Άθλιες συνθήκες σε παράνομο εκτροφείο ζώων – Επιχείρηση της αστυνομίας (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Μία γυναίκα συνέλαβαν στις 29/9/2020, μετά από διακριτική παρακολούθηση και πληροφορίες για παράνομο εκτροφείο ζώων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας αστυνομικοί του Α.Τ. Ασπροπύργου.

Η άμεση επέμβαση της αστυνομίας του Ασπροπύργου είχε ως αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί και να λάβει τέλος η παράνομη αυτή δραστηριότητα. Ύστερα από την παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα κατασχέθηκαν μετά από καταγραφή 9 γάτες ράτσας Σιάμ και Περσίας και 8 σκυλιά Μαλτέζ, Τσιουάουα και Πιτ Μπουλ, στο σύνολο 17 ζώα!

Τα εν λόγω ζώα δεν έφεραν ηλεκτρονική σήμανση (microchip), ενώ τα σκυλιά ήταν σε άθλια κατάσταση όπως και ο χώρος που διαμένανε, όπου επιπρόσθετα δεν υπήρχε ρεύμα. Η καταγραφή έγινε σε συνεργασία με τον δήμο Ασπροπύργου και την φιλοζωϊκή οργάνωση ANIMAID ANIMAL RESCUE που έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές.

Στην συλληφθείσα βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 8.000 ευρώ και στην δίκη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  14/10/2020 χρεώθηκε με 5.000 ευρώ και 24 μήνες με 3η αναστολή. Επιβεβαιωμένες πηγές μας ενημέρωσαν πως την εν λόγω κυρία προσπαθούσαν να την πιάσουν πάνω από 8 χρόνια. Τα ζώα αποδόθηκαν στην φιλοζωϊκή ANIMAID.



Μιλώντας με ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Animaid Animal Rescue την κα Ακριβή Τσούτσου μας εξέφρασε την ανακούφισή της για το τέλος του μαρτυρίου του εγκλεισμού των 17 αυτών ψυχών σε απάνθρωπες συνθήκες, όπου το φως της μέρας δεν είχαν αντικρύσει.

Επιπρόσθετα επισημαίνει πως όσο αγοράζει ο κόσμος ζώα από παράνομους εκτροφείς, τις γέννες της πίσω αυλής, άλλο τόσο θα ανθεί το παράνομο εμπόριο και θα ταλαιπωρούνται αθώα πλάσματα, ενώ παράλληλα οι δρόμοι και τα κλουβιά των καταφυγίων/κυνοκομείων θα γεμίζουν συνεχώς με αδέσποτες ψυχές όπου όλοι εμείς οι εθελοντές θα προσπαθούμε να βρούμε μία δεύτερη ευκαιρία για αυτά. Ας βάλουμε ένα τέλος σε αυτό!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.