδρα των καθηγητών. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ “χτένισαν” την περιοχή αλλά οι δράστες δεν εντοπίστηκαν. Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Βέργης, υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας, ο οποίος ενημέρωνε συνεχώς τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη για τις εξελίξεις. Ο δήμαρχος, χθες είχε μιλήσει σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή του ALPHA «Ώρα για Μελέτη» και είχε πει ότι ετοιμάζει φάκελο για να τον στείλει στον εισαγγελέα.

Στην εκπομπή του ALPHA «Ώρα για Μελέτη», μίλησε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης για τους βανδαλισμούς σε σχολεία της πόλης, με αφορμή το βίντεο που δείχνει νεαρούς να προκαλούν καταστροφές στην τουαλέτα για μαθητές με κινητικά προβλήματα, στο 1ο Λύκειο.

“Tο επόμενο βράδυ μπήκαν σε αίθουσα και έβαλαν φωτιά” είπε ο δήμαρχος “Οι γείτονες φωνάζουν καλούν το 100, αλλά η αστυνομία είναι απούσα. Μπήκαμε εμείς στην διαδικασία να κάνουμε τους ντεντέκτιβ, μαζεύουμε στοιχεία και ετοιμάζουμε φάκελο που θα στείλουμε στον εισαγγελέα.

Ήδη έχουμε βάλει σε όλα τα σχολεία δυνατό φωτισμό Led, συστήματα συναγερμού και κάμερες με ένδειξη ότι γράφουν μόνο τη νύχτα.

Θα πρέπει να σας πω ότι έχω γίνει δέκτης διαφόρων σχολίων, ότι οι κάμερες γράφουν και την ημέρα, ότι κάνουμε τα σχολεία Big Brother και διάφορα άλλα περίεργα. Στο σπίτι μας γιατί βάζουμε κάμερες; Στα σχολεία που το βράδυ δεν λειτουργούν γιατί δεν πρέπει να καταγράφουμε όσους μπαίνουν μέσα είτε για να κλέψουν είτε για να κάνουν βανδαλισμούς.

Στο συγκεκριμένο σχολείο (1ο Λύκειο) τις ημέρες των καταλήψεων ξήλωσαν τα καλώδια και έσπασαν τις κάμερες. Σε διπλανό σχολείο είχαμε πάλι βανδαλισμούς, υπήρχαν κάμερες και μόλις πήγαμε να πάρουμε το βίντεο, διαπιστώσαμε ότι είχαν βγάλει από την πρίζα το σύστημα”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.