Δήμος Αλίμου: Οι κομάντο και το μεγάλο στοίχημα για το “πράσινο” μέλλον της πόλης




Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τους δείτε καθημερινά, σε διάφορα σημεία της πόλης, με τα γιλέκα τους και τα όπλα τους (σκούπα και φαράσι).

Είναι η Ομάδα Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α), δέκα άτομα, που ανήκουν στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Αλίμου. Δημιούργημα του νέου αντιδημάρχου, Γιάννη Αντωνάκη, η νέα αυτή ομάδα, έχει στόχο να επεμβαίνει σε έκτακτες καταστάσεις που προκύπτουν στον δήμο, χωρίς να γνωρίζουν, από πριν που θα πάνε. Θα τους δείτε στην παραλία, στους λόφους, στις νησίδες κεντρικών αρτηριών και στους δρόμους της πόλης, να καθαρίζουν τα πεζοδρόμια και τα φρεάτια.

Κάθε πρωί ενημερώνονται για τα έκτακτα προβλήματα που έχουν προκύψει, όπως για παράδειγμα πρόσφατα με τη μεγάλη καταιγίδα και αμέσως αρχίζουν τον “πόλεμο”.

Τον Γιάννη Αντωνάκη, τον γνωρίζουμε όλοι από το τεράστιο έργο που έχει κάνει στο δημοτικό κολυμβητήριο, το οποίο αποτελεί ένα από τα διαμάντια της πόλης. Αναγνωρίζοντας τις ικανότητές του, την όρεξη που έχει για την εφαρμογή νέων “έξυπνων” πρότζεκτ με στόχο τη μετάβαση του δήμου σε ένα “πράσινο μέλλον”, ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, αποφάσισε να του αναθέσει νέες αρμοδιότητες, ορίζοντάς τον αντιδήμαρχο στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και στα θέματα Ανακύκλωσης, που ήδη έχει αφήσει το επιτυχημένο της αποτύπωμα στην πόλη.



Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του δημάρχου, εκτός από την Καθαριότητα και το Πράσινο, είναι η μεγάλη πρόκληση της Ανακύκλωσης και της συλλογής οργανικών αποβλήτων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.