«Barmageddon»: Η πανδημία «χτυπά» αλύπητα τα μπαρ της Ευρώπης




Θύμα της νόσου Covid-19 είναι η νυχτερινή ζωή της Ευρώπης με τις κυβερνήσεις είτε να βάζουν λουκέτο στα μπαρ είτε να περιορίζουν το ωράριο λειτουργίας τους, όπως επίσης και να απαγορεύουν και την κατανάλωση αλκοόλ.

Ο «Barmageddon», όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» τον… Αρμαγεδδώνα που πλήττει τη νυχτερινή διασκέδαση των Ευρωπαίων πολιτών, προκαλεί την δυσφορία των καταστηματαρχών, των υπαλλήλων όπως και της νεολαίας. Τα μπαρ βρίσκονται στο στόχαστρο των κυβερνήσεων που καθιστούν αυστηρότερους περιορισμούς σε μία προσπάθεια να ελέγξουν το δεύτερο κύμα του νέου κορωνοϊού.

Μέσα σε μία εβδομάδα, τα κρούσματα στη γηραιά ήπειρο έχουν αυξηθεί κατά το ένα τρίτο. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) τις τελευταίες επτά ημέρες καταγράφηκαν πάνω από 700.000 νέα κρούσματα της νόσου COVID-19 στη γηραιά ήπειρο, αύξηση κατά 34% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, ο αριθμός των θανάτων από τον ιό αυξήθηκε κατά 16% την τελευταία εβδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. (Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ και βίντεο στο: protothema.gr)



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.