Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή 1η Νοεμβρίου
Οι φθινοπωρινές εκπτώσεις αρχίζουν αλλά τα καταστήματα δεν θα είναι ανοικτά την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, όπως γινόταν τις προηγούμενες χρονιές. Λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού η αγορά (εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ) θα παραμείνει κλειστή σε όλη τη χώρα την 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες και, συγκεκριμένα, έως και το Σάββατο 14 Νοεμβρίου. Με την αγορά παγκοσμίως να συνεχίζει να δέχεται ισχυρό πλήγμα λόγω της πανδημίας, οι φετινές «Black Friday» και «Cyber Monday» αναμένεται να «τονώσουν» την κίνηση, καθώς πολλά προϊόντα πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές και τα ψώνια μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά.


Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη
Η «Black Friday» ή «Μαύρη Παρασκευή» στα Ελληνικά ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και λόγω της μεγάλης επιτυχίας του project, υιοθετήθηκε και από άλλα κράτη. Ορισμένα καταστήματα στο εξωτερικό έχουν ήδη αποφασίσει φέτος να διατηρήσουν τις πόρτες τους κλειστές και προβλέπεται ότι οι διαδικτυακές αγορές θα κυριαρχήσουν στο μέγιστο.

Στην Ελλάδα η ενέργεια καθυστέρησε αρκετά χρόνια και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί φέτος και υπό ποιες συνθήκες, λόγω του κορονοϊού. Καθώς οι καταναλωτές πιθανότατα δεν θα μπορούν να αγοράσουν προϊόντα με φυσική παρουσία, ενδεχομένως οι τιμές να πέσουν ακόμη περισσότερο.

Πότε πέφτει φέτος η «Black Friday»

Η «Black Friday» στις ΗΠΑ πραγματοποιείται την πρώτη Παρασκευή μετά τις Ευχαριστίες (Thanksgiving) και φέτος, αυτή είναι η 27η Νοεμβρίου. Ωστόσο, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ακόμα η φετινή «Black Friday» στην ελληνική αγορά.

Ακολουθεί η «Cyber Monday»Ως «Cyber Monday» ορίζεται η Δευτέρα μετά την ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving) στις ΗΠΑ και αφορά σε πωλήσεις προϊόντων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές μέσω διαδικτύου.

Παρόλο που δεν έχει οριστεί ο τρόπος λειτουργίας, υπάρχουν πολλές προβλέψεις για το πώς θα μπορούσε να είναι η επερχόμενη Black Friday (και ίσως ακόμη και οι επόμενες). Κυνήγι προσφορών μέσω web; Προσωπικοί αγοραστές; Η θριαμβευτική επιστροφή των κωδικών QR;

Το Curbside pickup είναι ουσιαστικά η παραλαβή του προϊόντος από το φυσικό κατάστημα, αφού προηγουμένως έχει γίνει αγορά μέσω του site του καταστήματος και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της πανδημίας. (Πηγή: iglyfada.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.