Από το Παλαιό Φάληρο ο ιερέας που πυροβολήθηκε στη Λυών




Δείτε τι αναφέρει η σελίδα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου – Παναγίτσα Παλαιού Φαλήρου:

Πληροφορηθήκαμε από τις ειδήσεις για την σημερινή επίθεση με όπλο εναντίον Ορθοδόξου Ιερέα στη Λυών της Γαλλίας. Πρόκειται για τον π. Νικόλαο Κακαβελάκη, γόνο οικογενείας της ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου – Παναγίτσας Παλαιού Φαλήρου, εξαιρετικό Ιερέα, έγγαμο με δύο μικρά παιδιά, ο οποίος είναι γνώριμος της ενορίας μας. Νοσηλεύεται με βαριά τραύματα σε νοσοκομείο της Λυών.
Ας ενώσουμε τις προσευχές μας σήμερα το βράδυ και αύριο στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, ώστε να καταφέρει να επιβιώσει και να συνεχίσει το πολύ σημαντικό του έργο στην περιοχή αυτή.
Η Παναγία να τον φυλάξει και να τον προστρέξει. Πηγή:  Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου – Παναγίτσα Παλαιού Φαλήρου

Ένας ύποπτος για την ένοπλη επίθεση εναντίον του ελληνορθόδοξου ιερέα στη Λυών της Γαλλίας συνελήφθη και κρατείται από τις γαλλικές αρχές, μετέδωσε το Reuters.

Η πηγή που επικαλείται το διεθνές πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να πει με βεβαιότητα εάν ο συλληφθείς ήταν ο δράστης. Το CNN μετέδωσε, πάντως, ότι ο άνδρας είναι ο δράστης που άνοιξε πυρ εναντίον του ιερέα πλησίον του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Λυών της Γαλλίας, στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας).



Ο ιερέας ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του όταν δέχτηκε επίθεση και η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης πυροβόλησε τον ιερέα δύο φορές στην κοιλιά!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr τραυματίας είναι ο ιερέας Νικόλας Κακαβελάκης, ο οποίος είναι ο εφημέριος της ελληνόφωνης ορθόδοξης εκκλησία της Λυών. Στη Λυών υπάρχει και μια δεύτερη επίσης ορθόδοξη εκκλησία, αλλά γαλλόφωνη.

Σύμφωνα με όσα είπε στο protothema.gr ο ιερέας Αντουάν Καλό, εφημέριος της γαλλόφωνης ορθόδοξης εκκλησίας, ο πατήρ Κακαβελάκης είναι 52 ετών και έχει δύο παιδιά εκ των οποίων το ένα είναι τριών ετών.
Είπε επίσης ότι ποτέ η ελληνορθόδοξη κοινότητα δεν είχε δεχθεί απειλές.

Επί τόπου βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη και οι δρόμοι γύρω από την ελληνορθόδοξη εκκλησία έχουν αποκλειστεί.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι το επεισόδιο είναι σε εξέλιξη και αφορά την περιοχή Place Jean-Mace. Εχουν γίνει συστάσεις στους κατοίκους να μείνουν σπίτια τους καθώς ο δράστης παραμένει ασύλληπτος. Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών, Gerard Darmanin, ενεργοποίησε την Μονάδα Κρίσης στο υπουργείο του για να παρακολουθήσουν την απόπειρα δολοφονίας του Ελληνα ιερέα στην Λυών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.