Δημοτικά τέλη – Ηλιούπολη: Γενναίες μειώσεις στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της πόλης




Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Ηλιούπολης προχωράει σε γενναίες μειώσεις στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της πόλης, αναγνωρίζοντας ότι η τοπική κοινωνία δοκιμάζεται από τις αρνητικές συνέπειες της περιόδου της πανδημίας στην ζωή των δημοτών και στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα για την οικιακή χρήση, γίνεται μείωση 5,5%, δηλαδή από 1,35 σε 1,28 ευρώ ανά τετραγωνικό και για την γενική χρήση (καταστήματα , βιομηχανίες, βιοτεχνίες κλπ) μείωση κατά 3%, δηλαδή από 3,65 σε 3,55 ευρώ ανά τετραγωνικό.
Επιπλέον για τους τρίτεκνους η πλήρης απαλλαγή Δημοτικών Τελών θα ισχύει για ετήσιο εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ, (από 15.000 ευρώ που ήταν ίσχυε από πέρσι) και απαλλαγή 50% για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ (από 15.000 ευρώ που ήταν ίσχυε από πέρσι) .

Τρίτεκνοι νοούνται όσοι έχουν 3 ανήλικα παιδιά ή ενήλικα μέχρι 25 ετών που να σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες σχολές του εσωτερικού ή της αλλοδαπής ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.

“Εργαζόμαστε σταθερά για περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων, μέσα από την αύξηση του ποσοστού Ανακύκλωσης, τα προωθούμενα έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων, αλλά και την εγκατάσταση δημοτικού φωτισμού LED, ώστε να συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές η μείωση των Δημοτικών Τελών” αναφέρει σε σχετική ανάρτηση ο Απόστολος Στασινόπουλος – Αντιδήμαρχος Οικονομικών.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.